ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 9 آذر 1403
جمعه 9 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 14 بهمن 1399     |     کد : 194876

شاکله انقلاب بر اندیشه‌های عرفانی حضرت امام(ره) استوار است

رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به شخصیت عرفانی حضرت امام(ره) گفت:

 رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به شخصیت عرفانی حضرت امام(ره) گفت: عارف، جهان و هر آن‌چه را در اوست، تجلی حق تعالی می‌داند و خود را غرق در جمال و جلال حق می‌بیند، از این رو نگاه او به جهان، عارفانه و عاشقانه و سرشار از حیات معنوی است و  تمام تلاش خود را برای این احیای این امر یعنی حیات عارفانه و عاشقانه در قوس صعود و عروج با استقامت بر صراط مستقیم مبذول می‌دارد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی فرهودی، رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرنگاران در آستانه برگزاری همایش بین‌المللی «نقش اندیشه‌های عرفانی امام خمینی(ره) در شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران» با اشاره به شخصیت عرفانی حضرت امام(ره) گفت: عارف، جهان و هر آن‌چه را در اوست، تجلی حق تعالی می‌داند و می‌گوید که «یک فروغ رخ ساقی است که در جام افتاد»؛ و خود را غرق در جمال و جلال حق می‌بیند، از این رو نگاه او به جهان، عارفانه و عاشقانه و سرشار از حیات معنوی است و  تمام تلاش خود را برای این احیا این امر یعنی حیات عارفانه و عاشقانه در قوس صعود و عروج با استقامت بر صراط مستقیم مبذول می‌دارد. این هدف میسر نمی‌شود مگر خودسازی قلبی و شکفتگی درون و شهود خویشتن خویش، چراکه «من عرف نفسه فقد عرف ربه».
 
وی افزود: امام خمینی(ره) با بهرمندی از فضایل و کمالات برآمده از معرفت همراه با ریاضیات از درون خویش، انسانیت خود را شکوفا نمود و متخلق به اخلاق الهی شد و به رتبه عارف محقق بار یافت، و توانست به اندازه سعه وجودی خویش مظهر اسم علیم، بصیر و قدیر حق شود.
 
فرهودی افزود: کمالات بر اثر صیرورت وجودی در جان شیرین آن بزرگوار به وجود آمد، همانند خورشید، از دامنه وجودی‌اش بر جهانیان و به‌خصوص بر قلوب ملت مستعد و شریف ایران تابید و آنان را از اخلاق الهی بهرمند ساخت. بر این اساس امام خمینی(ره) توانست با همراهی و همدلی مردم، انقلاب اسلامی را به‌پا کند و درادامه با نورانیت مثال‌زدنی که داشتند، توانستند دانش‌آموختگانی تربیت کنند که در امتحاناتی هم‌چون جنگ تحمیلی سربلند و پیروز به درآیند. در این راه عده‌ای توانستند با شهادت به اوج کمالات دست یابند و برخی دیگر در صف منتظران قرار گیرند. همه این‌ها از تأثیر وجودی روح ملکوتی امام خمینی رحمت الله علیه بود که در منصه ظهور قرار گرفت.
 
رئیس دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب اضافه کرد: شاکله انقلاب قطعاً بر اندیشه‌های عرفانی حضرت امام(ره) استوار است و انقلاب، مظهر تام روح آن بزرگوار است. او با رفتار و سلوک مثال‌زدنی‌اش به ما و جهانیان آموخت که رشد و تعالی کمالات برای انسان جز با استقامت بر حق‌محوری محقق نمی‌گردد. لذا راهی جز استکبارستیزی با دشمن درون و  بیرون وجود ندارد. از این روی مقام معظم رهبری زید عزه تأکید بر ادامه راه امام و الگو بودن ایشان در امور را دارند. همه ما احتیاج به شناخت اندیشه‌های ناب آن بزرگوار داریم. مطالعه کتب عرفانی امام و واکاوی مشی عارفانه او، در تصمیم‌گیری و حل مشکلات برای مسئولین نظام بسیار ضروری است.
 
دانشکده عرفان دانشگاه ادیان مذاهب با همکاری دفتر همکاری‌های علمی و بین‌الملل، بر اساس همین احساس مسئولیت، همایشی با عنوان «نقش اندیشه‌های عرفانی امام خمینی رحمت الله علیه در شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران» در صبح روز چهارشنبه ۱۵ بهمن  ۱۳۹۹ مقارن با خجسته زادروز فرخنده حضرت صدیقه طاهره فاطمه(س) و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی قدس سره برگزار می‌نماید. در این همایش ابتدا از بیانات حضرت آیت‌الله العظمی جوادی آملی به صورت پیام تصویری ارائه می‌گردد، بهرمند می‌شویم و در ادامه، اندیشمندان داخلی و خارجی پیرامون تأثیر تصوف بر حرکت‌های استکبارستیزی در کشورهای مسلمان، اندیشه امام در بحث ولایت عارف و فقیه، رابطه حق و خلق از منظر امام در روابط اجتماعی، رسالت عارف در ایجاد حکومت اسلامی، رابطه عرفان و سیاست، تأثیر اندیشه‌های عرفانی بر جبهه مقاومت سخنرانی خواهند کرد.

 


نوشته شده در   سه شنبه 14 بهمن 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode