مشاور عالی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز گفت: در حوزه انتشار مقاله در این حوزه وضعیت خوبی داریم ولی این تحقیقات وارد حوزه بالین نشده است چرا که طراحی فاز بالینی این تحقیقات پیچیده است و مراکز کوچک به راحتی نمی توانند وارد تحقیقات بالینی شوند. از این رو شاهدیم که تحقیقات کمتر وارد فاز ۳ می شود.
به گزارش ایسنا، دکتر سجاد سحابی نگاه در هشتمین سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز که از صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است، یکی از نقش های آزمایشگاهی ملی نقشه برداری مغز را استاندارد سازی پروتکل های شناختی و مغز دانست و افزود: اگر در این زمینه استانداردسازی صورت نگیرد رشد قارچ گونه مراکز مختلف در این حوزه را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به توانمندی های آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز نوروماجولیشن (Neuromodulation) را یکی از روش های مورد استفاده در این آزمایشگاه دانست و یادآور شد: نوروماجولیشن یک روش درمانی پیشرفته است که از فناوری های پزشکی برای تنظیم فعالیت عصبی در بدن انسان استفاده می کند. این روش به طور معمول برای کنترل درد مزمن، بیماری های عصبی مختلف، اختلالات روانی و عوارض دیگر بکار می رود.
به گفته وی، با استفاده از این روش، از تکنولوژی های مختلفی مانند الکترودهای کوچک، ایمپلنت های بیولوژیکی و یا دستگاه های الکترونیکی برای تحریک یا مهار فعالیت نورون ها استفاده می شود. این فرآیند به طور معمول توسط یک تیم چند تخصصی از پزشکان، مهندسان و علمای عصبشناسی انجام می شود تا مطمئن شوند که درمان بهینه و بدون عوارض جانبی برای بیمار فراهم می شود.
سحابی رویکرد جهانی در حوزه شناختی و مغز را شخصی سازی و بومی سازی دانست و اظهار کرد: در این زمینه نیاز به استانداردسازی پروتکل ها داریم و با استانداردسازی ان، خدمات را به نهاد رگولاتوری ارائه دهیم.
سحابی با اشاره به وضعیت انتشار مقالات و تولید علم در حوزه های مرتبط با مغز خاطر نشان کرد: در حوزه انتشار مقاله وضعیت خوبی داریم ولی این تحقیقات وارد حوزه بالین نشده است چرا که طراحی فاز بالینی این تحقیقات پیچیده است و مراکز کوچک به راحتی نمی توانند وارد تحقیقات بالینی شوند . از این رو شاهدیم که تحقیقات کمتر وارد فاز ۳ می شود.
مشاور عالی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با بیان اینکه فعالیت های این آزمایشگاه بین رشته ای و مشترک با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش است اضافه کرد: از این رو این قابلیت وجود دارد که هم توانمندی های حوزه های مهندسی و هم پزشکان بهره مند شویم.
وی با اشاره به رویکرد تولید مقاله و برگزاری رویدادهای علمی و فناوری از سوی مراکز علمی خاطر نشان کرد: لازم است تا این دستاوردها جمع آوری و در اختیار جامعه قرار گیرد که تیم امر در سایه همکاری نخبگان جامعه صورت میگیرد.