ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 23 اسفند 1395     |     کد : 176267

ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای اقشارکم درآمد از سال آینده

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اعلام تصویب طرح مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب «مسکن حمایتی» و «مسکن اجتماعی»، ابعاد ساخت این طرح را تشریح کرد...

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اعلام تصویب طرح مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب «مسکن حمایتی» و «مسکن اجتماعی»، ابعاد ساخت این طرح را تشریح کرد و گفت: ساخت و بهره‌برداری از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب‌ مسکن حمایتی و اجتماعی تا سال ۱۴۰۰ انجام می‌شود.
حامد مظاهریان در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تامین مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب مسکن‌اجتماعی و مسکن‌حمایتی طرح‌ریزی شده است، افزود: بر اساس مصوبه هیات وزیران، مسئولیت اجرایی تامین مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب مسکن‌اجتماعی و ‌حمایتی بر عهده بنیاد مسکن انقلاب‌اسلامی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در طول برنامه ششم و از سال آینده (۹۶) تا سال ۱۴۰۰ حمایت سالانه از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی اقشار کم‌درآمد در دو قالب یاد شده (مسکن‌حمایتی و ‌اجتماعی) در دستور کار است که در مجموع تا پایان ۱۴۰۰ ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در این طرح مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، در این طرح، بخش‌های مختلفی مورد توجه قرار گرفته که یک بخش آن مسکن حمایتی است. در این بخش کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض مطرح است و وظایفی را برعهده بانک‌مرکزی برای تعیین بانک‌عامل و اعطای تسهیلات موضوع مورد تصویب گذاشته است.
نامبرده نوع کمک‌ها در طرح مسکن‌حمایتی را شامل تسهیلات ساخت مسکن ملکی، تسهیلات خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر فاقد متقاضی به هر واحد مسکونی تا ۷۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: تعداد تسهیلات ساخت ملکی سالانه از سال آتی تا ۱۴۰۰ برای ۱۰ هزار واحد مسکونی است که در جمع پنج سال ۵۰ هزار فقره وام خواهد شد. همچنین تعداد تسهیلات خرید مسکن ملکی برای سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ به ازای هر سال ۲۰ هزار واحد مسکونی و جمعاً ۱۰۰ هزار فقره طی ۵ سال آتی است. همچنین کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر که به ازای هر واحد مسکونی ۷۰ میلیون ریال تعلق می‌گیرد در طی ۵ سال آتی، سالانه ۵ هزار واحد و جمعا برای ۲۵ هزار واحد مسکونی است.
وی یکی دیگر از ابعاد تامین مسکن اقشار کم درآمد را مسکن اجتماعی و کمک به ساخت مسکن استیجاری برشمرد و گفت: ما در زمینه مسکن استیجاری نهادهای خوب و حرفه‌ای نداریم و در حقیقت مسکن استیجاری به صورت شخصی اداره می‌شود و افراد ساختمان‌های مازاد خود را اجاره می‌دهند. در حالی‌که این طرح در تلاش است تا ساخت مسکن استیجاری را در دستور کار قرار داده و این فعالیت را در بازار مسکن بصورت حرفه‌ای نهادینه کند. همچنین پرداخت کمک اجاره و وام قرض‌الحسنه از دیگر ابعاد این برنامه است.
مظاهریان ساخت مسکن استیجاری-ملکی به نسبت ۴۰-۶۰ از کل واحدهای ساخته شده، پرداخت تسهیلات به سازندگان مسکن‌اجتماعی در برابر تسهیلات مسکن حمایتی در این طرح، پرداخت کمک‌اجاره متناسب به شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر و شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر و وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن را از انواع کمک‌های مسکن‌اجتماعی برشمرد.
وی گفت: ساخت مسکن استیجاری- ملکی به نسبت ۴۰-۶۰ از کل واحدهای ساخته شده طی ۵ سال و هر سال
۱۰ هزار واحد مسکونی است که جمعاً در پایان ۵ سال ۵۰ هزار واحد مسکونی را در بر می‌گیرد. همچنین پرداخت تسهیلات به سازندگان مسکن اجتماعی طی سال های ۹۶ تا ۱۴۰۰ سالانه به میزان ۱۵ هزار واحد مسکونی پیش‌بینی شده است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افزود: پرداخت کمک اجاره در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر در سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ سالانه ۱۵۰۰۰ با مجموع ۷۵ هزار واحد مسکونی است. در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت هم طی سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ هر سال ۲۰ هزار واحد مسکونی با مجموع ۱۰۰ هزار واحد مسکونی مورد نظر خواهد بود.
وی میزان وام قرض الحسنه ودیعه مسکن را سالانه ۵ هزار واحد مسکونی اعلام و تصریح کرد: پرداخت کمک‌اجاره به شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر و شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر از برنامه‌های ما در طرح مسکن‌اجتماعی است که در هیات‌دولت تصویب شده است.
تحویل ۱۱۶۱ واحد مسکونی به خانواده‌های دارای فرزند معلول
خبر دیگری حاکیست مدیر کل حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: یکهزار و ۱۶۱ واحد مسکونی امسال برای خانوارهای دارای دو فرزند معلول و بیشتر ساخته و تحویل جامعه هدف شده است.
عبدالرحیم تاج الدین در گفتگو با ایرنا افزود: حدود یک سوم واحدها در مناطق شهری و بقیه در روستاها ساخته شده است.
وی این اقدام را در راستای توانمندسازی خانوارهای دارای دو فرزند معلول و بیشتر اعلام کرد و گفت: برای این کار تفاهمنامه همکاری بین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن، خیرین
مسکن ساز، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بهزیستی برای احداث مسکن خانواده های دو معلول و بیشتر منعقد شد.
مدیر کل حمایتی و توانمند سازی وزارت کار ادامه داد: بر اساس این تفاهمنامه قرار است در سال های ۹۵ تا ۹۷ به ازای هر واحد مسکونی ۱۵۰ میلیون ریال سهم آورده بنیاد مستضعفان،۱۰۰ میلیون ریال سهم آورده بهزیستی و ۵۰ میلیون ریال با همت خیرین مسکن ساز تامین شود.
وی کار گفت: حدود ۲ر۱ میلیون معلول در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱هزار خانوار دارای دو فرزند معلول و بیشتر هستند. از این تعداد، ۷هزار و ۸۰۰خانواده معلول در شهرها زندگی می کنند و ۳هزار و ۴۰۰ خانواده هم ساکن روستاها هستند.
تاج الدین گفت: برای پیشبرد این طرح، بنیاد مسکن قول مساعد داده است تا پایان سال ۹۶ حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی ویژه خانوارهای روستایی تحت پوشش فاقد مسکن یا دارای واحد مسکونی فرسوده بسازد و تحویل دهد.
وی افزود: یکی از چالش های مهم اجرای این طرح، اختصاص تسهیلات
کم بهره برای ساخت واحد مسکونی شهری است، زیرا طبق محاسبات به عمل آمده حدود ۷هزار واحد مسکونی شهری نیازمند تسهیلات ۳۰۰ میلیون ریالی با نرخ سود ۴درصد هستند که در صورت تامین مالی می توان کار را به پیش برد.


نوشته شده در   دوشنبه 23 اسفند 1395  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode