ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل کتابخانه عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم تبدیل کتابخانههای عمومی به پیشرانهای فرهنگی، گفت: کتابخانهها به عنوان مرکز فرهنگی شهرستان عمل میکنند و نقش موثری در افزایش جایگاه کتاب و کتابخوانی دارند.
اسد بابایی، روز شنبه ۲۱ آبان ماه، در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه ۱۱۵ باب کتابخانه در آذربایجانشرقی به صورت نهادی فعالیت دارند، گفت: ۳۰ کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل در سطح استان وجود دارد که ۴۰۰ کتابدار مشغول به کار هستند و تا اواخر سال این آمار افزایش می یابد.
وی با اشاره به سرانه عضویت در کتابخانهها به عنوان یکی از شاخصهای نشان دهنده فعالان کتابخوان در استان و رشد ۲۷ درصدی این سرانه در آذربایجان شرقی، گفت: در سه ماه گذشته ۲ هزار و ۹۳۷ نفر به سرانه عضویت در کتابخانه استان افزایش یافته است، این رقم در ۲۵ تیرماه امسال ،۷۸ هزار و ۲۳۳ نفر بود که در ۲۱ آبان ماه امسال این تعداد به ۹۹ هزار و ۱۷۰ نفر افزایش یافت.
بابایی، همچنین به افزایش ۲۴ درصدی امانت دهی کتاب در استان اشاره کرد و گفت: از ۲۵ فروردین الی ۲۵ تیر ۱۷۴ هزار و ۹۱۴ جلدکتاب امانت داده شده است و از ۲۵ تیرماه الی ۲۵ مهرماه ۲۱۶ هزار و ۲۳۳ جلد کتاب امانت دهی صورت گرفته که این یعنی ۴۱ هزار و ۳۱۹ نفر بیشتر از سه ماهه اول سال مردم شریف استان کتاب امانت گرفته اند.
مدیرکل کتابخانه عمومی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه تا تحقق شعار هر نفر یک کتاب در استان، نیاز به افزایش ۷۰۰ هزار کتاب در کتابخانه عمومی استان داریم، اضافه کرد: در حال حاضر تعداد کتاب های موجود در سطح استان سه میلیون و ۲۴۵ هزار و ۴۷۲ جلد است.
وی با اشاره به افتتاح پروژه کتابخانه پروفسور سعادت جو در هفته کتاب و کتابخوانی، ادامه داد: چند پروژه دیگر نیز در این هفته افتتاح خواهد شد.
مدیرکل کتابخانه عمومی آذربایجان شرقی به مجموع زیربنای کتابخانههای عمومی استان اشاره کرد و افزود: ۷۸ هزار و ۶۱۵ متر مربع به عرصه ۱۸۸ هزار و ۷۲۱ مترمربع میزان زیربنای کتابخانه های عمومی استان است.
وی با اشاره به لزوم تبدیل کتابخانههای عمومی به پیشرانهای فرهنگی، ادامه داد: کتابخانهها به عنوان مرکز فرهنگی شهرستان عمل میکنند و نقش موثری در افزایش جایگاه کتاب و کتابخوانی دارند.
بابایی، با اشاره به لزوم افزایش کتابخانههای سیار در سطح استان برای بهره مندی مردم حاشیه نشین از کتاب و کتاب خوانی، گفت: در این راستا دو کتابخانه سیار در تبریز، یک کتابخانه سیار در جلفا و یک کتابخانه سیار هم در شبستر توسط خیرین آماده بهرهبرداری شده است که در هفته کتاب و کتابخوانی افتتاح خواهد شد و همچنین شهرستان میانه درحال آماده سازی یک کتابخانه سیار می باشد.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در جایگاه پنجم کشوری در حوزه کتابخانه قرار دارد گفت: هدف داریم در تمام نقاط استان و کتابخانههای دورافتاده تجهیز ۱۰۰ درصدی داشته باشیم.