چین قصد دارد با توسعه یک سیستم قدرتمند تعدیل هوا، مساحتی بیش از ۱.۳ میلیارد هکتاری را با باران مصنوعی پوشش دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، شورای دولتی چین اعلام کرده است که این کشور تا سال ۲۰۲۵ یک سیستم توسعه یافته تعدیل هوا خواهد داشت که مساحت بیش از ۱.۳۵ میلیارد هکتاری (۵.۵ میلیون کیلومتر مربع) را با باران مصنوعی و مساحت حدود ۱۴۳ میلیون هکتاری را با سرکوب تگرگ پوشش میدهد.
در بیانیه این شورا آمده است: چین با دستیابی به موفقیت در تحقیقات بنیادی و تحقیق و توسعه در فناوریهای کلیدی، پیشرفتهای مداوم در مدرن سازی و خدمات تصفیه، پیشرفتهای شاخص در پیشگیری جامع در برابر خطرات ایمنی و بهینهسازی در سیستمها تا سال ۲۰۲۵ یک سیستم اصلاح یا تعدیل آب و هوا خواهد داشت.
در این بیانیه همچنین آمده است که اصلاحات آب و هوایی چین باید تا سال ۲۰۳۵ از نظر عملیاتی، فناوریها و خدمات، در سطح پیشرفته جهانی قرار گیرد.
در این بیانیه آمده است: اصلاح و تعدیل آب و هوا باید پشتیبانگیری خدمات خود را در زمینههای کلیدی زیر تشدید کند: برآورد بلایایی مانند خشکسالی و تگرگ و منطقهبندی مربوط به آن در مناطق تولیدی کشاورزی، برنامههای کاری عادی برای مناطق نیازمند به حفاظت و احیای اکولوژیکی و واکنش های اضطراری عمده به مقابله با حوادثی مانند آتش سوزی در جنگل ها یا چمنزارها و مراتع و درجه حرارت زیاد غیرمعمول یا خشکسالی.
اینکه نتیجه نهایی این آزمایشات چه خواهد بود، هنوز بررسی نشده است. با این حال، یک چیز قطعی است: این اولین بار نیست که چین به سراغ تغییر و اصلاح و تعدیل آب و هوا میرود.
به عنوان مثال، این کشور در المپیک ۲۰۰۸ پکن از بارورسازی ابرها یا ابرآمایی برای کاهش بارندگی در مراسم افتتاحیه استفاده کرد. هدف این بود که این رویداد در دلپذیرترین آب و هوای ممکن برگزار شود.
بارورسازی ابرها فرآیندی است که سعی در تغییر میزان و نوع بارش ابرها دارد. این کار با پخش موادی در هوا انجام میشود که به عنوان کندانسور یا متراکم کننده ابرها عمل میکنند.
این مواد که با نام "هسته یخ" نیز شناخته میشوند، فرآیندهای میکروفیزیکی درون ابر را تغییر میدهند. نتیجه نهایی این است که قطرات باران یا پوستههای یخ از ابرها به زمین میریزند.
بارورسازی ابرها یا ابرآمایی، تعدیل آب و هوا به وسیله افزودن مواد به درون یک ابر با هدف تقویت تشکیل و رشد «بلورهای یخ»(Ice Crystal) در ابرهای سرد(بیشتر حجم ابر در دمای زیر صفر درجه سلسیوس است) و رشد قطرکهای درون ابرهای گرم(بیشتر حجم ابر دارای دمای بالای صفر درجه سلسیوس) و در نتیجه افزایش بارش برف یا باران است. به عبارت دیگر باروری ابرها روشی برای تأثیرگذاری بر روی ابرهای طبیعی است که در آن با استفاده از مواد شیمیایی آب بیشتری از ابر به شکل باران یا برف درست میشود.
بیشترین عواملی که در باروری ابرها برای تولید باران سرد و طرحهای باروری ابرها برای تقویت بارش برف به کار میروند یدید نقره و یخ خشک(کربن دیاکسید منجمد) هستند. عواملی دیگر مانند گازهای مایع(به عنوان مثال نیتروژن مایع) نیز میتوانند برای بارور کردن ابرها در این دسته مورد استفاده قرار گیرند.