ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 22 دي 1403
شنبه 22 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 2 خرداد 1390     |     کد : 19989

فوران آتشفشان‌ گريمسوتن

پس از فوران آتشفشان گریمسوتن در ایسلند، گفته شد که خطری متوجه کشورهای دیگر نیست. اکنون خبر رسید که به احتمال زیاد توده‌های خاکستر آن تا روز جمعه به جنوب اروپا خواهد رسید. گریمسوتن حداکثر هر ۱۰ سال یک بار فوران می‌کند.

جام جم آنلاين: پس از فوران آتشفشان گریمسوتن در ایسلند، گفته شد که خطری متوجه کشورهای دیگر نیست. اکنون خبر رسید که به احتمال زیاد توده‌های خاکستر آن تا روز جمعه به جنوب اروپا خواهد رسید. گریمسوتن حداکثر هر ۱۰ سال یک بار فوران می‌کند.
به گزارش دويچه وله، روز شنبه 21 مه آتشفشان گریمسوتن (Grimsvötn)، واقع در جنوب شرقی ایسلند فوران کرد و موجی از نگرانی‌ها را برانگیخت. در نخستین اقدام چند فرودگاه ایسلند، از جمله فرودگاه بین‌المللی ريكياویک، پایتخت این کشور تعطیل شدند.

از آنجایی که خاکستر معلق در هوا به صورت ابری به ارتفاع نزدیک به 20 کیلومتر درآمده بود، پرواز هواپیماها در شعاع 220 کیلومتری گریمسوتن ممنوع اعلام شد.

صبح روز يكشنبه 22 مه اداره‌ هواشناسی ایسلند اعلام کرد که باد توده‌ خاکستر را به سمت شمال رانده است و خطری متوجه کشورهای دیگر نیست. اداره‌ امنیت هوایی آلمان به این گزارش اعتماد نکرد و فورا به حالت آماده‌باش درآمد. سخنگوی این اداره گفت، با وجود حرکت ذرات معلق آتشفشان به سمت شمال، این اقدام برای بالابردن ضریب امنیت هوایی آلمان ضروری است.

بعداز ظهر یکشنبه خبرگزای رویترز به نقل از کارشناسان نوشت که احتمال می‌رود تا روز سه‌شنبه یا حداكثر جمعه ابر خاکستر آتشفشان به کشورهای دیگر از جمله اسکاتلند، بریتانیا، فرانسه و اسپانیا برسد.

تاریخچه آتشفشان گریمسوتن

آتشفشان گریمسوتن در زیر یخچال طبیعی واتنایوکول (Vatnajökul) قرار دارد و یکی از فعال‌ترین آتشفشانی‌های ایسلند است که حداکثر هر 10 سال یک‌بار فوران می‌کند. نخستین فوران قابل اثبات این آتشفشان بیش از 8200 سال پیش رخ داده است. آثار فوران‌های 3500 و 2000 سال پیش هم برای پژوهشگران قابل رؤیت است.

گریمسوتن از قرن دهم میلادی تاکنون در هر سده، دو تا سه بار فوران داشته است.

مخرب‌ترین فوران‌ در سال 1784 ميلادي رخ داد که در جریان آن نزدیک به 14 کیلومتر مکعب مواد مذاب خارج شد و بخش‌هایی از جنوب ایسلند را پوشاند. گازهای سمی و خاکستر ناشی از این فوران یک‌پنجم ساکنان این منطقه را از بین برد. آلودگی آب‌ها و زمین‌های کشاورزی در حدی بود که باعث مرگ حیوانات و بروز قحطی شد.

گریمسوتن آخرین بار در سال 2004 فوران کرد. به گفته‌ی کارشناسان، فوران اخیر از فوران 7 سال پیش شدیدتر است و این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده شدت آن بیشتر شود.

آتشفشان ایافیول (Eyjafjöll)

البته کارشناسان معتقدند که زیان‌های ناشی از فوران اخیر گریمسوتن به مراتب کمتر از زیان‌های آتشفشان ایافیول در آوریل سال گذشته‌ خواهد بود. ذرات معلقی که با آتشفشان ایافیول در آسمان اروپا رها شدند، برای مدت چند هفته رفت‌وآمد هوایی در سراسر قاره را مختل نمودند. این فوران باعث لغو صدها‌ هزار پرواز در اروپا و قاره‌های دیگر و سرگردانی دست‌کم 10 میلیون مسافر شد.

محدودیت پرواز به این دلیل اعمال می‌شود که ذرات معلق در هوا به موتور هواپیما آسیب می‌رسانند و در صورت تراکم شدید، مانع دید خلبان می‌شوند. در صورتی که این ذرات معلق به صورت فشرده و برای مدتی طولانی دوام بیاورند، مانع تابش نور خورشید به زمین و ایجاد باران‌های اسیدی خواهند شد، و در درازمدت تغییرات آب‌وهوایی مخربی در پی خواهند داشت.


نوشته شده در   دوشنبه 2 خرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode