یک تلسکوپ بزرگ در صحرای استرالیا به ستاره شناسان کمک کرد تا "اطلسی از جهان" را که شامل یک میلیون کهکشان دور( که قبلا کشف نشده بودند) را ایجاد کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، گروهی از محققان " سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود"(CSIRO) حدود سه میلیون کهکشان را فقط در مدت ۳۰۰ ساعت نقشه برداری کردند.
تلسکوپ رادیویی "اسکاپ"(ASKAP) در حالی که اولین بررسی خود را از کل آسمان جنوب انجام میداد، رکورد جدیدی ثبت کرد چرا که موفق به انجام فرایندی در زمان کوتاه شد که با استفاده از نسل قبلی تلسکوپها انجامش یک دهه طول میکشیده است و این گروه از محققان نیز از این تصاویر برای ایجاد "گوگل مپس" آسمان شب استفاده کردهاند.
آنچه این تلسکوپ را منحصر به فرد میکند، دید وسیع آن با استفاده از گیرندههای طراحی شده توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود است که به آن امکان میدهد با جزئیات واضحتری نسبت به قبل، عکسهای پانوراما بگیرد.
"دیوید مک کانل"(David McConnell) ستاره شناسی که مطالعه آسمان جنوبی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود در رصدخانه اخترشناسی رادیویی مورچیسون را رهبری کرد گفت: این پروژه واقعا یک تغییر دهنده بازی است. این تلسکوپ در مقایسه با سایر پروژههای بررسی رادیویی که به دهها هزار تصویر نیاز دارند، فقط به ترکیب ۹۰۳ تصویر برای ترسیم کل آسمان جنوب نیاز داشت.
مک کانل افزود: این تلکسوپ حساسیت بیشتری نسبت به تلسکوپهای قبلی دارد و بنابراین ما میتوانیم اجرام بیشتری را نسبت به گذشته مشاهده کنیم.
"کارن اندروز"(Karen Andrews) وزیر صنعت، علم و فناوری استرالیا گفت که این پیشرفت نشان میدهد که نجوم رادیویی آماده یک جهش بزرگ به جلو است. تلسکوپ رادیویی اسکاپ یک پیشرفت بزرگ در فناوری است که به دانشمندان در کشف فضای عمیق کمک بسیاری میکند.
داشتن یک تلسکوپ که میتواند آسمان را طی چند هفته یا چند ماه بررسی کند، به این معنی است که این روند میتواند بارها و در مدت زمان نسبتاً کوتاهی انجام شود و به ستاره شناسان اجازه میدهد تغییرات را به طور منظم مشاهده و ردیابی کنند.
اندروز گفت: دادههای جمع آوری شده در این بررسی به ستاره شناسان این امکان را میدهد تا از طریق تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات بیشتری در مورد تشکیل ستاره و چگونگی تکامل کهکشانها و سیاهچالهها کسب کنند.
سخت افزار و نرم افزار سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود که به صورت سفارشی ساخته شده است، ۱۳.۵ اگزابایت داده خام تولید شده توسط تلسکوپ را پردازش کرده و نقشه آسمان را ایجاد کرده است.
با این تلسکوپ ستاره شناسان قادر خواهند بود جمعیت بزرگی از کهکشانها را به همان روشی که دانشمندان علوم اجتماعی از اطلاعات سرشماری ملی استفاده میکنند، تجزیه و تحلیل کنند.
یافتههای این مطالعه در مجله "Astronomical Society of Australia" منتشر شد.