ترکی
|
فارسی
|
العربیة
|
English
|
اردو
|
Türkçe
|
Français
|
Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
صفحه اصلی
میز خدمات الکترونیک
معرفي استان
تبریز
موقعیت شهرستان تبریز
آثارتاریخی شهرستان تبریز
آذرشهر
موقعیت شهرستان آذرشهر
آثارتاریخی شهرستان آذرشهر
اهر
موقعيت شهرستان اهر
آثار تاريخي شهرستان اهر
اسكو
موقعيت شهرستان اسكو
آثار تاريخي شهرستان اسكو
بستان آباد
موقعيت شهرستان بستان آباد
آثار تاريخي شهرستان بستان آباد
بناب
موقعيت شهرستان بناب
آثار تاريخي شهرستان بناب
جلفا
موقعيت شهرستان جلفا
آثار تاريخي شهرستان جلفا
چاراويماق
آثار تاريخي شهرستان چاراويماق
موقعيت شهرستان چاراويماق
سراب
موقعيت شهرستان سراب
آثار تاريخي شهرستان سراب
شبستر
موقعيت شهرستان شبستر
آثار تاريخي شهرستان شبستر
عجب شير
موقعيت شهرستان عجب شير
آثار تاريخي شهرستان عجب شير
كليبر
موقعيت شهرستان كليبر
آثار تاريخي شهرستان كليبر
مراغه
موقعيت شهرستان مراغه
آثار تاريخي شهرستان مراغه
مرند
موقعیت شهرستان مرند
آثارتاریخی شهرستان مرند
ملکان
موقعیت شهرستان ملکان
آثارتاریخی شهرستان ملکان
میانه
موقعیت شهرستان میانه
آثارتاریخی شهرستان میانه
ورزقان
موقعیت شهرستان ورزقان
آثار تاريخي شهرستان ورزقان
هريس
موقعيت شهرستان هريس
آثار تاريخي شهرستان هريس
نقشه استان
معرفي سازمان
تاريخچه
اهداف سازمان
مدیرکل
مشروح ماموريت ها
تكريم ارباب رجوع
منشور حقوق شهروندی
چشم انداز 20 ساله
معرفي دارالقرآن
چارت سازمان
اتوماسيون اداري (ويژه همکاران)
نصب نرم افزار
معرفي تشکيلات و ساختار دستگاه
اساسنامه سازمان
مجموعه قوانين و مقررات
مجموعه قوانين واحد آموزش
مجموعه قوانين واحد انفورماتيك
مجموعه قوانين واحد دبيرخانه
آگهي هاي مناقصه و مزايده
خدمات اداره
امورفرهنگی و تبلیغ
تشکل های دینی
هیئات مذهبی
مراحل اخذ مجوز
فرم درخواست اخذ مجوز
چرخه اخذ مجوز هيئات مذهبي
اساسنامه شوراي هيئات مذهبي
ثبت نام هیئت مذهبی
انجمن های اسلامی
معرفي
جرخه اخذ مجوز انجمن هاي اسلامي
اصلاحيه چرخه اخذ مجو انجمن هاي اسلامي
ثبت نام انجمن اسلامی
کانون های فرهنگی تبلیغی
شرایط تاسیس مراکز فرهنگی
چرخه اخذ مجوز مراكز فرهنگي
اصلاحيه اخذ مجوز كانون هاي فرهنگي
ثبت کانون فرهنگی تبلیغی
اعزام روحانیون
روحانيون مستقر
چرخه جذب روحانيون مستقر
ثبت نام در سامانه اعزام روحانیون
دارالقرآن
اهداف
شرايط تاسيس مراكز قرآني
برنامه های اولویت دار
ستاد قرآن
واحدهای مرتبط
چرخه اخذ مجوز مراكز قرآني
کل قرآن
اصلاحيه چرخه اخذ مجوز مراكز قرآني
سامانه ثبت موسسات قرآني مردمي
طرح اعطاي مدرك به حفاظ
ثبت نام دوره هاي تخصصي
آموزش و پژوهش
دبيرستان هاي صدرا
آشنايي با دبيرستانهاي صدرا
مشخصات دبيرستانهاي صدرا
نمونه فعاليتهاي دبيرستانهاي صدرا
دانلود فايل آموزشي
ويژه نامه ها
سه علامه
زندگينامه علامه اميني(ره)
زندگينامه علامه طباطبائي(ره)
زندگينامه علامه جعفري(ره)
ويژه نامه جواد الائمه
كودك و نوجوان
ويژه نامه باقرالعلوم
ويژه نامه عرفه
ويژه نامه عيد قربان
القدس لنا
ویژه نامه اعتکاف
مولود کعبه
شهداي محراب
ام المصائب
ویژه نامه خاتم انبیاء
ام المصائب
ویژه نامه ثارالله (امام حسین (ع))
ویژه نامه علمدارکربلا
ویژه نامه زین العابدین
ویژه نامه هفته دفاع مقدس
ویژه نامه كريم اهل بيت- حضرت امام حسن (ع)
ویژه نامه ليله القدر
ویژه نامه شهادت حضرت علی(ع)
ويژه نامه ضامن آهو
ویژه نامه عید فطر
افلاكيان خاك نشين
ادیان و مذاهب
ضرب المثلها
كتابخانه ديجيتالي
خانواده و زندگي
مساجد برگزاری اعتکاف در تبریز
مناقصه و مزایده
اعتکاف رجبیه
توافقنامه سطح خدمات
پیوند پیگیری
میز خدمات الکترونیک
معرفی تبيان
معرفي تبيان
اينترانت
تماس با ما
تماس با ما
درخواست هاي مردمي و شكايات
تماس با مديران
نشریات
اندیشه معلم
شبستان اندیشه
خبرخوان
لینک ورود به سایت
جستجو در سایت
لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
بيشتر...
اوقات شرعی
تاریخ :
شنبه 5 مرداد 1398
| کد :
188729
لینک کوتاه
روز شمار تاريخ
شنبه5مرداد1398-24ذی القعده1440-27جولای 2019
آغاز عمليات غرورآفرين "مرصاد" در منطقه اسلامآباد غرب (1367 ش)
آغاز عمليات غرورآفرين "مرصاد" در منطقه اسلامآباد غرب (1367 ش)
گروهك منافقين در پي حملات عراق به خاك ميهن اسلامي و عقبنشينيهاي موقت رزمندگان اسلام، با تصور اينكه پذيرش قطعنامه 598 ناشي از جدايي ملت و دولت است، به خيال واهي، فرصت را غنيمت شمرده و سعي در رسيدن به اهداف پليد خود نمود. منافقين با جمعآوري ديگر ضد انقلابيون سرخورده، از كشورهاي مختلف اروپايي، نيرويي به استعداد تقريبي 15 هزار نفر فراهم كرده و با بهرهگيري از جنگافزارهاي اهدايي صدام و ديگر اربابان خود، حمله خود را از غرب كشور به خاك جمهوري اسلامي ايران آغاز كردند. نيروي هوايي عراق با حمايت مقدماتي، آنها را براي ورود به عمق خاك ايران و در نهايت، فتح تهران، ترغيب ميكند. با اين اتحاد شوم، قسمتهايي از اراضي ميهن اسلامي مورد تجاوز قرار ميگيرد. ملت سلحشور و مسلمان ايران، پس از اطلاع از تجاوز منافقين به ميهن اسلامي، به خروش آمده و به جبهههاي جنگ اعزام ميشوند. سرانجام عمليات مرصاد در پنجم مرداد ماه 1367، با رمز مبارك يا علي(ع) و به منظور مقابله با منافقين در منطقه اسلامآباد و كرند غرب در استان كرمانشاه، آغاز گرديد. منافقين خلق، خوشحال از پيروزيهاي مقدماتي و در يك اقدام عجولانه، راهي باختران (كرمانشاه) شده و به خيال باطل خود، قصد حركت به سمت تهران و سرنگوني نظام جمهوري اسلامي ايران را نمودند. راديو منافقين، با ارسال پيام به مردم باختران، از آنها ميخواهد كه زمينه را براي ورود ارتش به اصطلاح آزاديبخش مهيا سازند و آماده جذب در گردانها و لشكرها باشند. از آن طرف رزمندگان اسلام در 34 كيلومتري باختران، ناگهان راه را بر ستونهاي منافقين ميبندند و واحدهاي زرهي رزمندگان، در يك اقدام متهورانه، تعداد زيادي از ادوات سنگين زرهي منافقين را هدف قرار داده و به آتش ميكشند. جاده باختران - اسلامآباد در همان لحظات اوليه، انباشته از ادوات سوخته شده ميشود و عكسالعمل سريع رزمندگان، منافقين را به فراري مفتضحانه وادار ميسازد. اين عمليات در روز بعد نيز با حمله هوانيروز ارتش جمهوري اسلامي ايران با سركوبي شديد منافقان ادامه يافت و دشمن را دچار شكست سخت و سنگيني نمود. بدين ترتيب، منافقان شكست خورده، در اين تجاوز نابخردانه، متحمل تلفات و خسارات عظيمي شدند كه بيش از 120 دستگاه تانك، 400 دستگاه نفربر، 90 قبضه خمپارهانداز 80 ميليمتري، 150 قبضه خمپارهانداز 60 ميليمتري و 30 قبضه توپ 106 ميليمتري منهدم شد. علاوه بر آن دهها دستگاه تانك، نفربر، خودرو و نيز صدها قبضه سلاح سبك و نيز مقاديري تجهيزات پيشرفته الكترونيكي و مخابراتي به غنيمت نيروهاي اسلامي درآمد. در اين عمليات، 4800 نفر از منافقان نيز كشته و زخمي شدند.
اقامه اولين نماز جمعه رسمي جمهوري اسلامي ايران در تهران به امامت آيت اللَّه طالقاني (1358 ش)
روز جمعه پنجم مرداد سال 1358 برابر با سوم ماه مبارك رمضان سال 1399 ق، اولين نماز جمعه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به امامت مرحوم آيتاللَّه سيدمحمود طالقاني در دانشگاه تهران برگزار شد. امام خميني)ره(، چند روز قبل از اين تاريخ، اين مهم را به ايشان سپردند و حكم برپايي و اقامه نماز جمعه را صادر فرمودند. واگذاري اين تكليف عظيم و سنگين توسط رهبر فرزانه انقلاب در حساسترين بُرهه از زمان انقلاب اسلامي برعهده آيتاللَّه طالقاني كه زبان گويايي براي بازگويي حقايق و رسوا نمودن دشمنان انقلاب داشت، امر خطيري بود. جمعيت انبوه و ميليوني كه از نخستين ساعات بامداد اين روز از نقاط مختلف شهر تهران به دانشگاه و خيابانهاي اطراف هجوم آورده بودند، با مشاهده امام جمعه، تكبيرگويان، حمايت خويش را از رهبري امام خميني)ره( و نهضت الهي ايشان اعلام داشتند. با آغاز اقامه نماز جمعه، گروهكهاي مغرور و منافق كه براي فريفتن مردم و براي واژگون نشان دادن مسائل و به انحراف كشيدن انقلاب، دست به تبليغات بسيار عظيم و خطرناك و حساب شده زده بودند، ناگهان با يك معجزه بزرگ الهي و اسلامي روبرو شدند و نقشههاي خود را نقش برآب ديدند. اتحاد و اجتماع صفوف نمازگزاران نماز جمعه، توطئههاي حساب شده و ترتيب يافته منافقان را خنثي ساخت و حيله و تزوير آنان را در هم شكست. شياطين و منافقين در همه جا راه يافتند اما در صفوف به هم پيوسته نماز رسوخ پيدا نكردند. سرانجام از همين صفوف نماز جمعه بود كه مشتهاي گره كرده به سوي منافقان و احزاب و گروهكهاي مغرور و مستكبر و از خدا بيخبر نشانه رفت و آنان را متواري و نابود ساخت. نماز جمعه پس از پيروزي انقلاب، همواره محلي براي هوشياري و آگاهيبخشي به مردم و نيز مكاني براي تزكيه نفس و خشوع و خضوع در برابر ذات خداوندي بوده و هست.
حركت امام رضا(ع) از مدينه به خراسان محل حكومت مامون عباسی(200 ق)
مأمون، هفتمين خليفهي عباسي پس از پيروزي بر برادرش امين و استيلاي كامل بر كشور پهناور اسلامي، تصميم گرفت امام رضا(ع) را از مدينه به مرو مقر حكومت خود منتقل كند و با آن حضرت به ظاهر طرح دوستي و محبت بريزد و ضمن استفاده از موقعيت علمي و اجتماعي امام، كارهاي او را تحت نظارت كامل قرار دهد. آوردن امام از مدينه به مرو، هر چند در ظاهر به صورت دعوت بود، اما ماهيت واقعي آن جز ايجاد محدوديت هر چه بيشتر براي امام چيز ديگري نبود. از اين جهت امام براي تفهيم ماهيت اين دعوت، هيچ يك از اعضاي خاندان خويش را همراه خود نبرد تا از اين طريق به مسلمانان بفهماند اين سفر، نوعي تبعيد است نه سفري مقرون به رضايت. ولي مامون براي خنثي كردن هدف امام دستور داد گروهي از رجال و اشراف از جمله والي مدينه ملازم ركاب امام باشند و حتي مسير سفر امام نيز معين گشت و قرار شد كه امام از طريق مدينه، بصره، خرمشهر، اهواز، قم، ري و نيشابور به مرو وارد شود. آن حضرت در 10 شوال سال 201 قمري وارد مرو شد.
در گذشت "جان دالتون" دانشمند بزرگ بريتانيايي (1844م)
جان دالتون دانشمند معروف انگليسي در ششم سپتامبر 1766م در خانوادهاي فقير و روستايى در اين كشور به دنيا آمد. او در دوران كودكي، دروس مذهبي، رياضي و علوم را فرا گرفت و ديري نگذشت كه نبوغ او در رشته رياضي در سراسر ناحيه پيچيد. دالتون در اين زمان، در حالي كه تنها 12 سال داشت، مدرسهاي در روستاي خود تأسيس كرد و به بچههايى كه بزرگتر از او بودند تدريس نمود. در همين اوقات به نگارش مشاهدات روزانه خود درباره اوضاع هوا و هواشناسي پرداخت و اين كار را تا آخر عمر ادامه داد كه پس از مرگش، مجموعه دويست هزار صفحهاي تحقيقات او در زمينه هواشناسي به جاي ماند. دالتون در 23 سالگي به تدريس رياضي و علوم پرداخت و بخشي از نوشتههاي خود را در زمينه هواشناسي چاپ و منتشر كرد. انتشار اين اثر توجه دانشمندان را به خود جلب نمود و باعث راهيابي او به انجمن فلسفي و ادبي منچستر گرديد. وي در سالهاي بعد نيز به مطالعات خود ادامه داد تا سرانجام به كشف نظريه اتمي ساده منجر گرديد. نظريه اتمي دالتون كه نتيجه سالها كار و تجربه اوست بر اين اساس است كه تمام عناصر از ذرات ريزي به نام اتم درست شدهاند و غير قابل شكافتن و شكستن است. هرچند بر پايه اين نظريه، اتمهاي عناصر مختلف داراي خواص مختلف اند اما اتمهاي عناصر مشابه مانند يكديگرند. همچنين اتمها غيرقابل تغييرند، نه به وجود ميآيند و نه از بين ميروند. اين نظريه بيهيچ گونه انتقاد و اظهارنظري مورد تاييد دانشمندان قرار گرفت. نظريه اتمي دالتون، بر دقت رياضي و اهميت علم شيمي افزود و علوم فيزيك و شيمي را به هم نزديكتر كرد. همچنين به كمك فرضيه اتمي دالتون ثابت شد كه ذرات ماده، داراي جاذبه الكتريكي هستند. با كمك اين خاصيت بود كه بمب هستهاي ساخته شد و با انرژي عظيمش، جهان علم را به لرزه افكند. جان دالتون سرانجام در 27 جولای 1844م در 80 سالگي درگذشت.
مطالب مرتبط
"فردريك اِنْگِلْسْ" فيلسوف سوسياليست آلماني (1820م)
پايان نبرد تانك ها ميان آلمان و شوروي در جريان جنگ جهاني دوم (1941م)
شهادت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيد محمد باقر صدر" توسط دژخيمان بعث عراق(1400ق)
به توپ بستن مجلس به فرمان محمدعلي شاه و آغاز دورهي استبداد صغير(1326 ق)
"باروخ اسپينوزا" فيلسوف شهير هلندي (1632م)
"جك لندن" داستان سرا و نويسنده بزرگ امريكايي (1916م)
آيت اللَّه "شيخ محمدقاسم اردوبادي" عالم و اديب ايراني در تبريز(1274 ق)
«فارابی»؛ فیلسوف مسلمان با نظریّات حکمرانی / از نظریّه «مدینه فاضله» تا «تمدّن نوین اسلامی»
هفته بسيج
عزل "اميركبير" صدراعظم "ناصرالدين شاه" در پي بدگويي دشمنان داخلي و خارجي (1230 ش)
برچسب ها
روز شمار تاریخ
نوشته شده
در
شنبه 5 مرداد 1398
توسط
کاربر 1
PDF
چاپ
بازگشت
نظرات شما :
*
*
*
لطفا صبر کنید...
صفحه اصلی
|
گالری تصاویر
كليهي حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به سازمان تبليغات اسلامي استان آذربايجان شرقي ميباشد.