ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 4 فروردين 1390     |     کد : 17072

پنج شنبه 4 فروردين 19 ربيع الثاني 24 مارس

درگذشت «امير الدين ابهري» فيلسوف ؛ منجم و رياضيدان در سال 663 هجري قمري...

درگذشت «امير الدين ابهري» فيلسوف ؛ منجم و رياضيدان در سال 663 هجري قمري
«امير الدين ابهري» فيلسوف ؛ منجم و رياضيدان بر جسته ايراني در سال 663 هجري قمري بدرود حيات گفت. او از مشاهير حكماي اسلامي و از شاگردان امام فخر رازي و كمال الدين ابن يونس بود. تاريخ ولادت او بطور دقيق ذكر نشد اما مسلم است كه پس از بروز فتنه مغول به بلاد روم گريخت و مدتي در آنجا بسر برد. ابهري بيشتر اوقات وقت خود را به تدريس علوم و تأليف كتب مي پرداخت و آثار او با توجه به صاحب نظر بودن وي در منطق، حكمت، رياضي و نجوم از ارزش بسياري بر خوردار است و اكثر آثار وي مربوط به رياضيات و نجوم مي باشند. از جمله آثار اين فيلسوف و منجم ايراني كتاب اصلاح اصول اقليدس را مي توان ذكر كرد كه مؤلف در 13 مقاله آن را تنظيم و تأليف كرده است. همچنين« رسالة في بركار القطوع » از آثار امير الدين ابهري بشمار مي روند.

تولد حاج محمدابراهيم فراهاني معروف به كرباسي در سال1180 هجري قمري
حاج محمد ابراهيم فراهاني معروف به كرباسي از علماي فاضل شيعي مذهب در سال1180 هجري قمري در اصفهان متولد شد. او تحصيلاتش را در اصفهان آغاز كرد اما در حوزه نجف آن را به پايان رسانيد آيت الله كرباسي پس از بازگشت به زادگاهش به تعليم و تدريس مشغول شد و به تأليف آثار متعدد نيز همت نمود. اين عالم فاضل كه بسيار عابد ،زاهد و متقي بود كتب و رسالات ارزنده اي از خود به يادگار گذاشته است كه مناسك حج اشارات الا صول و منهاج الهدايه در فقه از آن جمله اند. آيت الله كرباسي در سال 1292 قمري در زادگاهش اصفهان در گذشت و در همانجا به خاك سپرده شد. 

درگذشت محمد بن محمود حسيني لواساني تهراني در سال 1356 هجري شمسي
محمد بن محمود حسيني لواساني تهراني معروف به عصار حكيم، متكلم، فقيه، شاعر، و مفسر ايراني در سال 1356 هجري شمسي در مشهد درگذشت. او در تهران به دنيا آمد و تحصيلات خود را در تهران، كربلا، نجف، و مدينه ادامه دارد. لواساني تهراني قريحه شاعري بسيار خوبي داشت و در سروده‏هاي خود ابتدا به ناظم، و سپس به آشفته، تخلص مي‏كرد. آشفته تهراني مشهور به عصار در زندگي خويش فعاليت علمي بسياري داشت و آثار فراواني تدوين كرد.

درگذشت استاد امير حسين يزدگردي در سال 1365 هجري شمسي
استاد امير حسين يزدگردي از فرهنگ دوستان و ادب شناسان ايران در سال 1365 هجري شمسي بدرود حيات گفت. استاد يزدگردي ضمن تدريس در دانشگاه تهران در تهيه و تدوين كتاب كليله و دمنه همكاري مؤثر كرد. ايشان هم چنين در تصحيح بعضي مجلات ديوان كبير، با شادروان فروزانفر همكاري كرد. از آثار استاد يزدگردي تصحيح نفثة‏ المصدور يزدي را مي‏توان نام برد.

کشف عامل بيماري سل توسط روبرت كخ دانشمند و محقق آلماني در سال 1882 ميلادي
روبرت كخ دانشمند و محقق آلماني عامل بيماري سل را در سال 1882 ميلادي كشف كرد. اين پزشك برجسته ده سال براي كشف علت اين بيماري مطالعه و تحقيق كرد و سرانجام موفق به كشف عامل بيماري سل شد. به پاس خدمات ارزنده وي عامل بيماري سل را باسيل كخ ناميدند. روبرت كخ در سال 1905 ميلادي جايزه نوبل را در فيزيولوژي و طب دريافت كرد.

درگذشت «ژول ورن» نويسنده خيالپرداز و داستان نويس فرانسوي در سال 1905 ميلادي
«ژول ورن» نويسنده خيالپرداز و داستان نويس فرانسوي در سال 1905 ميلادي درگذشت. از بيشتر آثار جذاب و خواندني ژول ورن فيلم‏هاي ديدني تهيه شده است. از اين آثار بيست هزار فرسنگ زير دريا، دور دنيا در هشتاد روز، و جزيره اسرار آميز را مي‏توان برشمرد.

بازگشایی مسجد جامع گنجه در آذربايجان شوروي سابق پس از هفتاد سال در سال 1989 ميلادي
پس از هفتاد سال مسجد جامع گنجه در آذربايجان شوروي سابق باز سازي و مجدداً بازگشايي شد. مسجد جامع گنجه از بناهاي تاريخي جمهوري آذربايجان به شمار مي‏رود. گفتني است كه از سال 1985 ميلادي بيش از سي مسجد پس از تغييرات فضاي سياسي شوروي سابق در اين سرزمين بازگشايي شده‏اند و مسلمانان در اين مساجد به عبادت و اداي فريضه نماز مي‏پرداختند. 


نوشته شده در   پنجشنبه 4 فروردين 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode