ابداع روشی جامع و قابل اتکا برای یافتن حیات در سیارات و کرات خارج از منظومه شمسی همیشه یک چالش جدی بوده و حالا دانشمندان راهی برای غلبه بر این مشکل یافته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وی تری، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا می گویند چارچوبی ابداع کرده اند که می توان از آن برای یافتن نشانه های حیات و محصولات و مخلوقات بیولوژیک در جو کرات دوردست بهره گرفت.
آنان امیدوارند با استفاده از این روش بتوان به پاسخی قطعی در مورد وجود حیات در برخی سیارات بسیار دوردست رسید که از چندین دهه قبل در مورد زندگی برخی موجودات ناشناخته بر روی آنها گمانه زنی می شود.
در این روش نسل جدیدی از تلسکوپ ها برای بررسی تغییرات در جو کرات مورد بحث در صورت تغییر فصول و همین طور تغییر ترکیبات و میزان گازهای مختلف در فصول مختلف سال استفاده می شود و مدل های خاصی از این تحولات نشانه ای از وجود حیات در کرات و سیارات یادشده دانسته خواهد شد.
تلسکوپ هایی که بدین منظور به کار گرفته می شوند، تا بدان حد قدرتمند هستند که حتی برای بررسی ترکیبات گازهای موجود در جو کره زمین و درصد هر یک از آنها قابل استفاده هستند. قرار است تحقیقات اولیه در این زمینه طی ماه های آتی آغاز شود، اما هنوز زمان دقیقی برای این کار اعلام نشده است.