ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 4 آذر 1403
يکشنبه 4 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 18 آبان 1397     |     کد : 185656

به همت اندیشکده برهان؛

کتاب «مردم‌سالاری دینی، مبانی و غیریت‌ها» منتشر شد

کتاب «مردم‌سالاری دینی، مبانی و غیریت‌ها» با موضوع واکاوی نظریه مترقی مردم‌سالاری دینی، به همت اندیشکده برهان منتشر و روانه‌ بازار نشر شد.

 کتاب «مردم‌سالاری دینی، مبانی و غیریت‌ها» با موضوع واکاوی نظریه مترقی مردم‌سالاری دینی، به همت اندیشکده برهان منتشر و روانه‌ بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب ـ که از مجموعه کتاب‌های «اندیشنامه نظام اسلامی» و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در ۷۶ صفحه و ۳ گفتار، از سوی «انتشارات دیدمان» به زیور طبع آراسته گردیده است.

«مردم‌سالاری دینی و لیبرال دموکراسی»، «مردم‌سالاری دینی در مکتب امام» و «جامعه‌شناسی نظام مردم‌سالار دینی»، عناوین گفتارهای سه گانه این کتاب هستند.

در بخشی از مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «تعبیر «مردم‌سالاری دینی» محصول اصطلاح‌پردازی مقام معظم رهبری در اواخر دهۀ هفتاد و در واکنش به رویکرد سکولار ـ دمکراتیک جریان اصلاحات بود. این جریان سیاسی، تعبیر و برداشتی غربی (سکولار) از لفظ دموکراسی ارائه و ماهیت ایدئولوژیک انقلاب اسلامی را به نفع آن، مصادره و محدود کرده بود. از این رو،  رهبر معظم انقلاب، به این واسطه تلاش کرد تا در برابر رسمیت یافتن الگوی  دموکراسی غربی، مانع ایجاد کند.

ایشان تأکید کردند چون ما نمی‌توانیم همۀ مفاد و محتوای لفظ «دموکراسی» را تضمین کنیم، تلقی خود را در قالب تعبیر «مردم‌سالاری دینی» عرضه می‌کنیم. البته مردم‌سالاری دینی مقوله‌ای اجتماعی ـ و به صورت خاص، سیاسی ـ است که از آغاز انقلاب اسلامی، وجود عینی یافته؛ یعنی نظام جمهوری اسلامی در عمل بدان پایبند بوده، اما در سال‌های پایانی دهۀ هفتاد و به واسطۀ رهبر معظم انقلاب، وجود مفهومی مستقل و متمایز نیز یافته است؛ چنان که خود ایشان تصریح می‌کنند که نظریۀ مردم‌سالاری دینی، ترجمان و برگردانی از ایدۀ «جمهوری اسلامی» است: «جمهوری، یعنی مردم‌سالاری؛ اسلامی، یعنی دینی. بعضی خیال می‌کنند ما که عنوان مردم‌سالاری دینی را مطرح کردیم، حرف تازه‌ای را به میدان آوردیم؛ نه. جمهوری اسلامی یعنی مردم‌سالاری دینی.» (حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، ۱۳۸۰)

توضیح اینکه مقولات اجتماعی دو نوع وجود دارند: وجود واقعی (عینی)، وجود اعتباری (مفهومی). ممکن است یک مقولۀ اجتماعی، وجود عینی داشته باشد، اما انسان نسبت به آن تنبّه و توجه نداشته و این مقوله در ذهن و نگاه او، اهمیت و برجستگی نیافته و از این رو، برای آن مفهوم‌پردازی و جعل اصطلاح نکرده باشد.

گفتمان معرفتی و ایدئولوژیک انقلاب اسلامی، نه الگوی نظام سیاسی «دیکتاتوری» را برمی‌تابید و نه الگوی نظام سیاسی «دموکراسی» را؛ زیرا هیچیک از الگوها با هویت اسلامی این انقلاب اجتماعیِ تاریخ‌ساز انطباق نداشت و نمی‌توانست بستر را برای حرکت تکاملی آن به سوی آرمان‌ها و غایاتش فراهم نماید. به این سبب، فراتر از دوگانۀ سکولارِ دیکتاتوری/ دموکراسی، نظریۀ متفاوتی برای نظام‌سازی دینی ابداع گردید: «[مردم‌سالاری دینی] یک راه سوم است در مقابل دیکتاتوری‌ها و نظام‌های مستبد از یک طرف و دموکراسی‌های دور از معنویت و دین از یک طرف دیگر.» (همو، ۱۳۸۸)»

 علاقه‌مندان جهت تهیه‌ این کتاب، می‌توانند به اینجا مراجعه کنند و یا با شماره تلفن ۲۶۱۵۳۲۹۳-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.


نوشته شده در   جمعه 18 آبان 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode