ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 6 مرداد 1403
شنبه 6 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 16 دي 1396     |     کد : 181795

ناکامی داغدارانِ‌شکستِ‌داعش در شورای امنیت

نیکی هیلی نماینده آمریکا و یا به عبارت بهتر نماینده «داغدارانِ‌شکستِ‌داعش» و همپیمانان صهیونیستی و سعودی آنها در سازمان ملل هرچند با ارعاب و تهدید و سماجت توانست موضوع ناآرامی‌های داخلی ایران را به عنوان یک دستور کار بر نشست شورای امنیت تحمیل کند اما نه تنها نتوانست به هیچ یک از اهداف خود برسد بلکه یک رسوایی دیگری را در کارنامه سیاه و پراشتباه خود و دولت متبوعش ثبت کرد.

اعتدال: نیکی هیلی نماینده آمریکا و یا به عبارت بهتر نماینده «داغدارانِ‌شکستِ‌داعش» و همپیمانان صهیونیستی و سعودی آنها در سازمان ملل هرچند با ارعاب و تهدید و سماجت توانست موضوع ناآرامی‌های داخلی ایران را به عنوان یک دستور کار بر نشست شورای امنیت تحمیل کند اما نه تنها نتوانست به هیچ یک از اهداف خود برسد بلکه یک رسوایی دیگری را در کارنامه سیاه و پراشتباه خود و دولت متبوعش ثبت کرد.
 
اگر کمک‌های ایران نبود پروژه تروریسم تکفیری و در رأس آن داعش - که زائیده مثلث شوم و آشوب «آمریکا، صهیونیست و آل سعود» است - امنیت و ثبات منطقه و جهان را به چالش گرفته بود به این زودی مهار نمی‌شد و در واقع داغدارانِ‌شکستِ‌داعش و همه کسانی که در پشت این پروژه قرار داشتند به فکر انتقام از ایران افتاده‌اند.
در بین 5 عضو دائم شورای امنیت به استثنای نماینده انگلیس ،کشور  دیگری از نفس اقدام امریکا برای برگزاری این نشست حمایت نکرد و نمایندگان روسیه ،چین و فرانسه تشکیل این نشست را خارج از وظایف و اختیارات شورای امنیت ارزیابی کردند و برخی از آنها مانند روسیه به افشاگری در خصوص نیات امریکا در در فرصت طلبی و سوء استفاده از مباحث داخلی ایران در جهت خروج از برجام و به شکست کشاندن آن پرداختند. همچنین نماینده روسیه این اقدام امریکا را هدر دادن انرژی شورای امنیت از پرداختن به مباحث مهم بین المللی از جمله جنگ یمن تعبیر کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، نشست بحث انگیز شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران برگزار شد.
پیش از آغاز جلسه علنی، به درخواست روسیه مذاکراتی پشت درهای بسته برگزار شد. برخی گمانه‌ زنی‌‌ها حاکی از آن بود که روسیه می‌خواست با توسل به مقررات، جلوی برگزاری جلسه علنی در خصوص ناآرامی‌ها در ایران را بگیرد. اما اعضای شورای امنیت می‌توانند برای ورود به این موضوع رأی‌ گیری کنند که در این صورت برای برگزاری این نشست، به 9 رأی از 15 عضو شورای امنیت نیاز بود و به نظر می‌رسد آراء لازم برای برگزاری جلسه علنی به دست آمد.
روسیه می‌گوید آمریکا مسائل حقوق بشری را به دستاویزی برای برگزاری این نشست تبدیل کرده است.
پیش از این جلسه، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفته بود که مسکو از آمریکا می‌خواهد در امور داخلی ایران دخالت نکند.
از زمان آغاز ناآرامی‌ها در ایران، روسیه چندین بار از آمریکا خواسته بود تا در مسائل داخلی ایران دخالت نکند.
«غلامعلی خوشرو» نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز با ارسال نامه‌ ای به دبیرکل و مقام‌‌های سازمان ملل متحد از آنچه دخالت فاحش واشنگتن در امور داخلی ایران نامیده، شکایت کرده‌ و در این نامه نوشت که «دونالد ترامپ» و معاون او، «مایک پنس» شخصا در حال ایجاد آشوب در ایران هستند.
 
* این نشست که به ریاست قزاقستان آغاز شد، به درخواست آمریکا برگزار شده است.
رئیس شورای امنیت رسما از نماینده ایران خواست تا در جلسه امشب شرکت کند.
در آغاز جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل، نماینده قزاقستان در سازمان ملل که رئیس دوره‌ای شورای امنیت است گفت دستور کار جلسه اوضاع خاورمیانه است. این 8152مین نشست شورای امنیت است.
 
* * تاکید نماینده فرانسه در سازمان ملل بر تعهد این کشور به برجام
نماینده فرانسه در جلسه شورای امنیت با موضوع خاورمیانه گفت: ما متعهد به اجرای کامل تعهدات برجام هستیم. این رویکرد در جلسه قبلی شورای امنیت مورد توافق همه قرار گرفت.
وی افزود: توافقنامه هسته ای یکی از زیربناهای ثبات در کل خاورمیانه است. از دست دادن این توافقنامه نه تنها مانعی برای منطقه بلکه برای کل جهان و رژیم عدم اشاعه است.
وی گفت: از مقامات ایران می‌خواهیم که از خود خویشتنداری نشان دهند و حق تظاهرات آزاد را حفظ کنند. مردم ایران باید آزادانه صدای خود را بیان کنند. رئیس جمهور ماکرون در تماس با همتای ایرانی خود این موضوع را بیان کرد.
نماینده فرانسه تاکید کرد هر تغییری در ایران باید از طرف خود مردم ایران و از داخل ایران رخ بدهد.
نماینده فرانسه در شورای امنیت به بخشی از سخنان نیکی هیلی واکنش نشان داده و گفت رخدادهای ایران را نمی‌شود «خطری برای صلح و امنیت جهانی» دانست. «فرانسوا دولاتره» گفت: «هر قدر هم وقایع اخیر ایران نگران کننده باشد، در حدی نیست که آن را خطری برای امنیت و صلح جهانی تعریف کنیم.»
نماینده فرانسه گفت: باید برای اجرای گفتگو با ایران درباره توقف برنامه موشکی و دخالت‌هایش در منطقه گفتگو کنیم.
 
* * مخالفان ادعاهای آمریکا
 
* تاکید کویت بر حق حاکمیت و ثبات ایران
نماینده کویت در سازمان ملل گفت، که دولت کویت وقایع ایران را دنبال می‌کند و از کشته شدن شهروندان و همین طور نیروهای نظامی متاسف است.
کویت بر نقش دیپلماسی و راه حل دیپلماتیک برای این بحران تاکید دارد و همچنین حق حاکمیت و ثبات ایران را مهم دانست.
* بولیوی: تظاهرات در ایران مسئله ای داخلی است نماینده بولیوی درباره این مسئله که موضوع ناآرامی‌ها در ایران در جلسه شورای امنیت قرار گرفت، اظهار ناراحتی کرد. نماینده بولیوی گفت: موضوع تظاهرات در ایران موضوعی نیست که به مسائل جهانی و خاورمیانه مربوط باشد. رئیس جمهور بولیوی معتقد است که اقدامات یکجانبه و مداخله سیاسی پیامدهای منفی سیاسی دارد.
 
* انتقاد اتیوپی از آمریکا
نماینده اتیوپی در شورای امنیت با موضعی متفاوت سخنان خود را آغاز کرد و همزمان با اشاره به اعتراضات در ایران جایگاه شورای امنیت برای بررسی این موضع را مورد سوال قرار داد.
 
* چین: شورای امنیت نباید وارد مسائل داخلی ایران شود
سفیر چین در این جلسه شورای امنیت پس از اتیوپی سخن گفت و در ابتدا به مساله تروریسم در خاورمیانه و بر اهمیت مبارزه با این پدیده تاکید کرد.
نماینده چین به مساله فلسطین به عنوان اصلی ترین بحران خاورمیانه اشاره کرد و گفت شورای امنیت باید به مساله فلسطین و راه حل مبتنی بر تشکیل دو کشور مستقل تمرکز کند.
سفیر چین همچنین به مساله سوریه هم اشاره کرد و سپس با اشاره به موضوع ایران گفت شورای امنیت نباید وارد مسائل داخلی ایران شود و ورود شورای امنیت به این حوزه مناسب نیست.
بدین ترتیب سفیر چین ضمن برجسته کردن دیگر مسائل خاورمیانه، اعتراضات در ایران را مساله داخلی این کشور را دانست و شورای امنیت را فاقد صلاحیت برای رسیدگی به این موضوع دانست.
 
* روسیه: بررسی مشکلات داخلی ایران ورای صلاحیت شورای امنیت است
پس از چین، نماینده روسیه هم در موضع‌ گیری مشابه آمریکا را هدف انتقاد قرار داد و با اشاره به آیین‌ نامه‌‌های شورای امنیت بررسی مشکلات داخلی ایران را ورای صلاحیت شورای امنیت دانست.
نماینده روسیه با اشاره به اعتراضات داخلی آمریکا نظیر جنبش اعتراضی اشغال وال استریت و اعتراضات شهر «فرگوسن» گفت آن هم مسائل داخلی آمریکا بود و جای رسیدگی به آن در شورای امنیت نبود.
نماینده روسیه ضمن ابراز تاسف از کشته شدن معترضان در اعتراضاتی که به گفته او خیلی هم صلح‌ آمیز نبود، از آمریکا به علت پیش کشیدن این موضوع انتقاد کرد و خواستار آن شد که با چنین اقداماتی ثبات در ایران بر هم نخورد.
سفیر روسیه همچنین گفت: هدف این جلسه که آمریکا آن را درخواست کرده، مسائل حقوق بشر در ایران نیست بلکه تلاش دیگری از سوی واشنگتن برای ضربه زدن به برجام است.
 
* قزاقستان هم با آمریکا همصدا نشد
پس از نماینده روسیه، نماینده قزاقستان در شورای امنیت که از امروز ریاست این شورا را برعهده گرفته بود، گفت از نظر کشورش اعتراضات ایران یک مساله داخلی این کشور است.
او همچنین بر لزوم پایبندی به برجام تاکید کرد و از ایران خواست که به خواسته‌های گروه‌های سیاسی در داخل این کشور توجه کند.
 
* * همصدایان با آمریکا و داغداران‌شکست‌داعش
 
* حمایت مجدد آمریکا از داغداران‌شکست‌داعش 
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف بررسی اوضاع ایران مدعی شد: تظاهرات در ایران خودجوش و بدون مداخله خارجی است.
نماینده آمریکا مدعی شد: با کسانی که در ایران در پی آزادی هستند همراه خواهیم بود.
وی مدعی شد آمریکا بر خلاف اعتراضات 2009  این بار در کنار مردم ایران می‌ایستد.
نیکی هیلی در جای دیگری ادعا کرد: حکومت ایران شش میلیارد دلار به «بشار اسد» و دولت سوریه کمک کرده؛ در حالی که در قبال مردم خودش کوتاهی می‌کند.
وی در پایان مدعی شد: اگر به شعارهای اولیه سازمان ملل باور داریم، باید الان از مردم ایران حمایت کنیم.
 
* اظهارات مداخله جویانه نماینده انگلیس
نماینده انگلیس در جلسه شورای امنیت هم در سخنانی مداخله جویانه، خواهان توجه به خواسته‌‌های معترضان و همچنین حق اعتراض مسالمت‌ آمیز شد و از کشته شدن معترضان اظهار تاسف کرد و از ایران خواست تا به گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل اجازه سفر به ایران را بدهد.
وی از ایران خواست تا به خواسته‌‌های تظاهرات‌ کنندگان گوش دهد و به آنها حق تجمع دهد.
او گفت در عین حال ایران نگرانی‌‌های امنیتی مشروعی دارد و یک کشور مهم و تاریخی است، اما ایران نگرانی‌‌های امنیتی خود را از طریق راه‌‌هایی پیگیری می‌کند که به تنش منطقه‌ ای منجر می‌شود.
 
* سوئد، هلند، لهستان و گینه هم دخالت کردند 
در ادامه نماینده سوئد در این جلسه با اشاره به اعتراضات ایران از دولت این کشور خواست به مطالبات معترضان گوش فرا دهد و به تمامی تعهدات خود در برابر شهروندانش در قالب قوانین بین‌ المللی وفادار بماند.
نماینده سوئد تاکید کرد که روابط این کشور با ایران همواره مسائل حقوق بشر را در کانون توجه خود داشته است.
پس از سوئد، نماینده هلند سخن گفت و در سخنانی مشابه ضمن تاکید بر اهمیت رعایت حقوق‌ بشر از سوی ایران، با اشاره به کشته شدن شماری در جریان این اعتراضات، از ایران خواست که با ناقضان حقوق بشر مقابله کند و همچنین دسترسی مردم این کشور به شبکه‌‌های اجتماعی و اینترنت را مهیا کند.
نماینده لهستان هم همچون دو نماینده دیگر اروپا، بر احترام به آزادی بیان و رعایت حقوق بشر تاکید کرد و تقاضا کرد میان معترضان و حکومت ایران گفتگو شکل گیرد.
نماینده گینه در شورای امنیت هم ایران را دعوت به رعایت قوانین جهانی حقوق بشر در برخورد با معترضان کرد.
 
* * سخنان کوبنده 
نماینده ایران
 
* انتقاد ایران از دخالت آمریکا
نماینده ایران به عنوان سخنران بعدی با اعتراض به آمریکا و متهم کردن واشنگتن به «قلدری و سوء استفاده از شورای امنیت» اظهارات خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به مسائل فلسطینیان و یمن به دولت جدید آمریکا اشاره کرد و کاخ سفید را متهم به عدول از قوانین بین‌ المللی کرد و با اشاره به کودتای 28 مرداد از دخالت واشنگتن در فرآیند شکل‌ گیری دموکراسی در کشورمان انتقاد کرد.
خوشرو سپس به حمایت آمریکا از عراق و سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران در خلیج‌ فارس اشاره کرد.
او همچنین با اشاره به برخورد پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا با معترضان در این کشور در چند دهه گذشته، به اعتراضات پاریس در دوران «نیکلا سارکوزی» هم اشاره کرد و گفت در هیچ کدام از این موارد موضوع به شورای امنیت ارجاع داده نشده بود.
او همچنین به تشریح ناآرامی‌ها در ایران پرداخت و نمونه‌ای از اغتشاشات را ذکر کرد.
 
* برخی از موارد نقض حقوق بشر توسط آمریکا
غلامعلی خوشرو نماینده ایران در سازمان ملل تاکید کرد که آمریکا از شورای امنیت برای پیشبرد خواسته های خو سوء استفاده کرده است.
سفیر ایران در سازمان ملل با اشاره به عدم اجرای تعهدات برجامی آمریکا از سوی دولت واشنگتن اظهار کرد: اقدام آمریکا در طرح موضوع  اعتراضات تعدادی از شهروندان ما در ایران به دلیل برخی شکایات مشروع  آنها، که بعضا به واسطه خودداری آمریکا از انجام تعهداتش تحت برجام تشدید شده، سوءاستفاده یک عضو دائم شورا از اختیاراتش و سوءاستفاده از خود این شورا است.
وی همچنین با اعتقاد بر اینکه در دستور کار قرار دادن یک موضوع داخلی ایران توسط شورای امنیت باعث بی اعتباری این شورا است، اظهار کرد: اما در خصوص موضوعات واقعی، از جمله اشغال طولانی مدت سرزمین فلسطین، که عنوان دستور کار امروز شورا (وضعیت در خاورمیانه) در اصل به آن تعلق دارد، و نیز بمباران کور و بی‌هدف یمن در طول سه سال گذشته که تاکنون منجر به مرگ هزاران انسان شده و برای مردم یمن گرسنگی، بیماری و تخریب به همراه آورده است، با سرافکندگی از انجام کوچک­‌ترین کاری عاجز است. فهرست این قبیل شکست‌های شورا که در تمامی موارد به رویکرد خرابکارانه هیات آمریکایی مرتبط است، بسیار طولانی است.
خوشرو همچنین با اشاره به سابقه وقوع برخی اعتراضات در کشورهایی مانند فرانسه و آمریکا و سابقه نامطلوب آنها در برخورد با معترضینشان در بخش دیگر از صحبت های خود به موارد متعددی از دخالت آمریکا در امور داخلی ایران اشاره کرد و افزود: گر قرار به برگزاری جلسه بود، این ایران بود که باید تقاضای برگزاری یک بحث و بررسی می‌کرد که چگونه و چرا به عناصر خارجی در حالی که از مصونیت برخوردارند اجازه تحریک و حمایت از ناآرامی‌ها و خشونت در دولت دارای حاکمیتی داده می‌شود که از بنیانگذاران سازمان ملل متحد بوده است. به عنوان مثال بیایید بحث کنیم که چرا آمریکا علی‌رغم درخواست‌های رسمی مکرر، قادر به توقف خشونت و قتل افراد بی‌گناه در کشور خود نبوده است؟ و یا چرا برخی از کشورهای اروپایی همچنان به تروریست‌هایی پناه می‌دهند که همین حالا که ما صحبت می‌کنیم به تشویق خشونت و شورش‌های مسلحانه اقدام می‌کنند؟ چرا شبکه‌های اجتماعی که استفاده از کوکتل مولوتوف را آموزش داده و حامی افرادی هستند که از سلاح برای کشتار در ایران استفاده می‌کنند، علی‌رغم وجود قرائن روشن، آزادانه در کشورهای آنها مشغول به فعالیت می‌باشند؟ این‌ها موضوعات اصلی است که باید در مورد آن‌ها بحث کرد.
بسیاری از تحلیلگران جلسه روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل را آبروریزی دیگر برای آمریکا در این نهاد بین‌المللی دانستند چراکه بسیاری از کشورهای عضو این شورا ضمن تاکید بر اهمیت رعایت حقوق بشر در ایران و به رسمیت شناختن حق اعتراض از سوی ملت ایران با ادبیات دیپلماتیک خاص خود اعلام کردند که تحولات رخ داده در ایران یک مسئله داخلی است و جایی برای مطرح شدن در شورای امنیت سازمان ملل ندارد. آنها همچنین برخلاف خواسته‌های آمریکایی ها و با هوشیاری تمام بر لزوم تعهد به برجام  تاکید کردند.
 
* * ظریف، برگزاری نشست شورای امنیت را افتضاحی دیگر در سیاست خارجی ترامپ دانست
وزیر امور خارجه کشورمان پس از برگزاری نشست شورای امنیت به درخواست آمریکا درباره ناآرامی‌ها در ایران، آن را یک افتضاح دیگر دولت ترامپ در حوزه‌ی سیاست خارجی او برشمرد.
محمدجواد ظریف در واکنش به نتایج نشست شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست آمریکا درباره اعتراض‌ها در ایران برگزار شد، در توییتی نوشت:
شورای امنیت تلاش عریان آمریکا برای انحراف شورا را رد کرد. بیشتر اعضای این شورا بر ضرورت اجرای کامل برجام و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تاکید کردند. یک افتضاح دیگر برای سیاست خارجی دولت ترامپ.
 


نوشته شده در   شنبه 16 دي 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode