همشهری آنلاین:یافتههای جدید نشان میدهد افراد مبتلا به سرطان سینه که تحت درمان هستند بهتر است از مصرف انواع نان، سویا و طیفی از غلات مصرفی رایج پرهیز نمایند چراکه میتوانند تاثیر معکوس داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، تحقیقات نشان میدهد این مواد خوراکی حاوی ترکیبات شبه استروژن موسوم به "زنواستروژنها هستند و قرارگیری در معرض آنها ممکن است به شکل قابل توجهی موجب کاهش تاثیر و کارآمدی درمانهای ضداستروژن برای سرطان شود.
گری سیزوداک، سرپرست تیم تحقیق از موسسه تحقیقاتی اسکریپز آمریکا، در این باره میگوید: «بیماران مبتلا به سرطان سینه که palbociclib/letrozole مصرف می کنند باید قرارگیری در معرض مواد خوراکیای که حاوی زنواستروژن هستند را محدود کنند.»
درمان ترکیبی palbociclib/letrozole در سال ۲۰۱۵ از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا تایید شد. Letrozole موجب توقف تولید استروژن میشود و در نتیجه محرک ترغیب کننده رشد ERها در سلولهای سرطان سینه کاهش مییابد.
Palbociclib موجب توقف مسیر سیگنالدهی متفاوت در ممانعت از تقسیم سلولی میشود. این درمان ترکیبی در حال حاضر یکی از شیوههای درمانی استاندارد برای سرطان سینه ER-مثبت است.
محققان از تکنولوژی متابولومیتی پیشرفته برای آنالیز تاثیرات palbociclib/letrozole بر سلولهای سرطان سینه استفاده کردند.
محققان به شدت نگران این مسئله بودند که زنواستروژنهای موجود در مواد خوراکی و آب موجب تقویت رشد سرطانهای توسعه یافته با استروژن میشوند و ممکن است تاثیر داروهای آنتی استروژن نظیر letrozole را متوقف سازد.
محققان مشاهده کردند زنواستروژنها که به شکل زیرالنون در ذرت، جو، گندم و سایر غلات وجود دارند و به شکل جنیستاین در گیاهانی نظیر سویا یافت میشوند، به شدت موجب بازگردانده شدن تاثیر متابولومیتی ترکیب داروی سرطان میشوند.