یک هدست جدید به تبدیل افکار به کلمات در فضای "واقعیت کمکی" کمک میکند که میتواند روزی به بخشی اساسی از فضای "متاورس" تبدیل شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، آیا میتوانید تصور کنید که اگر "استیون هاوکینگ" رایانهای نداشت که به او در برقراری ارتباط کمک کند، دنیا چقدر از علوم جدید را از دست میداد؟ با این حال، واقعیت غم انگیز این است که میلیونها ذهن و استعداد درخشان وجود دارند که قادر به برقراری ارتباط و انتقال افکار و ایدههای خود نیستند و به دستگاهی مشابه با رایانه "استیون هاوکینگ" نیاز دارند.
اکنون یک استارتاپ آمریکایی موسوم به "کاگنیکشن"(Cognixion) مستقر در کالیفرنیا قصد دارد با یک هدست واقعیت افزوده که قابلیت دسترسی جهانی دارد، این وضعیت را تغییر دهد.
"ارتباط جایگزین تقویتی"(AAC) در حال حاضر روشی است که برای حل مشکلات ارتباطی افرادی که از نظر فیزیکی یا عصبی با مشکلاتی مواجه هستند، استفاده میشود.
روش "AAC" در حال حاضر با پیشرفتهای فناوری از دستگاههای اختصاصی به برنامههایی تبدیل شده است که میتوانند روی تلفنهای هوشمند کار کنند و حتی از فناوری "ردیابی حرکت چشم" استفاده کنند.
استارتاپ "کاگنیکشن" میخواهد یک قدم از این فراتر برود و یک رابط عصبی ایجاد کند که بتواند درک کند که یک فرد به چه چیزی فکر میکند و نه تنها قفل گفتار آنها را باز میکند، بلکه به آنها کمک میکند محیط خود را نیز کنترل کنند و در آینده میتواند به بخشی اساسی از فضای "متاورس"(metaverse) تبدیل شود که بزرگانی چون "مارک زاکربرگ" به دنبال توسعه و تحقق آن هستند.
"متاورس" یک فضای واقعیت مجازی است که در آن کاربران میتوانند با یک محیط تولید شده توسط رایانه و سایر کاربران تعامل داشته باشند.
استارتاپ "کاگنیکشن" قبلاً محصولی به نام "کاگنیشن وان"(Cognixion One) ساخته است که از یک هدست واقعیت افزوده همراه با یک رابط مغز و رایانه غیرتهاجمی تشکیل شده است. این هدست، قشر بینایی را تحریک میکند که ناحیهای است که سیگنالهای بصری را در مغز دریافت و تجزیه و تحلیل میکند. این در حالی است که رابط بیسیم، فعالیت عصبی را میخواند، آن را تفسیر میکند و آن را برای اقدامات بیشتر به هدست میفرستد.
این استارتاپ علاوه بر این دستگاه، در حال ساخت الگوریتمهای یادگیری ماشینی است و از هوش مصنوعی برای توسعه یک سیستم زبانی استفاده میکند که میتواند با سبک ارتباطی منحصر به فرد هر کاربر سازگار شود، به طوری که سیستم در تشخیص آنچه کاربر قصد گفتن یا انجام آن را دارد، کارآمدتر باشد.
این شرکت ۱۲ میلیون دلار سرمایه از چندین سرمایهگذار برای تحقق این رویا دریافت کرده است.
یکی از ویژگیهایی که این استارتاپ روی آن کار خواهد کرد این است که به کاربران اجازه دهد با این هدست، بدون هیچ حرفی با دستیار صوتی شرکت آمازون موسوم به "الکسا" ارتباط برقرار کنند. این قابلیت به کاربران امکان کنترل دستگاههای هوشمند و کنترل عواملی مانند روشنایی و دمای محیط را میدهد و در عین حال دسترسی به موسیقی، اخبار و سایر اطلاعات را برای آنها فراهم میکند.
"آندریاس فورسلند" بنیانگذار و مدیرعامل "کاگنیکشن" میگوید: در آینده نزدیک شاهد تبدیل شدن نوآوریهای ما به بخشی اساسی از فضای "متاورس" به عنوان یک رابط بیولوژیکی به علاوه الگوریتمهای بسیار سازگار خواهیم بود.