ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 4 آذر 1403
يکشنبه 4 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 30 خرداد 1398     |     کد : 188336

در گفتگو با مهر عنوان شد:

دانشمند ایرانی برچسب پوستی هوشمند برای بیماران دیابتی ابداع کرد

یک محقق ایرانی نوعی برچسب پوستی میکروسوزنی هوشمند ابداع کرده که در صورت کاهش قند خون، به وسیله میکروسوزن ها، انسولین را به لایه های زیرین پوست منتقل می کند.

یک محقق ایرانی نوعی برچسب پوستی میکروسوزنی هوشمند ابداع کرده که در صورت کاهش قند خون، به وسیله میکروسوزن ها، انسولین را به لایه های زیرین پوست منتقل می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در سراسر جهان بیش از ۴۰۰ میلیون نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند. دیابت انواع مختلفی دارد که هرکدام به نوعی مشکلاتی برای مبتلایان به وجود می‌آورد.

بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ به طور طبیعی نمی‌تواند انسولین تولید کند. همچنین انسولین بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، کار خود را به درستی انجام نمی‌دهد. در هر دو حالت تزریق انسولین، مؤثرترین راه ممکن در تنظیم قند خون این افراد است.

این در حالی است که تزریق دوز اشتباه انسولین یکی از رایج‌ترین مشکلات میان بیماران مبتلا به دیابت ۱ و ۲ است. یکی از مهمترین پیامدهای تزریق دوز اشتباه، افت شدید قندخون (هایپوگلایسمیا) است که در موارد شدید تشنج، کما و حتی مرگ بیمار را در پی دارد.

در همین راستا «امین قوامی نژاد» پژوهشگر ایرانی در دانشکده داروسازی دانشگاه تورنتو، همراه گروهی از محققان یک برچسب پوستی میکروسوزنی هوشمند برای پیشگیری از افت شدید قند خون بیماران دیابتی ابداع کرده است.

این برچسب کامپوزیتی، حاوی ذرات پلیمری و هورمون افزایش دهنده قند خون (گلوکوگان) است. ذرات پلیمری در این برچسب نسبت به میزان قندخون حساس هستند و در حالت هایپوگلایسمیا و قند خون کمتر از ۷۰ میلی گرم / دسی لیتر، به وسیله میکروسوزن های بسیار ریز برچسب بدون هیچ دردی، گلوکوگان را به لایه‌های زیرین پوست انتقال می‌دهند.

به این ترتیب از افت شدید مقدار قند خون جلوگیری می‌شود. این روش تاکنون روی موش‌های دیابتی نوع ۱ با موفقیت آزمایش شده است.

قوامی نژاد در این‌باره به خبرنگار مهر گفت: این برچسب پوستی بدون ایجاد درد به پوست متصل می‌شود و به طور ایمن مقدار قند خون را کنترل می‌کند. به این ترتیب در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش بر روی انسان‌ها، دیگر نیازی نیست بیمار به طور مداوم قند خون خود پس از تزریق انسولین را رصد کند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.


نوشته شده در   پنجشنبه 30 خرداد 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode