انگلیس به زودی میتواند اولین کشوری باشد که دارای فناوری کنترل خطوط برای خودروهای بدون راننده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، مردم در انگلیس میتوانند به اولین شهروندانی تبدیل شوند که در بزرگراهها بدون استفاده از دست و فرمان خودرو رانندگی میکنند، چرا که "گرنت شاپس" دبیر وزارت حمل و نقل این کشور در حال پیشبرد برنامه بلند پروازانه خود برای استقرار فناوری کنترل خطوط خودروهای بدون راننده در این کشور است.
انگلیس این فناوری جدید را برای حرکت به سمت ترویج خودروهای بدون راننده یا اصلاحا خودران معرفی کرده است، اما تاکنون تنها به بزرگراههایی محدود شده است که این خطوط در آنها با موانع فیزیکی جدا شده است و هیچ عابر پیاده یا دوچرخه سواری مجاز به حرکت در آنها نیست و حداکثر سرعت نیز در این خطوط ۶۰ کیلومتر در ساعت است.
روزنامه تایمز اولین نشریهای بود که این خبر را منتشر کرد. دولت انگلیس برنامههای خود را برای رانندگی خودران در یک سیستم خاص کنترل خطوط در ماه اوت ۲۰۲۰ اعلام کرده بود.
این فناوری، گام سوم از پنج گام طراحی شده به سمت احداث خطوط مخصوص خودروهای بدون راننده و خودران است.
"شاپس" برای تکمیل این خطوط سخت تلاش میکند، با این حال با نگرانیهای شرکتهای بیمه در مورد ایمنی فناوری خودران روبرو شده است.
مسئله اصلی نگران کننده این واقعیت است که فناوری خودران در خودروها هنوز کاملاً پایدار نیست. تعدادی از تصادفات طی سالهای گذشته در خودروهای خودران، در حالی که صاحبان آنها داخل خودرو و پشت فرمان بودهاند اما هدایت خودرو را در دست نداشتند، این نگرانی را به وجود آورده است.
علاوه بر این، از طرفی نمیتوان همیشه به صاحبان این خودروها و مسافران آنها کاملاً اعتماد داشت که هنگام حرکت به طور مناسب رفتار کنند.
اکنون با تمهیدات اندیشیده شده در انگلیس و جدا کردن مسیر این خودروها از خطوط عادی و عدم مجوز به عابران پیاده و دوچرخه سواران به حرکت در این خطوط، شرکتهای بیمه چندان نگران این فناوری نیستند و از رانندگان میخواهند که پشت فرمان حواس خود را از مسیر پرت نکنند.