ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 3 آذر 1403
شنبه 3 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 31 تير 1403     |     کد : 204132

در کتاب «گفتارهایی در باب معاد جسمانی» تبیین شد؛

چرا معاد باید جسمانی باشد؟ / بررسی شبهه آکل و مأکول

کتاب «گفتارهایی در باب معاد جسمانی» اثر محمدباقر شریعتی سبزواری به همت بوستان کتاب منتشر شد.

کتاب «گفتارهایی در باب معاد جسمانی» اثر محمدباقر شریعتی سبزواری به همت بوستان کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «گفتارهایی در باب معاد جسمانی» اثر محمدباقر شریعتی سبزواری در ۲۰۰ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

پرسش از جهان پس از مرگ، همواره یکی از غامض ترین مسائل بشر بوده است. خاصه در زیست جهان اسلامی، این پرسش مطرح است که آیا معاد در قیامت جسمانی است یا روحانی؛ یعنی انسان، با تمام ابعاد وجودی‌اش به سوی قدرتی که از آن وجود یافته، باز می‌گردد یا روح تنها بازگشت می‌کند.

کتاب پیش رو گفتارهایی است درباره معاد جسمانی که مجموعه آرای متفکران را به صورت مستدل و مستند به آیات و روایات صورت‌بندی کرده است.

‌ساختار اثر

این کتاب در هفت گفتار تألیف شده است؛ گفتار اول با عنوان «جسمانی بودن معاد» علاقه انسان به کالبد، معاد جسمانی و مذاهب جهان و معاد جسمانی در قرآن را بیان کرده و نمونه‌های رستاخیز در انسان و نکته‌های جالب و نتیجه‌گیری را شرح داده است.

دومین گفتار با عنوان «معاد جسمانی و فرجام شناسی انسان» سرنوشت نهایی انسان و اسرار معاد و علوم طبیعی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

«چگونگی رستاخیز در نگاه متکلمان» عنوان سومین گفتار از کتاب حاضر است که در آن معاد انسان، معاد روحانی و جسمانی و معاد جسمانی و روحانی تبیین شده و عقل و معاد روحانی، عقل و معاد جسمانی و معاد جسمانی و روحانی از دیدگاه قرآن به رشته تحریر درآمده است.

نویسنده در گفتار چهارم با عنوان «استدلال‌هایی در اثبات معاد جسمانی» مفهوم امکان وقوع رستاخیز از نظر فلسفی، امکان تجدید حیات مردگان و رستاخیز در دنیای گیاهان را بیان کرده و چرا معاد باید جسمانی باشد؟!، راهنمایی و ارشادات قرآن درباره معاد جسمانی و ضرورت عقلانی معاد جسمانی را مورد تأکید قرار داده است.

گفتار پنجم با عنوان «تصاویری از معاد جسمانی» به تشریح شش تصویر می‌پردازد.

گفتار ششم با عنوان «بررسی شبهه آکل و مأکول» پاسخ متکلمان شامل فرضیه اجزای اصلی، بقای صورت نوعیه و اصالت روح و ابزاری بودن جسم را مورد بررسی قرار داده است.

«استدلال‌ها و تشبیهات قرآن و رستاخیز» عنوان هفتمین گفتار از کتاب مذکور است که در آن معاد جسمانی، سنتی طبیعی، مکافات جسمانی و لزوم آن و تصویری از مواد جسمانی در قرآن بیان شده و ماجرای بهت انگیز حضرت ابراهیم (ع)، استبعاد وجود رستاخیز و لزوم سنخیت و هم‌سویی میان روح و جسم به نگارش درآمده است.

 


برچسب ها
نوشته شده در   يکشنبه 31 تير 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode