ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 10 دي 1404
چهارشنبه 10 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 10 اسفند 1395     |     کد : 175927

آيا ما در يک هولوگرام غول‌آسا زندگي مي‌کنيم؟

تحقيقات جديد دانشمندان حاکي از آن است جهان يک هولوگرام است! مدت‌هاست، کيهان‌شناسان در تلاش‌اند

مجله علمي ايلياد/ تحقيقات جديد دانشمندان حاکي از آن است جهان يک هولوگرام است! مدت‌هاست، کيهان‌شناسان در تلاش‌اند تا مدل دقيقي براي کيهان پيدا کنند. مشکل در يافتن سازش ميان مدل‌هاي گوناگوي مانند نسبيت عام و تئوري کوانتوم است که تا به امروز کيهان را در ابعاد گوناگون توضيح مي‌داده‌اند. مقاله‌ي منتشر شده در ژورنال Physical Review Letters توسط محققاني از کانادا، انگليس و امريکا، توضيح هولوگرافيک کيهان را مدل مناسبي براي توضيح بي‌قاعدگي‌ها در تابش پس‌زمينه‌‌ي کيهاني، که پژواکي از انرژي باقي‌مانده از انفجار بزرگ است، مي‌داند.
اين تئوري که از دهه‌ي ۹۰ ميلادي شکل گرفته، منشاء حقيقت سه‌بعدي را، مدلي دوبعدي از لبه‌ي کيهان معرفي مي‌کند. کاستاس سکندريس، استاد علوم رياضي دانشگاه ساوت‌همپتون در گزارشي خبري توضيح مي‌دهد: «تصور کنيد هرآنچه که شما در سه‌بعد مي‌بينيد، حس مي‌کنيد و مي‌شنويد؛ حتي برداشت شما از زمان درواقع از سطحي مسطح و دوبعدي‌ نشأت بگيرد. اين ايده، دقيقاً مشابه هولوگرام‌هاي معمولي در کارت‌هاي اعتباري است که تصوير سه‌بعدي به صورت سطحي دوبعدي کد مي‌شود. با اين تفاوت که در اينجا، تمام کيهان کد شده است!»
در سال‌هاي اخير، تلسکوپ‌هاي قدرتمند جديد، به محققان اين امکان را داده‌اند تا به تابش پس‌زمينه‌‌ي کيهاني با دقت بسيار بالاتري نگاه کنند. در آخرين تحقيقات منتشر شده از سوي محققان، آن‌ها ادعا مي‌کنند که نظريه‌ي ميدان‌هاي کوانتومي، توان توضيح و توجيه بي‌قاعدگي‌ها و رفتار‌هاي خارج از انتظار پس‌تاب‌هاي انفجار بزرگ را دارد.
سکندريس در اين‌باره مي‌گويد: «هولوگرافي در طرز فکر و نگرش ما به کيهان، گام رو‌به‌جلوي بزرگي است. نظريه‌ي نسبيت عام اينشتين تمام اتفاقات ابعاد بزرگ کيهان را به خوبي توضيح مي‌دهد، اما وقتي به ابعاد مکانيک کوانتوم مي‌رسد شروع به از هم پاشيدن مي‌کند.»
محققان ادعا مي‌کنند که آخرين تحليل‌هاي آن‌ها، از توضيح هولوگرافيک عالم که توان برقراري صلح بين نظريه‌ي گرانش انيشتين و نظريه‌ي کوانتوم را دارد، پشتيباني مي‌کند. وي در پايان گفت: «اميدوارم تحقيقاتمان، ما را يک گام ديگر به اين امر که برقراري پيوند بين کوانتوم و نسبيت است، نزديک‌تر کرده باشد.»


نوشته شده در   سه شنبه 10 اسفند 1395  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode