ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 9 دي 1403
يکشنبه 9 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 10 دي 1387     |     کد : 1685

عكس هاي پربیننده نجوم در سال 2008

نشريه نشنال جئوگرافيك عكس‌هاي برتر و پر بيننده سال 2008 در زمينه نجوم را منتشر كرده است.

يكي از پر بيننده‌ترين عكس‌هاي نجوم سال 2008 مربوط به ابرنواختري است كه به شكل يك روبان در فضا كشيده شده است.

به نظر مي رسد ستون نوري از گاز هيدروژن در هوا شناور شده باشد. اين عكس كه در جولاي 2008 منتشر شد توسط تلسكوپ هابل شكار شد. اين عكس شاد از باقي مانده ابرنواختر بيشترين بيننده را در سال گذشته داشته است.

نور درون روبان اين ابرنواختر كه در واقع موج ضربه‌اي از انفجارهاي ستاره‌ها ايجاد مي‌شود زماني ظاهر شد كه موج آن از كنار خط ديد هابل عبور مي‌كرد.

دومين عكس مربوط به سياره‌اي بيگانه بود كه به دور ستاره‌اي خورشيد مانند در حال چرخش بود. نور كوچك تيره‌ در عكس، اولين تصوير موجود از سياره‌اي است كه خارج از منظومه شمسي ما، به دور ستاره‌اي خوشيد مانند مي‌چرخد.

اين تصوير مادون قرمز توسط رصدخانه جميني در هاوايي گرفته شده است. در ابتدا ستاره‌شناسان مطوئن نبودند كه اين جرم سياره است. آنها حتي مطمئن نبودند كه اين جم دور ستاره‌اي هم بچرخد.

دو ماه بعد تيم تحقيق ديگري اولين عكس را از اين سياره دور، از رصدخانه‌اي بر روي زمين گرفت. اين عكس به خوبي اولين عكسي كه هابل از سياره‌اي غير از منظومه شمسي گرفته است بود.

عكس سوم مربوط به نزديكترين تصوير ثبت شده از يك سياه‌چاله مي‌شود. تلسكوپ‌هاي رادويي زميني در هاوايي، آريزونا و كاليفرنيا نيروهايشان را براي ثبت يك سياه‌چاله بسيار بزرگ در مركز كهكشان راه شيري با هم تركيب كردند.

اگرچه ما سياه‌چاله را ما به صورت كاملا مشخص نمي‌توانيم ببينيم، اما مي توانيم منطقه نوراني از امواج راديويي كه به عنوان صورت فلكي كمان (قوس) ديده مي‌شود را ببينيم.

چيزي كه گمان مي‌شود صفحه‌اي از ماده در حال چرخش به سمت سياه چاله يا جهش بسيار سريع ماده در حال بيرون آمدن از آن است.

منجماني كه اين عكس را در سپتامبر امسال منتشر كردند گفته‌اند با مطالعات آينده بر روي ستاره آلفاي صورت فلكي قوس يا كمان جزئيات بيشتري از اين سياه‌چاله به‌دست می‌آورند.

چهارمين عكسي كه بيشترين بيننده را داشت متعلق به سازمان فضايي ناسا مي‌شود. اين عكس از باقي‌مانده يك ابرنواختر كه هزاران سال پيش تشكيل شده و نورش هم اكنون به ما رسيده گرفته شده است.

موج انفجار ستاره‌اي هنوز در حال سفر به سمت ما از حدود  9.6 ميليون كيلومتر سال نوري آن طرف‌تر است گازهاي داغ اين انفجار در مسير خود تشعشع راديويي را ايجاد مي‌كنند كه نوري قابل مشاهده را توليد مي كنند.

پنجمين تصوير مربوط به عكس جديدي از كهكشان مارپيچي است. اين  هم عكس توسط ناسا منتشر شده كه در آن ستاره جديدي در قسمت جنوبي كهكشان مارپيچي در حال زايش است. ستاره‌هايي كه تازه شكل مي‌گيرند و در حال رشد در بازوهاي دوك مانند كهكشان هستند آنها با رنگ قرمز مشخص شده‌اند.

دانشمندان اين كشف را كاملا گيج كننده عنوان كردند چون تا آن زمان فكر مي كردند قسمت‌هاي بيروني كهكشان مواد لازم براي شكل‌گيري ستاره را ندارد.

تصوير بعدي عكس تازه‌اي است كه دوربين جستجو‌گر هاي‌رايس مريخ از فوبوس با كيفيت بسيار بالا گرفت. فوبوس نام ماه مريخ است كه به معناي خداي وحشت در يونان باستان است.

بيشترين عوارض اين ماه كوچك دهانه‌هاي آتش‌فشان مانندي است كه در عكس بالا با رنگي غير طبيعي به تصوير كشده شده است. طول اين فرو رفتيگي‌ها را حدود 27 كيلومتر تخمین زده‌اند.

هفتمين عكس مربوط به شفاف‌ترين عكسي است كه تا كنون از مشتري از روی زمين گرفته شده‌، مي‌شود. اين عكس كه در آن موج‌دار‌ترين چاله‌هاي سياره مشتري به همراه گازهاي غول‌پيكر قرار دارد در اكتبر 2008 منتشر شد.

منجمان مي‌گويند كه در اين عكس براي از بين بردن اعوجاج ناشي از جو زمين از كامپيوتر براي پردازش تصوير استفاده شده است.

ثبت انفجار اشعه گاما كه با چشم غير مسلح قابل رويت بود هشتمين عكس پر بيننده سال 2008 است. در مارس امسال دانشمندان انفجار بين ستاره‌اي بسيار شفافي را رديابي كردند كه از 7.5 ميليارد سال نوري آن طرف‌تر مي‌آمد و با چشم غير مسلح قابل رويت بود.

عكس‌هايي كه توسط ماهواره‌هاي سريع ناسا گرفته شده است انفجار غير عادي اشعه گاما را نشان مي‌دهد كه در آن انرژي بسيار زيادي با خرده‌هاي يك ستاره سنگين به اطراف پرت شده است.

عكسي كه از سقوط يك بهمن در مريخ گرفته شد يكي ديگر از عكس‌هاي پر بيننده در سال گذشته است. دانشمندان ناسا احتمالا از اولين تصويري كه در آن زلزله در مريخ را نشان مي‌دهد بسيار خوشحال شده‌اند. [پديده بهمن در قطب شمال مريخ مشاهده شد]

تصوير دوربين جستجوگر هاي‌رايس ابري از گرد و خاك را در يك شيب تند، نزديكي‌هاي قطب شمال اين سياره سرخ نشان مي‌دهد.

"اينگريد دوبار اسپيتال" يكي از اعضاي تيم هاي‌رايس با ديدن اين تصوير گفته بود : ديدن يك عكس كه نشان دهنده فعال بودن سياره مريخ است براي ما بسيار هيجان انگيز بود. بسياري از چيز‌هايي كه ما تا كنون از مريخ ديده‌ايم براي ميليون‌ها سال تغيير نكرده بود.

آخرين عكس پربيننده به انتخاب سايت نشنال جئوگرافيك مربوط به مقارنه مشتري و زهره با ماه است كه در يكم دسامبر سال 2008 انگار به زمين لبخند مي‌زنند.

اين عكس در حوالي شهر مانيل كشور فيليپين گرفته شده است. در حالي كه مردمان كشورهاي آسيايي اين لبخند آسماني را مشاهده مي‌كردند مردمان كشور امريكا اين منظره را به شكل كاملا برعكس و اخمو ديدند

همشهري آنلاين


نوشته شده در   سه شنبه 10 دي 1387  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode