ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 7 بهمن 1397     |     کد : 186505

وقتی هوا آلوده است، چه بخوریم؟

با توجه به آلوده بودن هوای کلانشهرها و افزایش سطح آلایندگی و رسیدن به مرز هشدار در برخی روزهای خاص، می‌توان با رعایت برخی نکات تغذیه‎ای، از تاثیر آلاینده‎ها بر سلامتی، کاست.


با توجه به آلوده بودن هوای کلانشهرها و افزایش سطح آلایندگی و رسیدن به مرز هشدار در برخی روزهای خاص، می‌توان با رعایت برخی نکات تغذیه‎ای، از تاثیر آلاینده‎ها بر سلامتی، کاست.
 
دکتر حسن فرهاد غیبی، متخصص تغذیه در گفت‎وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان اینکه به دنبال شروع فصل زمستان و افزایش ذرات معلق در هوا، یک سری اکسیدان‌ها مثل مونوکسیدها نیز افزایش می‎یابند، اظهار کرد: وجود چنین موادی موجب بروز و یا تشدید بیماری‌ها و نارسایی ریوی، آسم، بیماری‌های قلبی و عروقی به ویژه در کودکان و سالمندان، می‎شود.
 
وی، تغذیه را یکی از عوامل موثر در کاهش اثرات آلودگی هوا دانست و افزود: مصرف لبنیات کم چرب مثل شیر و ماست، به هنگام آلودگی هوا توصیه می‎شود، اما لبنیات پرچرب، موجب تشدید مشکلات سلامتی می‎شوند، استفاده از آنتی اکسیدان‌ها نیز از دیگر توصیه‌هایی است که حین آلوده بودن هوا باید مورد توجه قرار گیرد.
 
وی ادامه داد: سبزیجات و میوه‌ها منابع غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند و مصرف خوراکی‎های حاوی ویتامین ای و سی و بتاکاروتن‎ها، روی و سلنیوم نیز از دیگر مواردی هستند که بدن را در مواجهه با هوای آلوده، مقاوم‎ می‌کند.
 
این متخصص تغذیه با بیان این که مصرف ویتامن D3  در زمان آلودگی هوا بسیار مهم است، گفت: در جامعه ما بسیاری از افراد از تمام سنین، با کمبود ویتامین D3 مواجه هستند که دلیل آن هم عدم مصرف منابع غذایی حاوی این ویتامین‎ها و مصرف کم غذاهای دریایی و آبزیان است.
 
وی افزود: مصرف غذا طبق هرم غذایی، تمامی نیازهای بدن را به جز ویتامینD3 تامین می‌کند، از این رو به منظور تامین این ویتامین‎ها در بدن، باید از مکمل‎های حاوی ویتامین D3 با تجویز پزشک استفاده کرده و یا لبنیات غنی شده با این ویتامین‌ها را مصرف کنیم.
 
وی تاکید کرد: با توجه به این که آلودگی هوا می‎تواند به اکثر بافت‎های بدن مثل قلب، ریه و پوست آسیب برساند، مصرف لبنیات و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند از این عارضه پیشگیری کند.
 
فرهاد غیبی اظهار کرد: مصرف انواع مغزها، گوشت‎ها، حبوبات و میوه‎های زرد و نارنجی رنگی که حاوی بتاکاروتن هستند و آب میوه‌های طبیعی که در خانه تهیه شده‎اند نیز به هنگام آلودگی هوا توصیه می‎شود، اما مصرف خود میوه نسبت به آب میوه باید در اولویت قرار گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود، افراد به ویژه گروه‎های حساس مثل بیماران، کودکان و سالمندان، هنگام آلودگی هوا، جز برای انجام کارهای ضروری، منزل را ترک نکنند.

 


برچسب ها
نوشته شده در   يکشنبه 7 بهمن 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode