ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 3 مهر 1397     |     کد : 185135

متخصص مغز و اعصاب در گفت‎وگو با ایسنا:

بیماران مبتلا به آلزایمر، میوه‎های قرمز رنگ مصرف کنند

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: بیماران مبتلا به آلزایمر، میوه‎های قرمز رنگ مصرف کنند.


یک متخصص مغز و اعصاب گفت: بیماران مبتلا به آلزایمر، میوه‎های قرمز رنگ مصرف کنند.
 
دکتر علی اکبر طاهر اقدم در گفت‎وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی با بیان این مطلب اظهار کرد: مصرف میوه‎هایی مثل توت فرنگی، انار و  تمشک که رنگ دانه قرمز دارند، به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها می‎تواند در پیشگیری از تشدید آلزایمر، نقش موثری را ایفا کند، از این رو به بیماران توصیه می‎کنیم تا هر روز یک عدد انار در سبد غذاییشان بگنجانند.
 
وی در ادامه با بیان این که آلزایمر بیماری سنین سالمندی است، اضافه کرد: در این بیماری، افراد بالای 65 سال، به دلیل رسوب موکلول‎های آمیلوئید بتا در مغز، از نظر حافظه، دچار پسرفت شده و در مرحله اول، نام افراد و اشیاء را فراموش کرده و در نامگذاری دچار مشکل می‎شوند. اختلال در یافتن مکان‎ها و آدرس‎ها، اختلال در قضاوت، بروز توهم به ویژه هنگام غروب آفتاب و  بی‎اختیاری ادراری نیز از علایم آلزایمر هستند.
 
وی با اشاره به علل زمینه ساز بروز بیماری آلزایمر عنوان کرد: ژنتیک، تروما و ضربه به سر، استرس و اضطراب، کلسترول و فشار خون بالا، مصرف زیاد نمک، کم تحرکی و ورزش کردن کم و سن بارداری بالا (بالای 35 سال) عمده علل بروز آلزایمر بوده و سهم ژنتیک در قالب درصد، مشخص نبوده و تنها ممکن است سن بروز آلزایمر تحت تاثیر ژنیتک، پایین بیاید. به دلیل بالا بودن میزان بروز آلزایمر در کلان‌شهرها، آلودگی هوا نیز ممکن است در این میان نقش داشته باشد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان این که 50 درصد علت دمانس، آلزایمر است، گفت: 25 درصد از علل دمانس (dementia) را بیماری‏‌های عروق مغزی و 25 درصد دیگر را نیز علل دیگر تشکیل می‎دهند. حافظه با قشر مغز (کورتکس) ارتباط داشته و برخی بیماری‎ها مانند افسردگی خفیف و متوسط، علایم آلزایمر را شبیه‎سازی می‎کنند، به این معنی که فرد افسرده نیز ممکن است دچار فراموشی شود و نمی‎توان علایم آلزایمر را به همه چیز تعمیم داد. جوان‎ترها به دلیل مشغله فکری و عدم تمرکز حواس، دچار فراموشی می‎شوند.

وی در ادامه با ارائه توصیه‎هایی در خصوص پیشگیری از آلزایمر و بهبود آن، بیان کرد: آلزایمر به یک باره به مرحله آخر نمی‌رسد، بلکه به تدریج پیشرفت می‌کند. مطالعه، ورزش، کنترل فشار و چربی خون و اجتناب از مصرف دخانیات، از جمله این راهکارها بوده و باید توجه داشت که ادعاهایی همچون «مفید بودن نیکوتین در پیشگیری از آلزایمر»، کاملا غیرعلمی بوده و مصرف دخانیات یکی از علل زمینه ساز مشکلات عروقی و سکته مغزی است.

وی در ادامه با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اثربخش بودن داروی کبد در درمان آلزایمر، عنوان کرد: برخی ادعاها همچون ادعای کشف واکسن در مرحله تئوری و تحقیق قرار دارند و تا زمان تایید نشدن، نمی‌توان به آن‌ها استناد کرد، آلزایمر درمان قطعی نداشته و داروها بر بهبود شرایط تاثیرگذار هستند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان این که آمار مشخصی از تعداد مبتلایان به آلزایمر در کشور وجود ندارد، افزود: متاسفانه بزرگترین مشکل مملکت ما نبود آمار دقیق است، از این رو برای تشکیل انجمن حمایت از بیماران آلزایمری در آذربایجان شرقی تلاش می‌کنیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که مراودات خود با بیماران آلزایمری را بیشتر و با آن‌ها صحبت کرده و پای درد و دلشان بنشینند و از مسخره کردن آن‌ها هنگام فراموشی خودداری کنند.

وی در پایان با بیان این که ۱۲ درصد از افراد جامعه ما سالمند و بالای ۶۰ سال هستند، متذکر شد: در سال ۲۰۵۰ این روند به ۳۰ درصد خواهد رسید و از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود، باید فکری برای نگهداری سالمندان کرد، در گذشته جمعیت خانواده‌ها زیاد بود و خانواده‌ها در نگهداری از سالمندان دچار مشکل نمی شدند، اما امروزه با توجه به جمعیت کم خانواده‌ها، مشکلاتی همچون افسردگی، اضطراب، استرس و دوری از خانواده سالمندان را تهدید خواهد کرد و باید فکری به حال این مشکل کرد.

 


نوشته شده در   سه شنبه 3 مهر 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode