"کپلر ۵۱"(Kepler ۵۱) یک ستاره نسبتاً جوان از نوع ستاره نوع جی است که میزبان سه سیاره به اندازه مشتری با تناوبهای مداری ۴۵، ۸۵ و ۱۳۰ روز است. جرم تمام این سیارات به طور غیرمعمولی کم است. طبق اطلاعات "بایگانی فراخورشیدی ناسا "(NASA Exoplanet Archive) این سیارات به عنوان سیاراتی با کمترین چگالی شناخته میشوند.
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اخیراً فضاپیما کپلر موفق به کشف سیاراتی در اطراف ستاره کپلر ۵۱ شد که دانشمندان آنها را "ابرپفها"(superpuffs) نامیدند و دریافتند که جرم این سیارات اندکی بیشتر از زمین است اما دارای شعاعی بزرگتر از نپتون هستند و این موضوع باعث میشود چگالی آنها بسیار کم شود. علاوه بر این موضوع، سیارات مذکور بسیار سبک وزن هستند و وزن آنها به اندازه پَشمک است. فضاپیمای کپلر(Kepler) یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که با هدف کشف سیارات فراخورشیدی مشابه زمین به فضا پرتاب شده است.
پژوهشگران دانشگاه کلرادو بولدر(University of Colorado Boulder) آمریکا در مطالعه اخیرشان تصمیم گرفتند تا جزئیات تشکیل دهنده اتمسفر سیارات فراخورشیدی را به طور کامل کشف کنند و سرنخهای بیشتری درباره چگونگی شکلگیری چنین سیارات دارای چگالی کم به دست آورند.
استاد "زاچوری برتا تامسون"(Zachory Berta-Thompson) یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: طی این مطالعه ما قصد داشتیم درباره جزئیات سیارات فراخورشیدی اطلاعات بیشتری به دست آوریم. این موضوع درک ما را از ساختار سیارات افزایش میدهد. سیارات ابرپف در کهکشان بسیار نادر و کمیاب هستند و شاید میتوان گفت تاکنون کمتر از ۱۵ نمونه از آنها شناسایی شده است. بنابراین این کشف ماموریت کپلر بسیار خاص و مهم است.
دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل میتوانند اطلاعات بیشتری از سیستم سیارهای کپلر ۵۱ که در حدود ۲ هزار و ۴۰۰ سال نوری یا هزاران تریلیون مایل از زمین واقع شده و سن آن ۵۰۰ میلیون سال است به دست آورند.