ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 مرداد 1403
يکشنبه 7 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 25 آذر 1396     |     کد : 181411

در اختتامیه یازدهمین مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) صورت گرفت

اولین هدیه ولی امر به یک مسابقه قرآنی

بیاد نداریم که تا پیش از این امام خامنه‌ای برای همه برگزیدگان یک مسابقه قرآنی هدیه‌ای ارسال کرده باشند.

تنها رقابت قرآنی غیردولتی و بزرگترین مسابقات ایران پایان یافت
اعتدال: بیاد نداریم که تا پیش از این امام خامنه‌ای برای همه برگزیدگان یک مسابقه قرآنی هدیه‌ای ارسال کرده باشند.
اما یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) ((که از سوئی بزرگترین رقابت‌های قرآنی کشور است و از طرفی با هزینه افراد خیر برگزار می‌شود و بودجه دولتی در آن مصرف نمی‌گردد و از سوئی دیگر، در این دوره پرجمعیت‌تر و با استقبال بیشتر  قرآنیان مواجه شده است)) با عنایت ولی امر مواجه شد و معظم‌له، آیت‌الله سیدهاشم رسولی محلاتی را همراه با هدیه‌ای برای همه برگزیدگان این رقابت‌ها به اختتامیه این مسابقات اعزام فرمودند.
از این اقدام امام خامنه‌ای، می‌توان «به قدردانی و ارج نهادن به فعالیت‌های مردمی در این عرصه» تعبیر کرد.
* اعتدال نیز از دست اندرکاران  این حرکت بزرگ مردمی قدردانی و  تشکر  می‌کند.

* * گزارش اختتامیه یازدهمین مسابقات دارالقرآن امام علی(ع)
یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) از ۱۵ تا ۲۴ آذرماه در مرکز فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی واقع در تهران، بهارستان، چهارراه سرچشمه، یادمان شهدای هفتم تیر برگزار شد.
این مراسم با دعای خیر امام خامنه‌ای و هدیه‌ تبرکی معظم‌له برای قرآنیان این دوره از مسابقات همراه بود که توسط آیت‌الله سیدهاشم رسولی محلاتی، عضو ارشد دفتر امام راحل و امام خامنه‌ای به منتخبان مسابقات اهدا شد.
حسن ختام این مراسم، تجلیل از رتبه‌های اول تا سوم هر رشته در سه مقطع سنی زیر ۱۶ سال، ۱۶ تا ۳۰ سال و بالای ۳۰ سال که با اهدای لوح سپاس، اهدای دسته گل و تبرکی مقام معظم رهبری و اعطای هدایا همراه بود.
آیین اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع)، روز گذشته، ۲۴ آذرماه با حضور آیت‌الله سیدهاشم رسولی محلاتی، عضو ارشد دفتر امام راحل و مقام معظم رهبری، مهدی‌ قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، محمد انصاری، رئیس و مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) و مرتضی نجفی قدسی، مدیر این دارالقرآن و دیگر قرآنیان و پیشکسوتان و قاریان و حافظان در سالن آمفی تئاتر مرکز فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

* * خدا را شکر کردم که عمری به ما داد تا در این مسابقات حضور داشته باشیم
آیت‌الله سیدهاشم رسولی محلاتی، عضو ارشد دفتر امام راحل و امام خامنه‌ای نیز در این مراسم با اشاره به اینکه خدا را شاکرم که در این برنامه حضور دارم، اظهار کرد: باید قدردان افرادی باشیم که این مسابقات را با این وسعت و گسترش و با ثبت نام بیش از هفت هزار نفر برپا کردند. در این مسابقات شاهد حضور ۸۰۰ حافظ قرآن بودند که انجام این مسابقات، هزینه و اداره و مدیریت آن کار مشکلی است و باید دعا کنیم تا توفیقات آن شامل همه نیروهائی که در برگزاری این مسابقات نقش داشتند، شوند.
وی ادامه داد: خدا را به حق همین قرآن قسم می‌دهیم که توفیقات آنها را روز به روز، افزون بفرماید و خدا را شکر کردم که عمری به ما داد تا امسال نیز در این مسابقات حضور داشته باشیم چون تمام این برنامه‌ها و اعمال در پیشگاه الهی ثبت می‌شود و شاهدانی که خداوند برای اعمال دارد زیاد است.
رسولی محلاتی با تأکید بر اینکه تمامی اعمالی که در طی شبانه‌روز انجام می‌دهیم در پیشگاه الهی ثبت و ضبط می‌شود، اظهار کرد: در روز قیامت همه این اعمالمان حاضر و ناظر می‌شوند و اگر قرار باشد شهادت و گواهی دهند، حتی این زمان و مکان نیز یکی از شاهدان در روز قیامت هستند و خدا را برای این توفیق حضور تشکر می‌کنیم والبته باید از خدا درخواست کنیم تا این اعمالمان در نزد خداوند قبول شود.
وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم، گفت: هنگامی که حضرت ابراهیم(ع) با این همه مشکلات و سختی‌ها خانه کعبه را بنا نهاد نامى از کار و بنایى خود نبرد و فقط فرمودند: «رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنَّا». یا در داستان کربلای حضرت سیدالشهدا(ع) بعداز آن همه مصیبت‌های طاقت‌فرسا و سخت و شهادت‌های مردان بزرگ که با آن طرز فجیع به شهادت رسیدند، حضرت زینب(س) هنگامی که بدن قطعه قطعه شده حسین(ع) را دید و از کنار این شهدا عبور کرد، فرمودند: «اللهم تقبل منا هذا قلیل القربان؛ خداوندا! این قربانی اندک را از ما بپذیر». لذا این قبول از ناحیه خداوند مهم است.
* تفسیر «وَجْه» خداوند
عضو ارشد دفتر امام راحل و مقام معظم رهبری با اشاره به دو آیه در سوره قصص و الرحمن، اظهار کرد: خداوند در جائی می‌فرماید: «کُلُّ شَیْ ءٍ هالِکٌ إِلاَّ وَجْهَهُ» و در جای دیگر می‌فرماید: «کلُّ مَنْ عَلیها فَان وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک ذوالجلالِ والاکرامِ؛ هر آنچه در این عالم است فانی و هلاک می‌شود مگر وجه پروردگارت».
وی با اشاره به اینکه تفاسیر متعددی از «وَجْه» خداوند شده است، بیان کرد: اکثرا گفته‌اند، ذات اقدس خداوند اما تفسیر و چند حدیث است که تفسیری جالب از این آیه کرده‌اند. وجه در مفردات راغب نوشته بود، آن است که آدم با آن روبرو می‌شود و صورت را وجه می‌نامند، چون نخستین چیزی که مردم با هر فردی برخورد می‌کنند، صورتش است لذا به صورت، وجه می‌گویند.
بنابر این معنای «وَجْه» آن است که هر چیزی که با هر چیزی مواجه شد آن، وجه آن چیز است، شاید بتوان گفت هر چیزی که مواجه با خدا شد و روبروی خدا قرار گرفت و فیوضات الهی را گرفت و یا واسطه رساندن و یا رسیدن آن فیوضات شد، آن، وجه رب است.

* ائمه(ع) بهترین مصداق وجه الله هستند
رسولی محلاتی با اشاره به حدیثی در خصوص وجه، اظهار کرد: در حدیثی می‌خوانیم خداوند که وجه و صورت ندارد، لذا همه چیز فانی می‌شود و مراد از آن وجه دین خدا و آن راهی است که مردم به خدا می‌رسند. همچنین در دیگر احادیث نیز از امام صادق(ع) آمده است راهی که مردم به آن خدا می‌رسند ما هستیم، یعنی انسان هرچه بیشتر با خدا ارتباط پیدا کند و از خدا کسب فیض کند و مردم را بیشتر به سمت خدا سوق دهد و آشنا کند، این وجه خداست و لذا ائمه(ع) بهترین مصداق
 وجه الله   هستند.

* تمام وجود حضرت علی(ع) را خدا گرفته بود
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: در این حدیث می‌خوانیم «علیٌّ ممسوس فی ذات الله» مرحوم علامه مجلسی (ره) می‌گوید: تمام وجود حضرت علی(ع) را خدا گرفته بود. چنانکه باباطاهر دوبیتی دارد «خوشا آنانکه الله یارشان بی، بحمد و قل هو الله کارشان بی، خوشا آنانکه دائم در نمازند، بهشت جاودان بازارشان بی» چنانکه در قرآن هم داریم این افراد، افرادی هستند که دائم در نماز هستند «الَّذِینَ هُمْ عَلَی صَلاَتِهِمْ دَائِمُونَ».

* حافظ و قاری باید عامل به قرآن نیز باشد
عضو ارشد دفتر امام راحل و مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه هر چه فرد توجه‌اش به خدا بیشتر شود، به وجه‌الله نزدیک‌تر شده است، اظهار کرد: شما در عین اینکه حافظ و قاری قرآن هستید و معلم قرآن هستید باید عامل به قرآن نیز باشید و به دستورات آن عمل کنید.

* همراه نماز با تأمل، باید به محرومان توجه داشته باشید
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به اینکه باید نماز را هرچه با شکوه‌تر بپا داشت «أَقِمِ الصَّلاةَ»، اضافه کرد: هرچه در زندگی ارتباطمان با خدا نزدیک‌تر شود باید نمازهایمان را با تأمل و اینکه در محضر معبود آماده هستیم، بخوانیم. در کنار آن باید توجه به کمک به محرومان داشته باشید چون نوعی دل مؤمن را شاد کردن است همانطور که در روایت می‌خوانیم «أَحَبِّ الاَعمَالِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ إِدخَالُ السُّرُورِ عَلَى المُؤمِنِ».

* کار برای خدا خستگی ندارد
رسولی محلاتی بیان کرد: این برنامه‌های قرآنی که یکی از راه‌های توجه به خدا و کار کردن برای خداست و در سایه دیگر اعمالی که ما را به خدا نزدیک می‌کند، ما را به خدا نزدیک‌تر از گذشته کند؛ چرا که کار برای خدا خستگی ندارد و مشکلات و سختی‌های راه برای انسان آسان می‌شود و از سوی دیگر کار برای خدا، آخرت نیز از بین نمی‌برد «وَالَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَلَن یُضِلَّ أَعْمَالَهُمْ» و هرچه برای خدا باشد، گم نمی‌شود و اینها از بین نمی‌رود، بلکه نزد خداوند باقیست.
وی سخنانش را با بیان خاطراتی از امام خمینی(ره) پایان داد.

* * گزارش کوتاه
از سایر برنامه‌های این مراسم
در ابتدای این مراسم حسین کرمی، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و سپس سرود جمهوری اسلامی پخش شد و در ادامه قصری‌زاده، سردبیر خبر قرآنی سیما اجرای این مراسم را عهده‌دار شد.
در ادامه محمد انصاری، رئیس و مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) ضمن خیر مقدم به شرکت‌کنندگان و حاضران در این مراسم، اظهار کرد: این مسابقات، مرز و کشور نمی‌شناسد، چنانکه در این مسابقات نیز شاهد حضور بیش از ۳۴۰ نفر از اتباع خارجی به ویژه کشورهای همسایه بودیم.

*   قرائت پیام آیت اللّه نوری همدانی
وی در ادامه پیام آیت‌اللّه العظمی نوری‌ همدانی از مراجع عظام تقلید را قرائت کرد و با اشاره به اینکه برپائی این مسابقات، موهبتی بزرگ از سوی صاحب قرآن است، ادامه داد: «خَیرُکُم مَن تَعَلَّمَ القُرآنَ وَ عَلَّمَه؛ بهترین شما فردیست که قرآن را فرا گیرد و به دیگران نیز یاد دهد».
انصاری با اشاره به اینکه مسابقه یک بهانه برای گردهمائی قرآنی است، اظهار کرد: اما هدف و مقصد چیز دیگری است که آن نیز برپائی و رونق بخشیدن به جلسات قرآن و افزودن افراد به لشکر قرآنی است و این ساخته نیست مگر به دست شما قرآنیان. همه شما می‌توانید همانطور که آموزش دیده‌اید از
 ۱۰ تا ۱۰۰ نفر را آموزش دهید.
بانی و مؤسس مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) اضافه کرد: در حال حاضر در کشور زمینه آموزش قرآن در کشور فراهم است که این ثبت‌نام بیش از هفت هزار نفر در این مسابقات در رشته‌های حفظ و قرائت گواه آن است. کشور ما بستر آماده‌ای‌ است که امید است با بهره‌گیری از آن بتوانیم به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت چند میلیون حافظ قرآن جامه عمل بپوشانیم.
وی با اشاره به اینکه شما بانوان به عنوان مادران و همسران، نقش مؤثرتری در تربیت فرزندان و خانواده دارید، بیان کرد: شما می‌توانید، جلسات آموزشی قرآن برپا کنید تا جامعه را قرآنی کنید، چنانکه حضرت رسول(ص) فرمودند: «قرآنیان بالاترین مقام انسانی بعد از پیامبران و فرستادگان الهی را دارند، پس حقوق آنها را کم ندانید، چون در پیشگاه الهی دارای منزلتی بس بزرگ هستند».
سپس انصاری صحبت‌هایش را با این شعر به پایان برد:
با تو گر خواهی سخن گوید خدا، قرآن بخوان
تا شود روح تو با حق آشنا، قرآن بخوان
 «رتل القرآن ترتیلا» ندای رحمت است
 می‌دهد قرآن به جان و دل صفا، قرآن بخوان
 ای بشر یاد خدا آرامش دل می‌دهد
دردمندان را بود قرآن دوا، قرآن بخوان
گفت پیغمبر که بی‌دین است هرکس بی‌حیاست
تا شود روح تو پابند حیا، قرآن بخوان
دام‌ها گسترده شیطان در مسیر عمر تو
تا که ایمن باشی از این دام‌ها، قرآن بخوان
اینکه روحت سخت پا بند غم دنیا شده
می کند قرآن تورا از غم رها، قرآن بخوان
عترت احمد ز قرآنش نمی‌گردد جدا
تا بیابی معنی این نکته را، قرآن بخوان».
دکلمه‌خوانی فاطمه منفر، حافظ کل قرآن از استان فارس شیراز بخش دیگر این مراسم بود.
* * مسابقاتی که موجبات افتخار است
مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن‌ الکریم سخنران دیگر این مراسم بود که ضمن تشکر از بانیان این برنامه، اظهار کرد: حضور بیش از هفت هزار شرکت‌کننده بانو در این مراسم، موجبات افتخار را فراهم می‌کند که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که بانوان به این میزان به قرآن علاقه و ارادت دارند و این تعداد حافظ و قاری قرآن خانم در کشور ما هست.
وی ادامه داد: در آزمون‌های حفظ تخصصی که در سطح کشور برگزار می‌شود، بیش از ۸۳ درصد شرکت‌کنندگان از بانوان هستند و این افتخاری برای بانوان این کشور اسلامی است.
قره‌شیخلو با اشاره به مسئولیتی که برعهده بانوان قاری و حافظ قرآن است، بیان کرد: هر کدام از شما باید بنیانگذار و بانی جلسه آموزش قرآن چه در بخش حفظ و چه در بخش قرائت در کشور باشید. اگر مجموعه شرکت‌کنندگان که در این مسابقات حضور پیدا کردند که حدود چهار هزار نفر است از همین امروز قصد کنند که بانی اداره جلسه قرآن در کشور شوند شاهد جهش قرآنی خواهیم بود.
* پس از سخنرانی قره‌شیخلو کلیپی در خصوص روند برپائی این مسابقات پخش شد.
* پس آن حنانه خلفی، حافظ نوجوان کشورمان به ارائه محفوظاتش پرداخت.

* * اگر از ظرفیت قرآن مدارس استفاده شود،
چرا بچه‌ها دین‌دار نشوند؟
در ادامه  مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن امام علی(ع) با اشاره به بخش‌هائی از پیام آیت‌اللّه نوری‌ همدانی از مراجع عظام تقلید به این دوره از مسابقات گفت: برای رفع مهجوریت از قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی نگاه‌ها باید معطوف به وزارت آموزش و پرورش شود.
نجفی قدسی افزود: این مطلب مهمی است باید در این کشور اگر می‌خواهیم، نسل جوانمان دیندار باشد و قرآنی باشد، آموزش و پرورش ما باید غنی باشد. در زمان رژیم گذشته برجسته‌ترین افراد از علما و بزرگان به فعالیت در آموزش و پرورش می‌رفتند.مدیر دارالقرآن امام علی(ع) با اشاره به حضور چهره‌های برجسته در طول تاریخ در نظام آموزش و پرورش به منظور تربیت جوان‌ها، بیان کرد: متأسفانه بعد از انقلاب نسبت به آموزش و پرورش غفلت شده است. اگر الان شاهد هستیم که عده‌ای نماز نمی‌خوانند و به قرآن بی‌توجه هستند به دلیل اینکه کلاس‌های قرآن در آموزش و پرورش معلم قرآنی ندارد و کلاس‌ها اسماً اداره می‌شود، اگر از ظرفیت قرآن و درس دینی مدارس به خوبی استفاده شود، چرا بچه‌ها دین‌دار نشوند؟


نوشته شده در   شنبه 25 آذر 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode