نتایج یک بررسی علمی در دانشگاه راجرز آمریکا نشان میدهد فشارهای ناشی از گرمایش زمین تا پایان قرن بیست و یکم زندگی بیش از یک میلیارد نفر را در جهان دچار اختلال میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تا به امروز تردیدی در مورد اثرات منفی گرمایش زمین بر کیفیت زندگی وجود نداشته، اما ابعاد این تأثیرات منفی به درستی مشخص نبود. حال یک مطالعه علمی جزئیات بیشتری را با دقت بالا در این زمینه در اختیار نهادهای تصمیم گیر و دولتها گذاشته است.
مدل سازی و شبیه سازی رایانهای گرمایش زمین توسط محققان نشان میدهد تا سال ۲۱۰۰ میلادی میزان گرما و رطوبت تا بدان حد بالا میرود که میزان افرادی که بدین علت دچار مشکل و استرس شدید میشوند در مقایسه با امروز چهار برابر شده و به یک میلیارد نفر میرسد. در این مطالعه برای اولین بار علاوه بر عامل گرما به عامل رطوبت هم توجه شده است.
گرمایش شدید زمین در دهههای آینده به شکل گیری شرایطی منجر میشود که تعرق بدن انسان هم نمیتواند با آن مبارزه کند و نتیجه این وضعیت گرفتگی بدن، فرسودگی انسانها و در نهایت گرمازدگی در حدی است که میتواند حیات انسان را هم مختل کند.
بر مبنای شبیه سازی انجام شده، در صورتی که دمای زمین تا سال ۲۱۰۰ تنها ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد، ۵۰۰ میلیون نفر در جهان دچار استرس شدید میشوند و اگر این افزایش ۲ درجه سانتیگراد باشد، افراد آسیب دیده ۸۰۰ میلیون نفر خواهد بود. در نهایت افزایش دمای ۳ درجهای که محتملترین گزینه در صورت تداوم شرایط موجود است، به حدود ۱.۲ میلیارد ساکن کره زمین آسیب جدی خواهد زد.