در چین قطاری خودران راه اندازی شده که با کمک طیفی از حسگرهای مختلف روی ریلهای مجازی حرکت می کند که تخمین زده میشود این قطار روزانه ۱۰ هزار مسافر را جابهجا کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، یک قطار خودران و نوآورانه برای نخستین بار در چین افتتاح شده که روی ریل های مجازی حرکت می کند.
نخستین بار طرح اولیه عجیب مربوط به لوکوموتیوی که با کمک شبکه ای از حسگرها ( به جای ریل های معمول) حرکت می کند، ۲ سال قبل رونمایی شد. اما بالاخره این طرح اولیه در ماه جاری به طور واقعی اجرا شده است.
قطارART T1 ابعاد جاده را رصد می کند و به جای آنکه روی ریل های مخصوص حرکت کند، مسیر حرکتش را برنامه ریزی می کند.
ریل مجازی مربوط به این طرح در مسافتی ۱۷.۷ کیلومتری در وسط شهر ییبین قرار داد و هزینه ساخت آن حدود ۱۲۰ میلیون پوند(۱.۱۲۸ میلیارد یوان) تخمین زده می شود.
در حال حاضر یک لوکوموتیو ران در قطار حضور دارد، اما آن را کنترل نمی کند. لوکوموتیوران باید هوشیار باشد تا در صورت اضطرار کنترل قطار را برعهده گیرد. اگر قطار از مسیر طراحی شده، خارج شود یا با مانعی روبرو شود، به طور خودکار به وضعیت کنترل دستی منتقل می شود.
این قطار هم مانند خودروهای خودران با کمک ترکیبی از LIDAR و GPS در خیابان ها مسیر یابی می کند. تخمین زده می شود روزانه ۱۰ هزار مسافر از قطار جدید استفاده کنند. هنگامیکه این لوکوموتیو به شبکه قطارهای سریع السیر متصل شود، تعداد مسافران روزانه آن به ۲۵ هزار نفر می رسد.
خط قطار Yinbin ART T1 با سرعت ۷۰ کیلومتر برساعت حرکت می کند و قابلیت جابه جایی ۳۰۰ مسافر را دارد.
شرکت CRRC چین، سیستم ریل قطار را ابداع کرده کهART یا «سیستم حمل ونقل ریلی سریع خودران» نامیده می شود.
شیوا سعیدی قوی اندام