رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي گفت: امسال 57 هزار تن محصولات كشاورزي از اين استان صادر شد و اين ميزان نسبت به 12 ماه سال گذشته 11درصد افزايش را نشان ميدهد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان آذربايجان شرقي، مسعود محمديان، صادرات محصولات غيرنفتي استان را در بخش كشاورزي براساس آخرين آمار موجود تا انتهاي سال گذشته، 51.400 هزار تن اعلام كرد و اظهار داشت: از اين ميزان بالغ بر 45 هزار تن محصولات باغي و زراعي و 6 هزار و 400 تن محصولات دامي بوده كه به ترتيب معادل 87.6 و 12.4 درصد از كل ارزش صادرات استان را شامل ميشود.
وي با اشاره به ظرفيتهاي توليد گوشت قرمز در استان گفت: سالانه بالغ بر 60 هزار تن گوشت قرمز در استان توليد ميشود كه با فعال شدن واحدهاي نيمه فعال، 30 هزار تن بر ظرفيت توليد گوشت قرمز فعلي اضافه شده و بالغ بر 90 هزار تن گوشت در استان توليد خواهد شد.
محمديان تصريح كرد: اين در حالي است كه سرانه توليد اين محصول هم اكنون، 16.7 كيلوگرم در سال است و با توجه به مصرف سرانه 13.1 كيلوگرمي گوشت قرمز در استان، مازاد سرانه 3.6 كيلوگرمي در استان وجود دارد كه جوابگوي نياز ساير استانهاست.
وي همچنين از توليد، 59 هزار تن گوشت سفيد در استان خبرداد و گفت: در حال حاضر تعداد 938 واحد مرغداري فعال نسبت به پرورش مرغ گوشتي اقدام ميكنند كه در صورت فعال شدن واحدهاي نيمه فعال، 21 هزار و 800 تن به ظرفيت توليد اين محصول در استان افزايش يافته و اين ميزان به 80 هزار و 800 تن بالغ ميگردد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان آذربايجان شرقي با اشاره به سرانه مصرف گوشت سفيد در استان، آن را 16.7 كيلوگرم اعلام كرد و گفت: با توجه به توليد سرانه توليد 16.5 كيلوگرمي اين محصول در استان، بايد ظرفيتهاي توليدي گوشت سفيد مورد تجديد نظر قرار گيرد.
وي همچنين ارزش كل توليد محصولات دامي استان را بالغ بر 11 هزار و 124 ميليارد ريال اعلام كرده و افزود: از اين ميزان يك هزار و 930 ميليارد ريال ارزش توليد گوشت قرمز، يكهزار و 90 ميليارد ريال گوشت سفيد، 3 هزار و 390 ميليارد ريال شير، 870 ميليارد ريال تخم مرغ، 470 ميليارد ريال عسل، 700 ميليارد ريال فرآوردههاي پوستي، 150 ميليارد ريال كود دامي و 23 ميليارد ريال ارزش ريالي توليد روده در استان است.
محمديان با اشاره به ظرفيتها و قابليتهاي توليد شير در استان گفت: سالانه بالغ بر 890 هزار تن شير در استان توليد ميشود كه با فعال شدن واحدهاي غير فعال، 590 هزار تن نيز به ظرفيت فعلي توليد شير استان اضافه خواهد شد و اين در حالي است كه هم اكنون سرانه توليد اين محصول در استان 249.5 كيلوگرم است و در مقايسه با سرانه مصرف 121.5 كيلوگرمي، برنامهريزي فعالي براي استفاده از توان توليدي غير فعال و مازاد بر مصرف استان براي توليد محصولات لبني با كيفيت استاندارد و مورد پسند ذائقه داخلي و خارجي در حال اجراست.
وي افزود: اميد ميرود در آينده نزديك شاهد تحول در نحوه توليد محصولات لبني با تنوع مناسب در مراكز توليد فرآوري باشيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي، ميزان توليد تخم مرغ در استان را سالانه بالغ بر 69 هزار تن اعلام كرده و گفت: با به كارگيري ظرفيتهاي غيرفعال سالانه 23 هزار و 700 تن نيز به ميزان توليد فعلي افزوده ميشود و سرانه توليد اين محصول در استان 19.3 كيلوگرم و مصرف سرانه آن 9.25 كيلوگرم بر اساس آخرين آمارهاي موجود و حدود 10 كيلوگرم نسبت به سرانه مصرف، مازاد بر توليد را نشان ميدهد.
وي همچنين با اشاره به توليد 7 هزار و 100 تن عسل در سالجاري در استان گفت: با استفاده از ظرفيتهاي موجود ميتوان 2 هزار و 200 تن نيز بر توليد فعلي اين محصول اضافه كرد و سرانه مصرف عسل در استان 56/0 كيلوگرم است و اين در حالي است كه توليد سرانه آن از مرز دو كيلوگرم عبور ميكند.