ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 27 دي 1403
پنجشنبه 27 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 6 بهمن 1398     |     کد : 190918

با ابداع یک ماده جدید؛

نمایشگری که می توان آن را مثل روزنامه چاپ کرد

محققان استرالیایی یک ماده جدید ابداع کرده اند که برای تولید نمایشگرهایی بسیار نازک و انعطاف پذیر مناسب است. نمایشگر به اندازه ای انعطاف پذیر است که می توان آن را پیچاند.

محققان استرالیایی یک ماده جدید ابداع کرده اند که برای تولید نمایشگرهایی بسیار نازک و انعطاف پذیر مناسب است. نمایشگر به اندازه ای انعطاف پذیر است که می توان آن را پیچاند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، دانشمندان یک ماده الکترونیکی بسیار نازک برای نمایشگرهای لمسی آینده ابداع کرده اند که می‌توان آن را داخل یک مجرا لوله و مانند روزنامه چاپ کرد.

محققان استرالیایی دانشگاه RMIT این ماده را از اکسید قلع اینیدویم تولید کردند. آنها همچنین از روش چاپ با فلز مایع استفاده کردند تا ماده مذکور را به یک ورقه (فیلم) دو بعدی تبدیل کنند.

ماده مذکور نسبت به لمس حساس و ۱۰۰ بار نازک‌تر از نمایشگرهای لمسی فعلی است که در موبایل‌ها و تبلت‌ها به کار می‌رود. این ماده چنان نرم است که می‌توان آن را به راحتی لوله کرد.

تولید کنندگان موبایل مانند سامسونگ و موتورلا به تازگی نمایشگرهای تاشوی خود را ابداع کرده اند که بدون ترک خوردن تا می‌شود اما محققانRMIT ادعا می‌کنند نمایشگر ابداعی آنها را حتی می‌توان پیچاند.

این محققان با استفاده از این ماده یک نمایشگر لمسی ساخته اند و قصد دارند با ثبت حق امتیاز اختراع آن، فرایند تجاری سازی فناوری مذکور را طی کنند.

«توربن دائنک» محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: ما ماده‌ای قدیمی را انتخاب و محتوای درون آن را تغییر دادیم تا یک نسخه جدید از آن را بسازیم که بسیار نازک و انعطاف پذیر است. می‌توان این نمایشگر را خم کرد و پیچاند. علاوه برآن فرایند تولید این ماده بسیار ارزان‌تر و کارآمدتر از فرایندهای فعلی است.

این ورقه‌های بسیار نازک که ضخامت آنها چند نانومتر است، رسانای الکتریسیته و ۲ بعدی هستند. به عبارت دیگر هر ورقه شامل یک لایه اتم و به همین دلیل بسیار نازک است. دائنک در این باره می‌گوید: از آنجا که ماده به حالت دو بعدی در می‌آید، شفاف خواهد بود و بنابراین نور از آن گذر می‌کند. به این ترتیب موبایل‌هایی که نمایشگر آنها از چنین ماده‌ای ساخته شده باشد، انرژی کمتری مصرف می‌کنند و در نتیجه عمر باتری دستگاه حدود ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

برای تولید این ماده آلیاژ ایندیوم قلع تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم و مایع شد. سپس روی یک سطح قرار گرفت تا ورقه‌هایی از ایندیوم قلع با ضخامت چند نانومتر تولید شود.


نوشته شده در   يکشنبه 6 بهمن 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode