* پرسش: خواستههای شما از رژیم آلسعود چیست؟
در سال 1913 میلادی دولت نجد با قدرت سلاح بر منطقه «احساء» تسلط یافت و سپس با تهدید قطیف را به کنترل در آورد و نام آن را به منطقه الشرقیه تغییر داد و برای آن یک حاکم امنیتی تعیین کرد و حاکم امنتی که رژیم آلسعود تعیین میکند، همان نقشی را دارد که پیشینیان داشتهاند به گونه ای که فرزندان این منصب را از پدران به ارث میبرند.
امروز شرق جزیره عربی زیر سلطه کامل دولت ریاض است به گونه ای که امیر منطقه الشرقیه به عنوان یک حاکم مطلق بر ساکنین این منطقه حکومت میکند و همچنین زیر شاخههای وزارتهای رژیم در منطقه زیر سلطه گروهی است که دولت ریاض با این هدف در آنجا مستقر کرده است.
مدیریت شهری، نظامی و امنیتی باید به ساکنین منطقه واگذار شود و این گروه باید بروند؛ این خواسته اصلی است و ما بقی جزئی است.
* پرسش: ادعای رژیم آلسعود مبنی بر وجود اغتشاش و بر هم زدن استقرار از سوی شیعیان در قطیف را چگونه ارزیابی میکنید؟
طبیعی است که دست نشاندههای رژیم آل سعود، جنبش و تحرکات ساکنان و صاحبان این منطقه را اغتشاشگر توصیف کند! خواسته تحویل اداره محلی به ساکنان منطقه، اغتشاش است!
تظاهرات مسالمت آمیز، اغتشاش است! خواسته خروج دست نشانده رژیم و عدم دست بردن به آمار جمعیت، اغتشاش است! ما میگوییم که اینان هیچ حکمی از سوی مردم ندارند که این منطقه را اداره کنند.
* پرسش: چگونه به جنبش مسالمت آمیز خود ادامه میدهید؟
جنبش مسالمت آمیز از زمان سیطره آلسعود در سال 1913 میلادی آغاز شده و ملّت ما از جانفشانی بسیاری داشته و بسیاری شهید، بازداشت و تبعید شدند. ملّت ما تحرکات خود را از طریق بیانیهها و تقاضانامههایی که یکی پس از دیگری تحویل پادشاهان ریاض داد شده یا از طریق هیئتهایی که خواستههای خود را زبانی بیان کردند یا از طریق جنبش سیاسی که در طول تاریخ طولانی رژیم آل سعود، راه اندازی شده، ادامه داده است.
امروز خواستههای ملّت ما با یپکر شهدای که نزد رژیم مخفی شده و در رأس آن شهید آیت الله شیخ نمر باقر النمر و صدها بازداشت شده در زندانهای آلسعود و فعالانی که در تبعید به سر مبی برند، به خواسته خود ادامه میدهد.
فعالان سیاسی، حقوقی و رسانه ای در تبعید از طریق سایتها و رسانههای مختلف فعالیتهای خود را برای نزدیکی و همراهی با مردم انجام میدهند و این تنها راهی است که به خاطر محدودیت امکانات برایشان مهیا است.
* پرسش: آیا رابطه و شباهتی میان هجوم آلسعود به شما و هجوم صهیونستها به فلسطینیها وجود دارد؟
تنها حامی رسمی برای تأسیس دور رژیم اسرائیل و آل سعود، انگلیس است. سعودیها با تانکهای انگلیسیها به قدرت رسیدند و نیروی هوایی انگلیس قبیلههای عربی که حکومت آلسعود را بپذیرفتند را بمباران کرد. طبیعی است که اسلوبهایی که رژیم آلسعود و اسرائیل استفاده میکنند، یکی باشد. اسلوبی که برای سرکوب فلسطینیها استفاده میشود، همان چیزی است که آلسعود علیه ملّت ما به کار میگیرد مثل: ناپدید شدن اجباری، ترور سیاسی، انواع شکنجهها در زندانها، ویرانی خانهها همچنان که در محله «المسوره» اتفاق افتاد، ناپدید شدن پیکر شهدا و عدم تحویل آن به خانواده ی آنها برای به خاکسپاری.
رژیم آلسعود در جنایتهایش گوی سبقت را از رژیم اسرائیل ربوده است و مانع رسیدن آمبولانسها به مجروحین یا خودروهای آتش نشانی برای خاموش کردن آتش در خلال اعتراضات شده است و به سوی تظاهر کنندگان تیر اندازی کرده است و لازم به ذکر است که نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان هیچگاه از گلوله پلاستیکی و گازهای اشک آور استفاده نکرده اند. اینها همه نمونههایی از جنایتهای آلسعود علیه ملت ماست.
امّا در عرصه اداری، اسرائیل اداره شهرداری و تشکیلات خودگردان را به عهده فلسطینیها گذاشته است امّا رژیم آلسعود مردم منطقه الشرقیه را از این هم محروم کرده و مقایسه محرومیت رسانه ای یا تشکیل احزاب و سازمانهای سیاسی بسیار طولانی است.
* پرسش: آیا مسئله فلسطین برای شما اولویت دارد؟
ما و فلسطینیها هر دو به یک اندازه از سختیها و تلخیها رنج میبریم جز اینکه سختی و ناگواری ما شدیدتر است؛ لذا ما دردها و رنجهای آنان را درک و با انتفاضه فلسطینیها و تمام آنچه فلسطینیها بر آن توافق دارند، اعلام همبستگی و همراهی میکنیم.
* پرسش: سکوت جامعه بین المللی را در مقابل ستم رژیم آلسعود چگونه ارزیابی میکنید؟
مسئله ما به خاطر منافعی که کشورهای جهان در ارتباط با رژیم آلسعود دارند، حساس است، لذا راه بسیار طولانی نیاز است تا موازین قدرتها تغییر کند و در پی آن موضع کشورهای جهان بر اساس منافعشان تغییر یابد. امیدواریم که آن روز دور نباشد که منافع کشورهای جهان همسو با ملتهای منطقه ما باشد ه با سازمانهای استبدادی که بر آن حکومت میکنند.
* پرسش: نظر شما در خصوص توجه ایران به ویژه علمای دینی ایران و رسانههای ایرانی به مسئله شما چیست؟
صدای هر مسئول ایرانی یا عالم دینی که با حق ملّت ما در رسیدن به حقوقشان ابراز همدردی میکند، برای ما مورد احترام است و از آن تشکر و قدر دانی میکنیم و همچنین از هر رسانه ایرانی که از این حق حمایت میکند و رنجهای ملّت ما را منعکس میکند، تشکر و قدرانی به عمل میآید.
* پرسش: نظر شما در خصوص اصلاحات و تغییرات صورت گرفته از سوی محمد بن سلمان ولی عهد سعودی در برخی زمینههای داخلی چیست؟
بهرمندی از برخی آزادیهای اجتماعی، ساده ترین حقوق ملّتهای شبه جزیره عربستان است که بیش از هشت دهه از آنان سلب شده است. زمانی که ولی عهد عربستان سعودی اجازه میدهد که رنگ چادر زنان از مشکی به رنگهای دیگر تغییر کند، جهانیان باید به عمق رنجهای ملتهای شبه شبه جزیره عربستان زیر سلطه استبداد سعودی در طول دهههای گذشته پی ببرند!