محمد البرادعي مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي اول اسفند گزارش 5 صفحهاي خود از فعاليتهاي هستهاي ايران را که داراي 23 پاراگراف ميباشد، در اختيار 35 عضو شوراي حکام آژانس قرار داد.
اين گزارش مجددا عدم انحراف در فعاليتهاي هستهاي ايران و صلح آميز بودن آنرا تائيد مينمايد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در زير 19 نکته مثبت گزارش يادشده از نظر مي گذرد.
نکته اول:
در پاراگراف3 گزارش آمده است: همه مواد هستهاي در تاسيسات غني سازي سوخت نطنز(شامل خوراک، توليد محصول و دورريز) و همچنين همه زنجيرههاي سانتريفيوژهاي نصب شده، تحت نظارت دوربينها و بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد.
نکته دوم:
در پاراگراف 3 گزارش آمده است: آژانس راستي آزمايي موجودي فيزيكي (PIV) را در كارخانه نيمه صنعتي غنيسازي سوخت نطنز (PFEP) در تاريخ 24 تا 26 نوامبر 2008 اجرا نمود و نتيجه گيري نموده است که موجودي فيزيکي اعلام شده توسط ايران، با نتايج راستي آزمايي آژانس، مطابقت داشت.
نکته سوم:
در پاراگراف 4 گزارش آمده است: آژانس در تاريخ 29 سپتامبر 2008 راستي آزمايي موجودي فيزيكي (PIV) را در كارخانه نيمه صنعتي غنيسازي سوخت نطنز (PFEP) اجرا نمود، نتايج اين بازرسي آژانس،موجودي فيزيکي را همانگونه که ايران اظهار داشته بود را تائيد مينمايد.
نکته چهارم:
در پاراگراف 4 گزارش آمده است: تمامي مواد هستهاي کارخانه نيمه صنعتي غني سازي سوخت نطنز PFEP و همچنين محدوده زنجيرههاي سانتريفيوژها، تحت نظارت دوربين ها و بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد.
نکته پنجم:
در پاراگراف 5 گزارش آمده است: نتايج نمونهبرداريهاي محيطي اخذ شده در كارخانه غنيسازي و كارخانه نيمه صنعتي غنيسازي سوخت نطنز و سوابق كاري آنها، نشان ميدهد كه آن كارخانهها منطبق با آنچه ايران اظهارنموده است، فعاليت مينمايند (غني سازي در کمتر از 5 درصد، انجام مي گيرد).
نکته ششم:
در پاراگراف 5 گزارش آمده است: بيست و يک (21) بازرسي سرزده و بدون اطلاع قبلي، در كارخانه غني سازي سوخت نظنز از مارس 2007 تاکنون، انجام شده است.
نکته هفتم:
در پاراگراف 6 گزارش آمده است: در 12 ژانويه 2009 ، ايران پرسشنامه اطلاعات طراحي (DIQ) روزآمد شده هر دو كارخانه نيمه صنعتي و صنعتي غنيسازي سوخت نظنز را ارائه داده است.
نکته هشتم:
در پاراگراف 6 گزارش آمده است که ايران تغييرات برنامه آينده خود را به آژانس اعلام داشته است: ايران در پرسشنامه اطلاعات طراحي، به آژانس اطلاع داد که در نظر دارد يک اتاق را به آزمايش سانتريفيوژ منفرد اختصاص دهد.
نکته نهم:
در پاراگراف 7 گزارش آمده است: آژانس به نظارت خود در استفاده و احداث سلولهاي داغ در راكتور تحقيقاتي تهران و توليد راديوايزوتوپهاي موليبدن، يد و زينان در تاسيسات چند منظوره MIX از طريق انجام بازرسيها و راستي آزمايي اطلاعات طراحي (DIV) ادامه ميدهد.
نکته دهم:
در پاراگراف 7 گزارش آمده است: هيچگونه شواهدي از وجود فعاليتهاي مرتبط با بازفرآوري اورانيوم وجود ندارد(در تاسيسات يادشده).
نکته يازدهم:
در پاراگراف 7 گزارش آمده است: ايران اعلام نموده است كه هيچگونه فعاليت توسعه و تحقيقات مرتبط با بازفرآوري در ايران نيست. آژانس ميتواند اين موضوع را در رابطه با اين دو موسسه تاييد نمايد.
نکته دوازدهم:
در پاراگراف10 گزارش آمده است: آژانس، از تاسيسات ساخت ميله سوختFMP، در 7 ژانويه 2009، بازرسي بعمل آورده است، زماني که آژانس دريافت که خط مربوط به فرآيند توليد قرصهاي اورانيوم طبيعي بمنظور تامين سوخت رآکتور آب سنگين، کامل شده بود و ميله هاي سوخت در حال توليد بودند.
نکته سيزدهم:
در پاراگراف 11 گزارش آمده است: آژانس با استفاده از تصاوير ماهوارهاي به نظارت خود بر وضعيت كارخانه توليد آب سنگين اراك ادامه ميدهد که نشان مي دهد در وضعيت عملياتي است.
نکته چهاردهم:
در پاراگراف 12 گزارش آمده است: همه مواد UF6 هسته اي توليد شده در تاسيسات UCF اصفهان که به 357 تن ميرسد، تحت نظارت دوربين ها و بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد.
نکته پانزدهم:
در پاراگراف 12 گزارش آمده است: آژانس در 8 مارس 2008 از تاسيسات UCF اصفهان بازرسي موجودي فيزيكي (PIV) انجام داده است.
نکته شانزدهم:
در پاراگراف 14 گزارش آمده است: مجموعه ميلههاي سوخت وارداتي از فدراسيون روسيه براي بهرهبرداري در نيروگاه اتمي بوشهر تحت مهر و موم آژانس ميباشد.
نکته هفدهم:
در پاراگراف 14 گزارش آمده است: آژانس از نيروگاه بوشهر در 13و 14 دسامبر 2008 بازرسي موجودي فيزيکي(PIV) بعمل آورده است.
نکته هيجدهم:
در پاراگراف 14 گزارش آمده است: ايران به آژانس اطلاع داده است که بارگذاري سوخت در داخل رآکتور بوشهر براي سه ماهه دوم سال 2009 برنامه ريزي شده است.
نکته نوزدهم:
در پاراگراف 18 گزارش آمده است: آژانس قادر بوده است عدم انحراف مواد هسته اي اظهار شده در ايران را بازرسي و تأييد نمايد.
همشهري آنلاين