نوبل شیمی ۲۰۱۹ رکوردهای جالبی داشت. جان بی گوداناف ۹۷ ساله اکنون پیرترین دریافت کننده این جایزه به حساب می آید و از سوی دیگر او یک فیزیکدان حالت جامداست که برنده نوبل شیمی شده است!
به گزارش خبرنگار مهر، امروز جان بی گوداناف، استنلی ویتینگهام و آکیرا یوشینو برای تحقیقات و توسعه باتری های لیتیوم یونی جایزه نوبل شیمی را دریافت کردند.
نوبل شیمی امسال دونکته بسیار جالب داشت. نخست آنکه جان بی گوداناف دانشمند ۹۷ ساله متولد آلمان رکورد پیرترین دریافت کننده جایزه نوبل در تاریخ را از آن خود کرد. سال گذشته آرتور اشکین برنده نوبل فیزیک با ۹۶ سال سن این رکورد را در اختیار داشت. از سوی دیگر گود اناف یک فیزیکدان حالت جامد(solid-state physicist) است که برنده نوبل شیمی شده است. او هم اکنون استاد دانشگاه تگزاس است.
البته به گفته کمیته نوبل، آنان موفق نشدند تا خبر برنده شدن گوداناف را به او برسانند. به نوشته روزنامه گاردین گوداناف هنگام تماس کمیته نوبل در لندن حضور داشته است. او قرار است « مدال کوپلی»(Copley Medal)را دریافت کند که قدیمی ترین جایزه علمی جهان است!
اما از سوی دیگر یوشینو که در حقیقت مخترع اصلی باتری های لیتیوم یونی فعلی است به تماس کمیته نوبل و سوالات برخی خبرنگاران نیز پاسخ داد.
او گفت: من فعالیتم را از سال ۱۹۸۱ شروع و در سال ۱۹۸۵ میلادی باتری لیتیوم یونی را ابداع کردم.
یکی از خبرنگاران از او پرسید انگیزه اش برای اختراع باتری لیتیوم یونی پول یا توسعه فناوری های تجدیدپذیر بوده است. یوشینو نیز در پاسخ گفت: کنجکاوی مهمترین انگیزش من بوده است.
شیوا سعیدی قوی اندام