ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 1 بهمن 1403
دوشنبه 1 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 25 آبان 1397     |     کد : 185736

۲۴ آبان؛ زادروز کاشف سیاره "اورانوس"

"فردریک ویلیام هرشل "(Frederick William Herschel) آهنگساز و ستاره‌شناس بریتانیایی-آلمانی ۱۵ نوامبر سال ۱۷۳۸ دیده به جهان گشود.

"فردریک ویلیام هرشل "(Frederick William Herschel) آهنگساز و ستاره‌شناس بریتانیایی-آلمانی ۱۵ نوامبر سال ۱۷۳۸ دیده به جهان گشود.

به گزارش ایسنا، "فردریک ویلیام هرشل "آهنگ‌ساز ، ستاره‌شناس، کاشف سیاره اورانوس و کاشف تابش فروسرخ ۱۵ نوامبر ۱۷۳۸ در شهر هانوفر آلمان متولد شد.

هرشل، یکی از ۱۰ فرزند "ایزاک هرشل"(Isaac Herschel ) و " آنا الیس موریتزن" (Anna Ilse Moritzen)، بود.

پدر او ایزاک هرشل نوازنده ساز بادی ابوا در گروه موسیقی ارتش بود و ویلیام نیز موسیقی را نزد او فرا گرفت. در زمان اشغال هانوفر توسط فرانسه پدرش او را به انگلستان فرستاد. او در آنجا به تحصیل در رشته زبان انگلیسی می‌پرداخت و با تدریس و نواختن سازهای هارپسیکورد، ویولون و ارگ امرار معاش می‌کرد.

هرشل در سال ۱۷۶۶، نوازنده ارگ کلیسای معروف "Octagon Chapel, Bath" شد. او در همان سال به عنوان مدیر کنسرت‌های عمومی برگزیده شد و سپس در یک ژانویه ۱۷۶۷ نخستین کنسرت مقدماتی خود اجرا کرد. از هرشل ۲۴ سمفونی بر جای مانده‌ است.

خواهرش " کارولینه لوکرتسیا هرشل "(Caroline Lucretia Herschel) در ۲۴ اوت سال ۱۷۷۲ وارد کشور انگلیس شد تا با ویلیام زندگی کند. خانه ای که آنها در آن زندگی می‌کردند، اکنون " موزه نجوم هرشل" است.

کارولینه لوکرتسیا هرشل ستاره‌شناس آلمانی بود که سهم قابل توجهی در کشفیات چند ستاره دنباله‌دار، بر عهده داشت.

ویلیام  ساخت تلسکوپ انعکاسی را با کمک خواهرش، کارولینه هرشل، آغاز کرد. با تلسکوپ بازتابی کوچک ۱۸ سانتیمتری ساخت خودش سیاره‌ی اورانوس را در سال ۱۷۸۱ کشف کرد. وی با گذراندن نور خورشید از منشور به وجود تابش فروسرخ نیز پی برد.

او در سال ۱۷۸۱ به دلیل کشیفات مهمش موفق به دریافت مدال کاپلی شد.

هرشل با گذراندن نور خورشید از منشور تابش فروسرخ را کشف کرد. به این شکل که دماسنج را زیر قسمت قرمز رنگ منشور که تاریک بود گذاشت و دید که دمای دماسنج به سرعت بالا می‌رود. او این چنین نتیجه گرفت که نوعی اشعه در این بخش وجود دارد که دیده نمی‌شود و نوعی اشعه گرمایی است. پس از آن مشخص شد که بیش از ۵۰ رصد انرژی منتشر شده از خورشید، به‌وسیله امواج نامریی مادون قرمز به کره زمین می‌رسد. از سوی دیگر انسان نیز بخش قابل توجهی از گرمای بدن خویش را از طریق تابش مادون قرمز با محیط اطراف مبادله می‌کند؛ در واقع شناخت تابش مادون قرمز بود که بعدها مبنای ساخت اولین سامانه‌های گرمایش تابشی مدرن را فراهم نمود.

او با خانمی به نام ماری بالدوین هرشل ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک پسر به نام "جان هرشل" بود. او در سال ۱۸۱۶ لقب سر دریافت کرد. کشف دو ماه سیاره زحل و دو ماه اورانوس نیز از کارهای فردریک ویلیام هرشل است اما او هیچ‌ یک از آنها را نامگذاری نکرد. پس از مرگ وی، این قمرها توسط پسرش جان هرشل، نامگذاری شدند.

یک دهانه برخوردی بزرگ در مریخ و یک دهانه برخوردی در ماه به افتخار این فرد مشهور نامگذاری شده است.

این ستاره‌شناس برجسته در طول حیات خود کارهای بزرگی انجام داد و دستاوردهای مهمی داشت.

"فردریک ویلیام هرشل " سرانجام ۲۵ اوت سال ۱۸۲۲ در شهر اسلاو انگلستان در گذشت.


نوشته شده در   جمعه 25 آبان 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode