کتاب «تاثیر عرفان نظری بر نظام حکمت صدرایی» به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به قلم علی اعلایی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «تاثیر عرفان نظری بر نظام حکمت صدرایی» چهل و هفتمین کتاب گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است و به قلم علی اعلایی بنابی محقق این گروه به چاپ رسیده است.
صدرالمتالهین (م۱۰۴۵ق) در پی ریزی حکمت متعالیه در کنار قرآن و روایات معصومین(ع)، از گفتارهای حکما و عرفای پیشین، به ویژه فارابی، بوعلی، ابن عربی(۵۶۰- ۶۳۸ ق) و شاگردان مکتب وی بسیار بهره برده است.
با این همه میزان بازتاب عرفان در حکمت متعالیه در فصول و شاخههای مختلف حکمت صدرایی متفاوت است؛ که این کتاب به گونه ای روشن و نسبتا کامل و فراگیر، چگونگی نقش عرفان نظری محیی الدینی و اندازه تاثیر آن در همه بخشهای نظام حکمت صدرایی، و منابع نوآوریهای حکمت متعالیه و مستند کردن آنها را بررسی کرده است.
از این رو این کتاب در پنج بخش، تأثیر عرفان نظری بر حکمت صدرایی را هم در روش شناسی، و هم در مباحث کلان هستی شناسی، خداشناسی، جهان شناسی، انسان شناسی و معاد شناسی، تحلیل کرده است.
بخش اول: کلیات
بخش دوم: تاثیر عرفان نظری بر مباحث کلان هستیشناسی حکمت متعالیه
بخش سوم: نقش عرفان در مباحث خداشناسی حکمت متعالیه
بخش چهارم: عرفان نظری و مباحث جهانشناختی حکمت متعالیه
بخش پنجم: رگههای عرفانی در مباحث انسانشناختی حکمت صدرایی
کتاب «تاثیر عرفان نظری بر نظام حکمت صدرایی» به قلم علی اعلایی بنابی، با قیمت ۳۵،۰۰۰ تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه گردیده است.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به وبگاه سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مراجعه نمایند.