اخترشناسان اخیرا موفق به شناسایی یک ستاره جوان شدهاند که اطراف آن با حجم زیادی از گاز پوشانده شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اخترشناسان ستاره جوانی به نام "۴۹ سیتی"(۴۹ Ceti) را کشف کردهاند که با انبوهی از گاز احاطه شده است. سن واقعی این ستاره ۴۰ میلیون سال تخمین زده شده است.
بنابر فرضیهها، ستارهها در این سن باید تمام گاز خود را از دست دهند، اما این کشف آن یافتهها را به چالش میکشد و درک اخترشناسان از شکل گیری سیارات را تغییر میدهد. این کشف با استفاده از آرایه میلیمتری بزرگ آتاکاما(Atacama Large Millimeter Array) معروف به آلما انجام شده است.
"آیا هیگوچی"(Aya Higuchi) اخترشناس رصدخانه ملی نجوم ژاپن(NAOJ) گفت: ما پس از بیش از ۱۰۰ ساعت مشاهده توسط تلسکوپ آرایه میلیمتری بزرگ آتاکاما، گاز کربن اتمی را در دیسک باقی مانده در خردهقرص۴۹ سیتی را شناسایی کردیم. ما از تلسکوپ آرایه میلیمتری بزرگ "آتاکاما" برای به دست آوردن منظرهای دقیقتر استفاده کردیم و این باعث تعجب مجدد ما شد. زیرا دریافتیم حجم گازی که ستاره ۴۹ Ceti احاطه کردهاند حدود ۱۰ برابر بیشتر از آنچه تخمین زده بودیم، است.
خرده قرصها(Debris disk) گونهای از قرص پیرا-ستارهای هستند که بیشتر در اطراف ستارگان پیر یافت میشوند و باقیمانده گرد و غبار و گازهایی هستند که روزگاری در اطراف ستارهای جوان در حال چرخش بودند. با جذب مواد قرص توسط ستاره در طولانی مدت تنها خردههایی از غبار و سنگ و مقادیری بسیار اندک از گاز باقی میماند که گاهی به شکل حلقههایی نمودار میشوند.