مديران كل آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستانهاي استان تهران در گفتوگو با خبرنگار فارس، به تشريح ماهيت و چرايي فعاليت گروههاي مروّج عرفانهاي دروغين پرداختند و از ناكامي آنها براي ورود گسترده به پشت ديوار مدارس سخن گفتند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، يكي از تيغهاي برّنده خفاشان خونآشام و بدخواهان دين و آئين مردم اين بوده است كه از افكار و مقدسات خود آنان بهره گيرند و با به انحراف كشاندن اين اعتقادات و خروج آن از جاده اصلي، اهداف پشت پرده خود را به راحتي دنبال كنند.
اتاق فكر خط انحراف، براي رسيدن به مقاصد خود يكروز راه چاره را در پرورش مدعيان ظهور و بيخبران از اصل تفكر مهدوي يافتهاند و كساني را به ميان مردم مسلمان و معتقد ما فرستادهاند كه بهترين تعبير در رابطه با آنها «عنكبوتهاي دكّاندار و دنيادار» است و روز ديگر، راه تحقق نيتهاي ويروسي خود را در ايجاد انحراف در مسير "عرفان اسلامي " يافتهاند.
آنچه در اين ميان و به ويژه در سالهاي اخير بيشتر خودنمايي ميكند و خطر آن بيش از گذشته احساس ميشود، پروژه ترويج "عرفانهاي درغين " در جامعه و به ويژه در ميان نوجوانان و جوانان است؛ وصله ناچسبي كه هيچ تناسبي با مباني تفكر اسلامي و ماهيت عرفان ناب و سير و سلوك الهي ندارد و با پوشاندن ديدگاههاي "سكولاريستي " در پوشش كلمات و عبارات دلربا، آدرسهايي غلط و خطرناك به پيروان خود ميدهد.
هر خطر و انحرافي در هر نقطهاي كه باشد، در شهر و استان تهران به عنوان نقطه ثقل تحولات كشور و أمالقراي جهان اسلام با جديت بيشتري دنبال ميشود؛ به همين دليل شنيدن ديدگاههاي متوليان نظام تعليم و تربيت كه بايد در سنگر اول مقابله با اقسام خطرات باشند، ميتواند راهگشا باشد و البته هشداري نيز باشد براي همگان، تا بدانند كه "دزد اينبار با چراغ آمده است ".
* فرقههاي منحرف؛ دستساختههاي استكبار جهاني
سيدعلي يزديخواه مديركل آموزش و پرورش شهر تهران در اين رابطه به خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: موضوع فِرق انحرافي و عرفانهاي كاذب مسئلهاي است كه ما نيز نسبت به آن دغدغه داريم و خطر آن همواره از سوي دشمن وجود داشته است؛ به همين دليل است كه برنامههاي مقابلهاي را نيز از گذشته تاكنون طراحي و اجرا كردهايم.
وي افزود: عليرغم خطر اين فرقهها، همهگير بودن اين معضل در مدارس و شيوع شديد آن به هيچ عنوان صحت ندارد، هرچند اصل موضوع را انكار نميكنيم اما مدرسه در اين رابطه نقش حفاظتكننده از دانشآموزان را در مقابل آسيبهاي فكري و رفتاري برعهده دارد.
* لزوم هوشياري در برابر خطر عرفانهاي دروغين؛ توقف فرقههاي منحرف پشت ديوار مدارس
يزديخواه در ادامه با اشاره به ماهيت اين فرقهها تصريح كرد: فرق انحرافي كه دستساخته استكبار جهاني براي مقابله با انقلاب اسلامي هستند، در حوزه نظام تعليم و تربيت ناكام ماندهاند؛ مستند اين گفته ما نيز حضور انبوه دانشآموزان در برنامههاي مذهبي و انقلابي، مناسبتهاي داخل مدرسه و نيز اردوهاي "راهيان نور " است.
وي گفت: در حال حاضر حدود 40 درصد از دانشآموزان ما در سطح استان تهران عضو تشكل مقدس بسيج دانشآموزي هستند، بنابراين موضوع اشاعه جدي تفكرات انحرافي اين فرقهها در مدارس صحت ندارد، هرچند هوشياري در برابر آسيبهاي آنان يك امر بديهي و ضروري است؛ بنابراين موضوع ناكامي اين فرقهها براي نفوذ گسترده در مدارس يك امر مسلم است كه به بركت هوشياري فرهنگيان و دانشآموزان اتفاق افتاده است.
* تلاش فرقههاي منحرف براي بزرگنمايي خود
رحيم زماني مديركل آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران نيز در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به برخي از ترفندها و شگردهاي گروههاي منحرف و مروّجان عرفانهاي دروغين گفت: اين گروهها بسيار علاقمند هستند تا فضاي جامعه ما، آنها را بزرگ جلوه دهد و حتي در يكي از بولتنهاي خبري خواندم كه يكي از توصيههاي تبليغاتي سران آنها به اعضاي خود اين است كه براي بزرگتر جلوه كردن، حتي اگر 10 نفر نيز هستند، به سرعت به 5 گروه 2 نفره تقسيم شويم، بنابراين هرچند دشمن هميشه در حال كار كردن عليه افكار و اعتقادات ماست، اما بنده نيز گستردگي اين موضوع را در مدارس تأييد نميكنم و اين گروههاي منحرف همواره در اين رابطه ناكام ماندهاند.
وي در رابطه با شيوههاي برخورد اصولي با معضل ترويج عرفانهاي كاذب و دروغين در مدارس تأكيد كرد: در اين رابطه برخورد مستقيم انجام نميدهيم چون عوامل مختلفي در اين رابطه دخيل هستند اما هوشياري مربيان پرورشي و خانوادههاي دانشآموزان عامل دفعكننده خطر اين فرقهها بوده و بايد باشد.
* ناكامي دشمن براي كشاندن اهالي آموزش و پرورش به فتنه 88
زماني با تأكيد بر لزوم تقويت توان علمي و معرفتي مربيان پرورشي و تربيتي مدارس براي مقابله با خطر فرقههاي انحرافي و مروّجان عرفانهاي كاذب اظهار داشت: اين برنامهها همواره در دستور كار نظام تعليم و تربيت بوده است، هرچند بسيار زمانبر و هزينهبر است اما در محدوده گسترده و حساسي مانند شهرستانهاي استان تهران براي 2 هزار نفر 40 ساعت آموزش ضمن خدمت با اين محتوا به طور سالانه اجرا ميشود.
وي در همين رابطه به موضوع فتنه پس از انتخابات رياست جمهوري سال 88 اشاره و خاطرنشان كرد: در آن زمان، جريان فتنه و پيادهنظام آن تلاش زيادي كردند تا آموزش و پرورش را در اين جريانات وارد كنند، اما نتوانستند بنابراين متوليان نظام تعليم و تربيت و به ويژه مربيان و معلمان به طور شبانهروزي و هوشمندانه تلاش ميكنند تا نظام آموزش و پرورش در دام فرقههاي مختلف گرفتار نشوند.