ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 11 آبان 1403
جمعه 11 آبان 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 25 دي 1386     |     کد : 161

عدس

 

 

تدارک- عدس از جمله حبوبات پرخاصيتي است كه در پخت انواع آش‌ها، عدس پلو و بعضي خوراك‌‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اگرچه در كشور ما تنها از عدس معمولي يا همان عدس سبز در پخت غذا استفاده مي‌شود ولي نوع ديگري از عدس نيز وجود دارد كه آن را عدس قرمز يا همان دال عدس مي‌گويند.

اين نوع عدس در غذاهاي هندي و پاكستاني بسيار مورد استفاده قرار مي‌گيرد؛ در ضمن دال‌عدس را به صورت لپه‌اي عرضه و مصرف مي‌كنند.

خواص غذايي

ـ عدس داراي طبيعتي معتدل ولي خشك است.

ـ همان‌طور كه مي‌دانيد، عدس منبع غني پروتئين گياهي است؛ به طوري كه مقدار پروتئين موجود در 15گرم عدس، بسيار بيشتر از 15 گرم گوشت گاو است.

علاوه بر پروتئين، عدس حاوي اسيدهاي آمينه مختلف، ويتامين‌هاي گوناگون از جمله ويتامين B و مواد معدني‌اي همچون آهن، كلسيم و فسفر است.

خواص درماني

ـ عدس به علت داشتن آهن، براي رفع كم‌خوني و افزايش شير مادران شيرده مفيد است.

ـ عدس نفاخ، ديرهضم و كاهش‌دهنده ميل جنسي است؛ در ضمن زياده‌روي در خوردن آن سبب غليظ‌شدن خون و كند شدن جريان آن در رگ‌ها مي‌شود.

ـ  اغلب ما هر سال يك بار، عدس را خيسانده و براي سبزكردن سبزه مورد استفاده قرار مي‌دهيم، درحالي‌كه جوانه عدس نيز مانند جوانه گندم و ماش بسيار پرخاصيت است.

ـ عدس، لعاب‌دار است و به همين علت مصرف آن براي ناراحتي‌هاي روده‌اي توصيه مي‌شود.

يك پيمانه عدس پخته چه دارد؟

انرژي پروتئين هيدرات كربن چربي فيبر آهن پتاسيم فولات نياسين
229 كالري 17.8 گرم 39.8 گرم 0.75 گرم 15.6 گرم 6.6 ميلي‌گرم 730 ميلي‌گرم 357 ميكروگرم 2.1 ميلي‌گرم

 
     
  
 


نوشته شده در   سه شنبه 25 دي 1386  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode