ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 15 آذر 1403
پنجشنبه 15 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 27 آذر 1398     |     کد : 190418

رییس مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادراری هشدار داد ایران؛

روی کمربندی کلیه‌های سنگ ساز

رییس مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادراری با بیان اینکه ایران در کمربند سنگ سازی کلیه قرار دارد، اضافه کرد: در کشور نقاط سنگ ساز را شناسایی و ارتباط آن را با تغذیه، شغل و عادات افراد بررسی و داروی مناسب برای درمان آن را تولید کردیم.

رییس مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادراری با بیان اینکه ایران در کمربند سنگ سازی کلیه قرار دارد، اضافه کرد: در کشور نقاط سنگ ساز را شناسایی و ارتباط آن را با تغذیه، شغل و عادات افراد بررسی و داروی مناسب برای درمان آن را تولید کردیم.

به گزارش ایسنا، دکتر عباس بصیری در میزگرد پژوهشی «حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم» که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، با بیان اینکه نتیجه فعالیت های دانشگاه باید در جامعه ملموس باشد، تاکید کرد: ما در دانشگاه ها باید علاوه بر تولید ثروت از هدر رفتن ثروت نیز جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به تهیه گایدلاین های درمانی در این مرکز یادآور شد: در کشور ما به اندازه کل کشورهای اروپایی تصویربرداری پزشکی انجام می شود و این موضوع باعث تحمیل هزینه به مردم و جامعه می شود.

 رییس مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی با بیان اینکه تهیه و استفاده از این گایدلاین های درمانی که مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است، باعث کاهش هزینه های اضافی شود گفت: علاوه بر این می تواند بیماران را از در معرض قرار گرفتن اشعه های مضر حفظ کند.

دکتر بصیری همچنین با اشاره به تاسیس رشته لاپاراسکوپی در ایران در سال ۱۳۷۰، یادآور شد: در حال حاضر ۷۵ فارغ التحصیل این رشته در کشور وجود داردو این باعث شده است که طول بستری بیماران کاهش یافته و درد و هزینه کمتری به آنان تحمیل شود.

وی همچنین از طراحی «سیمولاتور» در این مرکز تحقیقاتی خبر داد و گفت: استفاده از این مولاژها باعث می شود دستیاران پزشکان قبل از درمان انسان ها با مولاژها کار کنند و مهارت آنان افزایش یابد.

رییس مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی بیماریابی را یکی دیگر از موضوعات مهم عنوان کرد و افزود: سنگ کلیه یکی از شایع ترین بیماری های اورولوژی است که به شکل سنتی در ایران وجود داشته است.

دکتر بصیری با بیان اینکه ایران در کمربند سنگ سازی کلیه قرار دارد، اضافه کرد: در کشور نقاط سنگ ساز را شناسایی و ارتباط آن را با تغذیه، شغل و عادات افراد بررسی و داروی مناسب برای درمان آن را تولید کردیم.

در ادامه، دکتر عباس طباطبایی، رییس مرکز رشد فناوری های دارویی در سخنانی با تاکید بر لزوم حمایت از فارغ التحصیلان در ارائه محصولاتشان، گفت: مراکز رشد هزینه حضور شرکت های دانش بنیان و دانشجویان را در بازارهای داخلی و خارجی کاهش می دهد.

وی اولین گام در این راستا را ایجاد امکان حضور و رقابت شرکت ها در بازار داخلی عنوان کرد و افزود: از همین رو مراکز رشد، کارگاه های آموزشی جهت افزایش آگاهی و توانمندی دانشجویان در این زمینه برگزار می کند.

رییس مرکز رشد فناوری های دارویی افزود: همچنین تلاش برای نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی به منظور عرضه محصولات در بازاری بزرگتر نیز در دستور کار است.

دکتر طباطبایی از اعطای تسهیلات ویژه از سوی دولت به دانشگاه ها برای خرید محصولات ایرانی در نمایشگاه ساخت ایران خبر داد و گفت: این نمایشگاه از امروز به مدت چهار روز دایر است و وزارت بهداشت بنا دارد ۵۰ درصد هزینه خرید دستگاه های تولید ملی توسط دانشگاه ها را تقبل کند.

در ادامه دکتر حمید احمدیه رییس مرکز تحقیقات چشم با بیان اینکه فعالیت های این مرکز به دو دسته علوم پایه و مطالعات جمعیت تقسیم می شود، توضیح داد: هدف از فعالیت های علوم پایه پیدا کردن داروها و روش های جدید برای درمان بیماری هاست.

وی افزود: این مرکز تحقیقات همکار سازمان جهانی بهداشت است و فعالیت های آن سازمان با این مرکز می تواند همسو باشد.

دیابت؛ مهم ترین علت کاهش دید در افراد میانسال

رییس مرکز تحقیقات چشم از تمرکز فعالیت های این مرکز بر عوارض چشمی دیابت خبر داد و گفت: در این مرکز برنامه ریزی هایی برای تشخیص بیماری دیابت قبل از پیشرفت انجام شده است، زیرا این بیماری از مهمترین علل کاهش دید افراد در میانسالی است.

دکتر احمدیه همچنین از تولید دستگاه شبیه ساز برای عمل آب مروارید توسط این مرکز با همکاری دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و گفت: از دیگر فعالیت های فناورانه این مرکز می توان به تولید محلول نگه داری بافت قرنیه در بانک های قرنیه نام برد که خوشبختانه کیفیت آن با نمونه خارجی قابل رقابت است.

وظیفه اصلی دانشگاه خلق نیروی کارآفرین است

دکتر ابوالحسن احمدیانی رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب نیز در ادامه این جلسه  با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی دانشگاه خلق ثروت نیست،تاکید کرد: وظیفه اصلی دانشگاه خلق نیروی کارآفرین است.

وی با بیان اینکه اساتید توانمندی وجود دارند که ممکن است پس از توسعه علم و تولید ثروت با فعالیت در شرکت های دانش بنیان از دانشگاه جدا شوند، گفت: ما در دانشگاه ها نیروی متفکر، محقق و توانمند تولید می کنیم و چنین نیرویی مهمترین محصولی است که یک دانشگاه می تواند تولید کند.

دکتر آرش خجسته رییس دانشکده فناوری های نوین پزشکی نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه امروزه در دنیا، کشورها بر اساس میزان نوآوری سنجیده می شوند، گفت: نوآوری پیش نیاز فناوری است و به عنوان دارایی دانشی دولت ها محسوب می شود.

وی با بیان اینکه نوآوری به عنوان پیش نیاز جذب اعضای هیئت علمی در این دانشکده تعیین شده است، یادآور شد: ماموریت اعضای هیئت علمی ما تشکیل یک هسته فناور است که در نهایت منجر به ایجاد یک شرکت دانش بمیان می شود.

دکتر خجسته با اشاره به نقش برجسته دولت در نسل سوم شدن دانشگاه ها تاکید کرد: ایده پردازی وظیفه دانشگاه است اما تبدیل آن به صنعت نیازمند حمایت دولت است.

وی با اشاره به حضور ۳۵ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه در شرکت های دانش بنیان، گفت: معیار ارزیابی و اعتباربخشی اعضای هیئت علمی نباید ساعات ورود و خروج آن ها باشد، بلکه تولید ثروت به عنوان وظیفه آنها، نقش بسزایی را ایفا می کند.

دکتر علی حائری مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه سلامت در طول تاریخ یکی از نیازهای اساسی بشر بوده است، یادآور شد: وجود اساتیدی همچون ابن سینا  و دانشگاه هایی با دغدغه رفع نیازهای جامعه، از افتخارات کشور محسوب می شود.

وی با بیان اینکه قبل از اینکه ایده دانشگاه های نسل سوم در دنیا مطرح شود، در کشور مراکز علمی همچون حوزه های علمیه وجود داشته که برای رفع نیازهای معنوی و اخلاقی جامعه فعالیت می کرده اند، تاکید کرد: کشور ما از گذشته  در این حوزه پیشتاز بوده است.

این میزگرد امروز سه شنبه ۲۶ آذر ماه، به مناسبت هفته پژوهش با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و اصحاب رسانه در تالارشهید بهشتی دانشگاه برگزار شد.


برچسب ها
نوشته شده در   چهارشنبه 27 آذر 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode