ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 23 دي 1403
يکشنبه 23 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 5 بهمن 1399     |     کد : 194795

سنگ ۳.۹ میلیارد ساله‌ی ماه در دفتر کار بایدن!

هنگامی که خدمه فضاپیمای آپولو ۱۷ از ماه به زمین برگشتند به همراه خود یک سنگ ۳.۹ میلیارد ساله از سطح ماه آوردند که اکنون به درخواست دولت جو بایدن در "دفتر بیضی" قرار دارد.

هنگامی که خدمه فضاپیمای آپولو ۱۷ از ماه به زمین برگشتند به همراه خود یک سنگ ۳.۹ میلیارد ساله از سطح ماه آوردند که اکنون به درخواست دولت جو بایدن در "دفتر بیضی" قرار دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، سنگی کوچک که به وسیله‌ی یک گیره در محفظه‌ای شیشه‌ای قرار دارد و به همراه وسایل دیگری که نشان دهنده‌ی جاه‌طلبی نسل‌های پیشین آمریکاست، بر روی قفسه‌ی کتابی در دفتر رئیس جمهور آمریکا گذاشته شده است.

ناسا به درخواست دولت جو بایدن این سنگ‌ را که در آزمایشگاه نمونه‌های گرفته شده از ماه در مرکز فضایی جانسون ناسا(Johnson Space Center) در هوستون بود به ریاست جمهوری قرض داد.

در پایه این سازه متنی در مورد سه فضانوردی که در ماموریت آپولو ۱۷ بودند و آخرین فضانوردانی هستند که روی سطح ماه راه رفتند وجود دارد. بر طبق متن موجود روی پایه‌ی محفظه‌ این سنگ، فضانورد آپولو ۱۷، رونالد ایوانز(Ronald Evans)، و ماه‌نوردان هریسون اشمیت(Harrison Schmitt) و یوجین سرنان(Eugene Cernan)آخرین افرادی که پای بر ماه گذاشتند این نمونه سنگ را از یک تخته سنگ بزرگ‌تر در دره‌ای به نام Taurus-Littrow که ۳ کیلومتر با ماه نشین آپولو فاصله داشت برداشتند. این قطعه ۳۳۲ گرمی از ماه در سال ۱۹۷۲ برداشته شده است. این نمونه ۳.۹ میلیارد سال سن دارد و در طول آخرین برخورد بزرگ فضایی در نزدیکی ماه به وجود آمده است.

این سنگ قسمتی حفره دار دارد که در طول برخوردهای مختلف اجسام به سطح ماه در طول میلیون‌ها سال ایجاد شده است. همچنین بخشی مسطح دارد که در اثر برشی که آزمایشگاه قمری ناسا برای تحقیقات زده است به وجود آمده است.

در طول مأموریت آپولو ۱۷، سرنان و اشمیت ۲۲ ساعت را در سطح ماه در دره Taurus-Littrow گذراندند، در حالی که همکار آن‌ها رونالد ایوانز بالای سرشان در گردش بود. این گروه آزمایشاتی از جمله نمودار لرزه ای، تجزیه و تحلیل ترکیبات جوی و نمونه برداری از ماه را انجام دادند و چند یادگاری با خود به خانه آوردند از جمله سنگی که اکنون در دفتر رئیس جمهور است.

این سنگ پیش از رسیدن به کاخ سفید در هفته جاری، در موزه فناوری آلمان در برلین به نمایش گذاشته شده بود.

جو بایدن اولین رئیس جمهوری است که این نمونه خاص را درخواست می‌کند، اما دومین نمونه‌ای است که در کاخ سفید قرار می‌گیرد.

در سال ۱۹۹۹، بیل کلینتون(Bill Clinton)، رئیس جمهور اسبق، برای بزرگداشت سی امین سالگرد فرود اولین فضاپیمای ناسا بر ماه، فضانوردان آپولو ۱۱ ، نیل آرمسترانگ(Neil Armstrong)، باز آلدرین(Buzz Aldrin) و مایکل کالینز(Michael Collins) را به کاخ سفید دعوت کرد و نمونه قمری ۱۰۰۵۷،۳۰ را که در ماموریت فضایی در سال ۱۹۶۹ برداشته شده بود نیز قرض گرفت.

سنگی که هم اکنون در دفتر رئیس جمهور قرار دارد نمونه‌ی قمری ۷۶۰۱۵,۱۴۳ است که نشان‌ دهنده‌ی تاریخ آخرین سفر ناسا به ماه و همچنین نشانه‌ای از سفر دوباره به ماه در آینده است. ایالات متحده قصد دارد در سال ۲۰۲۴ به ماه فضانورد بفرستد. این ماموریت که آرتمیس(Artemis) نام دارد اولین سفری است که بعد از ماموریت سال ۱۹۷۲ انسان را به ماه خواهد برد و اولین سفر به ماه که یک فضانورد زن در آن حضور خواهد داشت.

با این حال فضاپیمایی که قرار است آمریکا را به ماه برگرداند در اولین آزمایشات پرتاب مشکلاتی داشته است.

در ۱۶ ام ماه ژانویه ناسا قصد داشت آخرین آزمایش از سری آزمایش‌های ملقب به مسیر سبز(Green Run) را در مرکز فضایی استنیس(stennis Space Center)  می سی سی پی(Mississippi) انجام دهد اما خرابی اجزای اصلی یکی از موشک‌ها باعث شد تا برای امنیت هر چهار موشک را خاموش کنند.

محدودیت زمانی برای اجرای مجدد این آزمایش وجود ندارد اما بر طبق گزارش اسپیس نیوز(space news)حداقل یک هفته طول می‌کشد تا آزمایش دیگری انجام شود و ناسا باید تصمیم نهایی را بگیرد.

در ماه فوریه ناسا قصد داشت تا هسته سیستم پرتاب فضایی را به مرکز فضایی کندی(Kennedy Space Center) بفرستد تا به فضاپیمای اوریون (Orion) ملحق شود اما اکنون شک و شبهه‌های حول این موضوع ایجاد شده است.

دولت ترامپ محدودیت زمانی برای ارسال فضاپیما و فضانوردان به ماه تا سال ۲۰۲۴ تعیین کرده بود اما رئیس جمهور بایدن به این برنامه زمانی پایبند نیست.


برچسب ها
نوشته شده در   يکشنبه 5 بهمن 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode