دبير كنگره ملي شعر از توس تا نيشابور گفت: تبيين جايگاه حكيم عمر خيام نيازمند توجه بيشتر مسئولان فرهنگي است.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، جواد گنجعلي در مراسم اختتاميه كنگره ملي شعر از توس تا نيشابور اظهار داشت: تمام كارها و اقدامات در ارتباط با خيام بايد در راستاي شناساندن هر چه بيشتر و بهتر او به جامعه فرهنگي و ادبي باشد.
دبير كنگره ملي شعر از توس تا نيشابور گفت: در ارتباط با خيام بايد مطالعات و تحقيقات بسيار زيادي شود تا تمام ابعاد شخصيتي وي مورد كنكاو علاقهمندان قرار گيرد.
دبير كنگره ملي شعر از توس تا نيشابور هدف از برگزاري اين همايش را تعميق فرهنگ و شناساندن حكيم عمر خيام به جامعه ادبي دانست و گفت: اين حكيم سخندان با تلاش بيشائبه خود در طول ساليان عمرش، افتخارات بسيار زيادي را براي جامعه به ارمغان آورد.
وي خاطرنشان كرد: خيام با وجود تبحر در صنعت شعري، دانش بسيار زيادي در علم رياضيات و ستارهشناسي داشت.
گنجعلي تاليفات اين عالم فرزانه را از جمله آثار فاخر دنيا در زمينههاي علمي و ادبي دانست و تصريح كرد: خيام با داشتن علم اخترشناسي اقدام به ساخت يك رصدخانه بسيار بزرگ در ايران و همچنين تدوين تقويم هجري خورشيدي كرد.
وي افزود: تمام اديبان و دانش پروران اعصار مختلف از خيام به نيكي ياد كرده و او را در زمره بهترين انديشمندان جهان مينامند.
دبير كنگره ملي شعر از توس تا نيشابور گفت: نياز امروز جامعه ما با انديشههاي عميق و والاي اين شاعر فرزانه است.
وي گفت: همايش فوق نيز در همين راستا و با هدف گراميداشت اين شاعر فرهيخته با حضور تعداد زيادي از شعراي به نام كشور در 2 روز در مشهد و نيشابور برگزار شد.
گنجعلي افزايش همايشهاي گراميداشت براي بزرگاني چون خيام را از مسئولان فرهنگي خواستار شد و افزود: بايد مسئولان ذيربط اقدامات لازم را در اين زمينه به خوبي انجام دهند.
وي تاكيد كرد: در كنگره ملي شعر توس تا نيشابور بيش از 30 استاد ادب فارسي اشعار خود را به گوش علاقهمندان رساندند.