پژوهشگران چینی قصد دارند با کاهش ضخامت ابرها، گرمای جهانی را کاهش دهند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، کره زمین در حال گرم شدن است و این گرما روز به روز بیشتر میشود. به همین دلیل، دانشمندان در پی ابداع راهبردهایی هستند تا این سیاره را به طور مصنوعی خنک کنند. در هر حال، بسیاری از این راهبردها نیز پیامدهای مخصوص به خود را دارند که از آن میان میتوان به تغییر در الگوهای بارش و در نتیجه خشکسالی اشاره کرد.
پژوهشگران "دانشگاه ججیانگ" (ZJU) چین، در یک ارزیابی جدید دریافتند که بهترین راهحل برای رفع مشکل گرما، روشی موسوم به "نازک کردن ابرها" است.
آنها باور دارند که با کاهش ابرهای پرمانند سیروس که در ارتفاع بالا قرار دارند، میتوان با گرمای جهانی مقابله کرد. در این روش، نوعی گرد روی ابرها اسپری میشود و کریستالهای یخ دور دانههای گرد، شکل میگیرند و نهایتا به خاطر وزن خود پایین میافتند.
به گفته پژوهشگران، ممکن است کاهش ضخامت ابرهای سیروس، با اصلاح اثر تابش طولانی مدت بتواند گرمای جهانی را کاهش دهد. این ابرها به دلیل داشتن وزن کم میتوانند در ارتفاعات بالا قرار گیرند و بدون داشتن اثرات شدید بر بارش، به کاهش دما کمک کنند.
این گروه پژوهشی، سه ایده "تزریق اسپری به استراتوسفر"، "بازگرداندن نور خورشید به فضا" و "نازک کردن ابرها" را نیز مورد بررسی قرار داد.
پژوهشگران دریافتند که همه این سه راهبرد میتوانند الگوی جهانی بارش را تغییر دهند و هرگز نیز به حالت معمولی بازنمیگردند اما پیامدهای جانبی نازک کردن ابرها، بسیار کمتر است.
این پژوهش نشان داد که نازک کردن ابرهای سیروس برای رسیدن به سطح خاصی از سرما، نسبت به دو روش دیگر، کاهش بارش کمتری را به دنبال دارد.
هنوز تردید بسیاری در مورد کارآیی این طرح وجود دارد اما در مقایسه با روشهای دیگر این شیوه امیدوارکنندهتر به نظر میرسد.
یافتههای این پژوهش، در مجله " Journal of Geophysical Research" به چاپ رسیده است.