لويى پاستور، پزشك معروف فرانسوي در ۲۷ دسامبر سال ۱۸۲۲م در خانوادهاي تنگدست در يكي از شهرهاي فرانسه به دنيا آمد. در زندگي اوليه لويى، چيز غيرعادي كه حاكي از نبوغ وي باشد مشاهده نشد و در شيمي نيز شاگرد متوسطي به شمار ميرفت. پاستور در سال ۱۸۴۷م موفق به اخذ دكترا در رشته علوم طبيعي گرديد و سال بعد به عنوان استاد شيمي دانشگاهِ اسْتراسْبورْگْ برگزيده شد. وي در سال ۱۸۵۷م عهدهدار رياست دانشكده علوم در شهر ليل فرانسه گرديد. وي در عين پذيرش مسئوليتها به مطالعات و تحقيقات خود ادامه ميداد تا اينكه در ۱۸۷۳م عضو آكادمي پزشكي فرانسه شد. لويى پاستور پس از تحمل رنج هفده سال تحقيق و مطالعه در آزمايشگاه توانست موفقيت بزرگي در پيشرفت شيمي، پزشكي و صنعت كه سود آن نصيب همه جامعه بشري گرديد، به دست آوَرَد. پاستور با كشف مهم خود، مبني بر شناسايى باكتريهاي زيانآور به عنوان عامل بيماريها، جان مردم بيشماري را از مرگ نجات داد. او ثابت كرد كه عمل تخمير و كپك زدن غذاها به دليل فعل و انفعالات شيميايى نيست بلكه بر اثر وجود موجودات زنده ذره بيني ميباشد. اين كشفيات او دانشِ مدرنِ ميكروبشناسي را پايه ريزي كرد و در عين حال، پاستور را به اين نتيجه رساند كه ميتوان ميكروبها را با حرارت معتدل نابود كرد. وي اين شيوه را براي جلوگيري از فساد شير و برخي مايعات به كار برد. پاستور همچنين داروي ضد بيماري سياه زخم در حيوانات را كشف كرد و پس از آن سِرُم ضد هاري را به دست آورد. او درباره مايهكوبي گوسفند و گاو در برابر بيماري كُشنده سياهزخم دريافته بود كه اگر حيوان را با نوع ضعيف شده كشت آن بيماري مايهكوبي كنيم در برابر بيماري اصلي مصونيت پيدا خواهد كرد. اين پزشك شهير در سال ۱۸۸۸م انيستيتو پاستور رابه منظور توليد سرم مزبور تأسيس كرد كه درحال حاضر اين مؤسسه با صدها شعبه در جهان، برخي امور مربوط به بهداشت مواد غذايي و ساخت واكسنها و سرمها را برعهده دارد. لويي پاستور سرانجام در ۲۸ سپتامبر سال ۱۸۹۵م در ۷۳ سالگي درگذشت و با احترام فراوان در انيستيتوي پاريس به خاك سپرده شد.