ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 22 دي 1403
شنبه 22 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 1 آذر 1401     |     کد : 199747

محققان:

بزرگ‌ترین دایناسور تی‌رکس احتمالاً اندازه‌ای دو‌برابر یافته‌های قبلی داشته است

قابل انکار نیست که تیرانوسوروس رکس یا به‌اختصار تی‌رکس یکی از بزرگ‌ترین و وحشی‌ترین موجوداتی بوده که روی سیاره زمین قدم زده است.

قابل انکار نیست که تیرانوسوروس رکس یا به‌اختصار تی‌رکس یکی از بزرگ‌ترین و وحشی‌ترین موجوداتی بوده که روی سیاره زمین قدم زده است. ولی محققان در مطالعه‌ای تازه به این نتیجه رسیده‌اند که اندازه این دایناسور در بزرگ‌ترین حالت، ممکن است به دو‌برابر پیش‌بینی‌های قبلی ما برسد. تا پیش از این، بزرگ‌ترین نمونه از یک دایناسور تی‌رکس «اسکاتی» نام داشت و وزن آن در حدود ۸۸۷۰ کیلوگرم محاسبه شده بود. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین تی‌رکس شناخته‌شده احتمالاً ۷۰ درصد سنگین‌تر از اسکاتی و اندازه آن تقریباً دو برابر بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب:قابل انکار نیست که تیرانوسوروس رکس یا به‌اختصار تی‌رکس یکی از بزرگ‌ترین و وحشی‌ترین موجوداتی بوده که روی سیاره زمین قدم زده است. ولی محققان در مطالعه‌ای تازه به این نتیجه رسیده‌اند که اندازه این دایناسور در بزرگ‌ترین حالت، ممکن است به دو‌برابر پیش‌بینی‌های قبلی ما برسد.
آپارتمان ، زمین ، باغ ، ویلا در دماوند

به گزارش لایوساینس، دیرینه‌شناسان موزه ملی کانادا در انتاریو تخمین می‌زنند که وزن بزرگ‌ترین تی‌رکس شناخته‌شده احتمالاً از 15 هزار کیلوگرم بیشتر بوده است. این یعنی این تی‌رکس از اتوبوس‌های معمولی مدارس که در حدود 11 هزار کیلوگرم وزن دارند، سنگین‌تر بوده است. نتایج این یافته‌ها در کنفرانس سالانه انجمن دیرینه‌شناسی مهره‌داران در تورنتو ارائه شده است.

تا پیش از این، بزرگ‌ترین نمونه از یک دایناسور تی‌رکس «اسکاتی» نام داشت و وزن آن در حدود 8870 کیلوگرم محاسبه شده بود. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین تی‌رکس شناخته‌شده احتمالاً 70 درصد سنگین‌تر از اسکاتی و اندازه آن تقریباً دو برابر بوده است.

دانشمندان برای رسیدن به این تخمین‌ها ابتدا اطلاعات فسیل‌ها را بررسی کرده‌اند. این اطلاعات نشان می‌دهد که روزگاری حدود 2.5 میلیارد تی‌رکس روی زمین زندگی می‌کردند، اما تاکنون فقط فسیل 32 تی‌رکس بزرگسال کشف شده است. محققان سپس با بررسی چرخه عمر این موجودات، مدلی از بزرگ‌ترین تی‌رکس تاریخ را به دست آوردند.

«جردن مالون»، محقق و مدیر دیرین‌زیست‌شناسی موزه طبیعی کانادا می‌گوید: «ما در‌نهایت دو مدل ساختیم: یکی بدون احتساب دودیسی جنسی و یکی با قوی‌ترین دودیسی.» دودیسی به تفاوت اندازه در میان جنسیت‌های مختلف یک گونه جانوری گفته می‌شود. دانشمندان در‌نهایت با کمک مدل‌های خود توانستند منحنی رشد تی‌رکس در چرخه عمر را پیدا کنند و تخمین بزنند که چنین موجودی در بزرگسالی چقدر می‌توانسته بزرگ شود.

البته مالون متذکر می‌شود که تا زمان کشف فسیل دایناسور تی‌رکسی که با این مدل هماهنگ باشد، نمی‌توان این نتیجه‌گیری را چیزی فراتر از یک فرضیه در نظر گرفت. با این حال، این تحقیق به دانشمندان یادآوری می‌کند که چقدر اطلاعات و شواهد ملموس کمی درباره دایناسورها داریم.

منبع: دیجیاتو


نوشته شده در   سه شنبه 1 آذر 1401  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode