دانشمندان آمریکایی از کشف یک کوه بزرگ در زیر آب خبر دادهاند که ارتفاع آن دو برابر ارتفاع برج خلیفه است.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، دانشمندانی که از بستر دریا در سواحل گواتمالا نقشهبرداری میکنند، یک کوه بزرگ را زیر آب کشف کردهاند. ارتفاع این کوه ۵۲۴۹ فوت(۱۶۰۰ متر) است که به دو برابر ارتفاع برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان با ۲۷۲۲ فوت میرسد.
کارشناسان «مؤسسه اقیانوس اشمیت»(SOI) در آمریکا، این کوه را با کمک یک پژواکسنج کشف کردند که روی کشتی تحقیقاتی «فالکور»(Falkor) نصب شده بود. «وندی اشمیت»(Wendy Schmidt) یکی از بنیانگذاران و رئیس مؤسسه اقیانوس اشمیت گفت: افراد سوار بر فالکور در هر سفری، اطلاعات غیرمنتظره، الهامبخش و جدید را یافتهاند. اگرچه تاکنون اطلاعات زیادی را متوجه شدهایم اما چیزهای زیادی در اقیانوس ما ناشناخته باقی ماندهاند و ما برای ادامه دادن کاوش هیجانزده هستیم.
این کوه دریایی با مساحت ۱۴ کیلومتر مربع در عمق ۲۴۰۰ متر زیر سطح دریا قرار دارد. گروه مؤسسه اقیانوس اشمیت به طور تصادفی طی یک عبور شش روزه در تابستان امسال از منطقه پونتارناس در کاستاریکا به سمت خیز شرقی اقیانوس آرام، این کوه را کشف کردند.
دکتر «جیوتیکا ویرمانی»(Jyotika Virmani) مدیر اجرایی مؤسسه اقیانوس اشمیت گفت: پیدا شدن یک کوه دریایی به ارتفاع بیش از ۱.۵ کیلومتر که تاکنون زیر امواج پنهان بوده است، نشان میدهد که ما در واقع هنوز چیزهای زیادی را کشف نکردهایم. تهیه کردن یک نقشه کامل از بستر دریا، یک عنصر اساسی برای درک اقیانوس ماست. بنابراین، این هیجانانگیز است که در عصری زندگی میکنیم که فناوری به ما امکان میدهد تا برای اولین بار از این قسمتهای شگفتانگیز سیاره خود نقشهبرداری کنیم و آنها را ببینیم.
کوههای دریایی به عنوان کانونهای تنوع زیستی شناخته میشوند که طیف گستردهای از موجودات، از مرجانهای اعماق دریا گرفته تا اسفنجها و انبوهی از بیمهرگان را در خود جای میدهند.
پژوهشگران مؤسسه اقیانوس اشمیت معتقدند که این کوه دریایی جدید میتواند یکی از چندین مورد مشابه باشد. براساس گزارش این موسسه، بررسیهای ماهوارهای اخیر نشان میدهند که ممکن است بیش از ۱۰۰ هزار کوه دریایی ناشناخته بلندتر از ۳۲۸۰ فوت(۱۰۰۰ متر) وجود داشته باشند.
از سال ۲۰۱۳، این موسسه تحقیقاتی ۴۴ میلیون کیلومتر مربع از کف اقیانوس را نقشهبرداری کرده و بیش از ۲۰ ویژگی را زیر آب کشف کرده است. با وجود این که کشتی فالکور در ماه مارس راهاندازی شد، مسئول ۹ اکتشاف از جمله دو کوه دریایی ناشناخته در «ذخیرهگاه دریایی جزایر گالاپاگوس»(Galapagos Islands Marine Reserve)، سه چاه گرمابی جدید، یک اکوسیستم جدید در زیر چاههای گرمابی و دو صخره مرجانی بکر زیر آب سرد بوده است.
موسسه اقیانوس اشمیت، از شرکای پروژه طرح «بستر دریا ۲۰۳۰»(Seabed ۲۰۳۰) است که هدف نقشهبرداری از کل بستر دریا تا پایان دهه را دنبال میکند. این طرح نه تنها توپوگرافی اقیانوسها را آشکار میسازد، بلکه به کشتیها کمک میکند تا با خیال راحتتر حرکت کنند.
این موسسه نوشت: نبودن توپوگرافی دقیق زیر آب یا دادههای عمقسنجی، مانع از توانایی لازم برای حرکت ایمن کشتیها در دریا، مدیریت پایدار منابع دریایی و حفاظت از جوامع ساحلی خواهد بود.