ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 7 دي 1403
جمعه 7 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 5 دي 1401     |     کد : 199958

یک مسئول هشدار داد؛

احتمال وقوع پیک هشتم کرونا

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در روزهای اخیر در کشورهایی....

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در روزهای اخیر در کشورهایی همچون ژاپن، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ سه رقمی بوده است، از طرفی ایران در منطقه‌ای قرار گرفته که در اطراف آن، میزان ابتلا به کرونا افزایشی است، بنابراین با آغاز فصل سرما احتمال شیوع بیماری‌های تنفسی ازجمله کووید و آنفلوآنزا افزایش می‌یابد.

دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بزرگترین عامل حفظ سلامت ما در مقابل کرونا، واکسیناسیون است.

وی با بیان اینکه اکنون با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا در زمستان خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید شاهد باشیم، افزود: به طور قطع باید تمهیدات لازم به ویژه برای گروه‌های پرخطر اتخاذ شود.

وی با اشاره به اینکه البته خوشبختانه در حال حاضر میزان کشندگی و شدت بیماری‌زایی ویروس کرونا پایین است، ادامه داد: همچنان شیوع کرونا در جامعه بالاست، اما به دلیل عدم مراجعه مبتلایان و بیماران برای تشخیص و ثبت بیماری و استفاده از درمان‌های خانگی تصور به نبود همه‌گیری است، در حالی که ویروس همچنان در جامعه چرخش دارد.

وی با بیان اینکه در برخی موارد واریانت‌های بیماری کرونا بررسی نمی‌شود، افزود: بنابراین تشخیص بیماری کرونا یا آنفلوآنزا در این موارد ممکن نیست، زیرا میزان تست‌ها کاهش یافته و اطلاع دقیقی از میزان سطح ایمنی از جامعه وجود ندارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که آیا ویروس شرایط موجود را ادامه خواهد داد یا اینکه مجددا شاهد واریانت یا ساب‌واریانتی خواهیم بود که با شدت بالاتری جامعه را آلوده می‌کند، گفت: به دلیل نوپدید بودن این بیماری، نمی‌توانیم تصویر واقعی را از آنچه که درباره کووید ۱۹ پیش رو داریم، نمایش دهیم.

وی تصریح کرد: انجام تحقیقات بومی در این خصوص می‌تواند شرایط را روشن و شفاف کند تا با کمک آن‌ها بتوانیم تحلیل درستی از وضعیت موجود در کشورمان درباره این بیماری‌ها داشته باشیم و همچنین عوامل بیماری‌زا و ویروس‌هایی که بیشتر جامعه ما را تهدید می‌کنند، شناسایی کرده و تمهیدات لازم را برای مقابله با آن‌ها اتخاذ کنیم.

اکبری با بیان اینکه بخشی از این تمهیدات با مشارکت فعال عمومی، محقق می شود، تأکید کرد: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله مشارکت‌های عمومی مورد نیاز است.

موج هشتم کرونا؛ آری یا خیر؟

وی درباره احتمال بروز موج هشتم کرونا هم گفت: اگر جهش ویروسی رخ دهد، احتمالا یک پیک جدید با ارتفاع و شیب تندی خواهیم داشت زیرا در حال حاضر نوسانات جزئی کرونا را می‌بینیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان کرد: تا مادامی که خاموشی و پایان اپیدمی کرونا از سوی مجامع بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت و… اعلام رسمی نشود، همچنان خطر بالقوه‌ای است که وجود دارد؛ قطعا وضعیت موجود شکننده بوده و می‌تواند به سرعت در حد چند روز بازگشت داشته باشد.

وی یادآور شد: به نظر می‌آید که سطح حساسیت جامعه در برابر کرونا به دلیل کاهش واکسیناسیون بالا می‌رود و این جامعه در معرض شیوع بالای بیماری قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: تنها ۶۰ درصد جمعیت هدف استان دز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند و از زمان تزریق این دز حدود یک سال می‌گذرد و اکنون مردم باید نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.

دکتر اکبری اظهار کرد: سطح رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیز بسیار کاهش یافته است در حالی که هنوز مردم باید از ماسک استفاده کرده و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی درباره وضعیت آنفلوآنزا نیز بیان کرد: از آنجایی که طی چند سال اخیر به دلیل اپیدمی کووید، آنفلوآنزا خیلی بروز نداشته، به نظر می‌آید که سطح ایمنی جامعه هم برای مقابله با آنفلوآنزا کمتر از سال‌های قبل شده است.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های قبل عده‌ای واکسن می‌زدند و عده‌ای هم مبتلا می‌شدند، اما در دو سه سال اخیر هم واکسن تزریق نشده و هم ابتلای طبیعی کم بوده است، افزود:  احتمال خیزش مجدد آنفلوآنزا هم در پاییز و زمستان وجود دارد. زیرا آنفلوآنزا برعکس کووید تابع فصل است و عمدتا انتظار داریم در پاییز و زمستان رخ دهد.

شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا و یادآور کرونا

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درباره تزریق واکسن یادآور کرونا و آنفلوآنزا گفت: باید گروه‌های پرخطر شناسایی شده و واکسن به آن ها تزریق شود.

وی بیان کرد: درباره واکسن آنفلوآنزا هم توصیه بر این بوده که گروه‌های پرخطر، مانند افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و… در اواخر تابستان و اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

اکبری افزود: اکنون باتوجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی شانس ابتلا به آنفلوآنزا هم بالا می‌رود و اگر تمهیدات لازم را اتخاذ نکنیم، ‌به احتمال زیاد شاهد طغیان‌های متعدد و پراکنده آنفلوآنزا در سراسر کشور خواهیم بود.


برچسب ها
نوشته شده در   دوشنبه 5 دي 1401  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode