چین ساخت تلسکوپ رادیویی غولپیکر خود را برای بررسی آبوهوای فضایی به پایان رساند و آزمایش فنی را روی آن انجام داد.
به گزارش ایسنا، اولین تلسکوپ رادیویی غولپیکر چین که به رصد پدیدههای سوسوزن میانسیارهای اختصاص دارد، فرآیند آزمایش فنی خود را پشت سر گذاشته است.
به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، این تلسکوپ که در منطقه خودمختار مغولستان داخلی واقع در شمال چین قرار دارد، برای نظارت بر آبوهوای فضای میانسیارهای به صورت روزانه استفاده خواهد شد تا دادههای با کیفیت بالا را برای پیشبینی آبوهوای فضایی چین و همچنین پیشبینی آبوهوای فضایی بینالمللی ارائه دهد.
امواج رادیویی ساطعشده از اجرام متراکم آسمانی بیرون از کهکشان راه شیری میتوانند توسط ریزساختارهای نامنظم تلاطم باد خورشیدی هنگام انتشار در فضای میانسیارهای پراکنده شوند که نوسانات تصادفی را در شار رادیویی مشاهدهشده در زمین پدید میآورد. این پدیده، «سوسوزن میانسیارهای» نامیده میشود.
نکته قابل توجه این است که سوسوزن میانسیارهای را میتوان برای ردیابی انتشار میانسیارهای ناشی از طوفانهای خورشیدی استفاده کرد.
«یان ییهوا»(Yan Yihua) پژوهشگر «مرکز ملی علوم فضایی»(NSSC) وابسته به «آکادمی علوم چین»(CAS) گفت: نظارت بر سوسوزن میانسیارهای میتواند برای بازسازی ساختار سهبعدی یک باد خورشیدی در مقیاس بزرگ سودمند باشد که در آشکارسازی همبستگی بین فعالیتهای فوران خورشیدی و تغییرات محیطی ژئوفضایی کارآمد است.
توسعه پروژه ساخت این تلسکوپ جدید، به سرپرستی مرکز ملی علوم فضایی صورت گرفت و این تلسکوپ یکی از امکانات کلیدی در چارچوب پروژه پایش آبوهوای فضایی «CMP» در چین است.
مشاهده سوسوزن میانسیارهای میتواند به کاهش یا جلوگیری از تأثیر مضر رویدادهای آبوهوای فضایی فاجعهآمیز بر هوانوردی، هوافضا، ارتباطات، ناوبری و عملیات شبکههای برق کمک کند.