جام جم آنلاين: براي نخستين بار در کشور مکان ياب مغناطيسي براي هدايت حفاري در چاه هاي نفت با تلاش پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميرکبير و شرکت ملي حفاري ايران طراحي و ساخته شد.
کارشناس ارشد عمليات ويژه حفاري شرکت ملي حفاري ايران در اين باره به مهر در اهواز گفت: اين تجهيزات در شمار ابزار راهبردي صنعت حفاري است که در حفاري چاه هاي جهت دار کاربرد دارد.
باقر بديعي راد افزود: اين ابزار يکي از پنج فناوري راهبردي پذيرفته شده وزارت نفت در سال جاري است که در نمايشگاه فناوري هاي راهبردي به نمايش گذاشته شد.
وي با بيان اينکه يک تيم کارشناسي متشکل از استادان دانشگاه صنعتي اميرکبير و متخصصان شرکت ملي حفاري ايران در مدت دو سال روي اين طرح کار کردند، اظهار داشت: اين ابزار در اندازه گيري جهت و زوايه حين عمليات حفاري چاه ها (MWD) همچنين مکان يابي مختصات چاه هاي درحال فوران (MLT) به کار گرفته مي شود.
بديعي راد گفت: ابزار پيش گفته از لحاظ دقت اندازه گيري در مقايسه با نمونه هاي ساخته شده در شرکت هاي پيشرفته خارجي قابل رقابت است.
کارشناس ارشد عمليات ويژه حفاري شرکت ملي حفاري ايران افزود: با توجه به اينکه در آينده نزديک 50 درصد حفاري چاه هاي نفت و گاز در کشور به روش جهت دار صورت مي گيرد، بومي سازي و توليد صنعتي اين تجهيزات در دستور کار قرار گرفت.
بديعي راد توضيح داد: طراحي و ساخت اين ابزار جزو 150 طرح فناوري در کشور بود که امسال در نمايشگاه فناوريهاي راهبردي پذيرفته و در غرفه شرکت ملي حفاري به نمايش گذاشته شد.
شرکت ملي حفاري ايران از شرکت هاي بالادستي تابع شرکت ملي نفت ايران است که نزديک به 90 درصد عمليات حفاري و خدمات تخصصي اين صنعت را در مناطق نفت و گاز کشور را به عهده دارد.