طرح ساخت و راه اندازی پایلوت سیستم هاضم بی هوازی تولید بیوگاز از زباله های کلان شهر اصفهان به محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محول شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، حسین قنواتی عضو هیئت علمی پژوهشگاه و مجری این طرح گفت: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان که یکی از شهرداری های فعال در زمینه مدیریت پسماند و تولید کمپوست از زباله است به منظور بهینه سازی فرایند تولید کمپوست با کیفیت و بی بو و کاهش آلودگی های زیست محیطی کارخانه بازیافت در شرق اصفهان، درصدد راه اندازی سیستم هاضم بی هوازی برآمده تا ضمن ارتقای کیفیت کمپوست خود برق تولیدی را نیز به شبکه برق سراسری وارد کند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان که در این راستا با چند شرکت خارجی از جمله یک شرکتی آلمانی نیز وارد مذاکره شده قصد دارد ابتدا پایلوت بومی سازی شده سیستم هاضم این شرکت آلمانی را راه اندازی کند تا میزان دقیق بیوگاز قابل استحصال از مواد آلی پسماند شهر مشخص شده و از اقتصادی بودن پروژه مطمئن شود.
قنوانی افزود: در این راستا فراخوانی در سطح کشور انجام شده که در نهایت با توجه به تخصص و تجارب قابل توجه مدیریتی از جمله مدیریت کارخانه تولید بیوگاز از پسماند تهران و مشاوره چندین کارخانه مدیریت پسماند و نیز نگارش مقالات متعدد بین المللی و چاپ کتابی به نام بیوگاز از سوی انتشارات اشپرینگر نیچر که به عنوان رفرنس در مجامع بین المللی نیز معرفی شده، سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان پروژه بهره برداری پایلوت را به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محول کرده است.
وی در خصوص روند اجرای این قرارداد گفت: قرارداد که از حدود دو ماه پیش اجرایی شده در فاز اول (نظارت بر طراحی و ساخت) است و در فازهای بعد نسبت به بهینه سازی خوراک ورودی به هاضم، شبیه سازی سیستم، بهره برداری از پایلوت شبیه سازی شده سیستم هاضم و بهینه سازی تولید بیوگاز در آن اقدام خواهیم کرد.
قنوانی ابراز امیدواری کرد که با اجرای موفقیت آمیز این پروژه ضمن پاسخ به اعتماد سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و کمک به حل مساله آنها، چالش ها و موانعی که در مقابل راه اندازی سیستم های صنعتی هاضم بی هوازی در کشور وجود داشته نیز برطرف شده و زمینه بهره برداری از این سیستم های کارآمد در شهرها و مناطق مختلف کشور فراهم شود.