ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 27 آذر 1404
پنجشنبه 27 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 15 فروردين 1396     |     کد : 176699

محققان می‌گویند؛

خوردن باقلا برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی G۶PD کُشنده است

محققان هشدار می‌دهند باقلا می‌تواند برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی موسوم به G۶PD خطرناک باشد.


محققان هشدار می‌دهند باقلا می‌تواند برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی موسوم به G۶PD خطرناک باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، باقلا سرشار از مواد مغذی است که ممکن است به درمان انواع ناخوشی‌ها و بیماری‌ها کمک کند. اما خوردن مقدار زیادی از این حبوبات می‌تواند موجب بروز نفخ شکم شده و حتی در موارد شدید، می‌تواند به مرگ منجر شود.

به گفته محققان مصرف باقلا برای افراد دارای اختلال «کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز» (G6PD) می‌تواند خطرناک باشد. شایع‌ترین مشکل پزشکی مرتبط با G6PD، کم خونی همولیتیک است که در این بیماری، گلبول‌های قرمز خون به سرعت نابود می‌شوند.

مصرف باقلا در افراد مبتلا به G۶PD منجر به تجربه خستگی، تنگی نفس، سنگ کیسه صفرا، یرقان، و همچنین، برخی اوقات، مرگ می‌شود.

این واکنش می‌تواند تنها در حالت استنشاق گرده گیاه باقلا هم روی دهد که به فاویسم معروف است. سطح پایین G۶PD هم با فاویسم مرتبط است که به عواملی نظیر تعداد باقلاهای خورده شده، شدت کمبود G6PD، و سایر موارد مرتبط با سلامت فرد و محیط تاثیرگذار بر واکنش بستگی دارد.

ترکیبات موجود در باقلا در زمان هضم موجب تشدید تولید گونه‌های اکسیژن واکنشی می‌شوند. این وضعیت به معنای وجود مولکول‌های تهدیدکننده بیشتر در بدن است و بدون آنزیم G6PD، گلبول‌های قرمز خون متحمل آسیب بیشتری شده و در نهایت کم خونی همولیتیک اتفاق می‌افتد.

درحال حاضر هیچ درمانی برای کمبود G6PD وجود ندارد.

 


نوشته شده در   سه شنبه 15 فروردين 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode