ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 4 اسفند 1389     |     کد : 15838

چهار شنبه 4 اسفند 20 ربيع الاول 23 فوريه

حكومت وليد بن يزيد اموى در سال 125 قمرى...

حكومت وليد بن يزيد اموى در سال 125 قمرى
وليد بن يزيد بن عبدالملك بن مروان،كه ازمخالفان عمويش هشام بن عبدالملك بود، پس از مرگ هشام در نهم ربيع الاوّل سال 125 قمرى، از اين واقعه بسيار خوشحال شد واز شدت خوشحالى غش كرد و پس از هوش آمدن، ازتبعيدگاه خويش يك راست به سوى دمشق حركت كرد. وى از اهالى شام و سراسر مناطق اسلامى، براى خويش بيعت گرفت و پس از آن برخى از دست اندركاران، عاملان و حاكمان هشام را از كار بركنار كرد و وابستگان و دوستان خويش را به جاى آنان گمارد.
"يوسف بن عمر ثقفى" حاكم كوفه، در عصر وى به مقام والايى دست يافت و به مقتدرترين شخصيت پس از خليفه، تبديل شد. زيرا وى در عصر هشام، خليفه را از عزل وليد بن يزيد از ولايت عهدى باز مى‏داشت.
در مقابل، "خالد بن عبدالله قسرى" كه در ايام هشام، بالاترين مقام وزارتى را بر عهده داشت و هشام را بر عزل وليد، تشويق و ترغيب مى‏كرد، در ايام خلافت وليد، به خوارى و زبونى افتاد و به دستور وليد، دستگير و زندانى شد و از سوى يوسف بن عمر، رقيب ديرين خويش به شديدترين وجه شكنجه و آزار شد و به طرز فجيعى به قتل رسيد.
مردم از كارهاى وليد بسيار ناراحت و خشمگين بودند. حتّى درباريان و دست اندركاران حكومت، در اندك مدتى، از فرايند حكومت وليد به تنگ آمده و نسبت به ادامه آن، ناخرسند بودند. بدين منظور، برخى از امويان، بر ضد وى شوريدند و مردم را بركشتن وى تحريك نمودند.سرانجام اعتراضات آنان به ثمر نشست و وليد به دست معترضان كشته شد و سرش از بدن جدا گرديد و در دمشق به دار آويخته شد. حكومت وى، بسيار كوتاه مدت بود وتنها از 20 ربيع الاوّل سال 125 تا جمادى الاخر 126 قمرى دوام يافت. ابن اثير و طبرى، آغاز خلافت وليد را ماه ربيع الآخر سال 125 قمرى ذكر كرده‏اند.

خلافت متّقى عباسى در سال 329 هجرى قمرى
پس از آن كه راضى عباسى در نيمه ربيع الاول سال 329 قمرى وفات يافت، "بجكم" كه از اميران قدرتمند سپاه وى بود و در واسط به سر مى‏برد، نامه‏اى نوشت و به كاتب خود "ابوعبدالله كوفى" سپرد، تا در بغداد، اصحاب دواوين، قضات، علويان، عباسيان و بزرگان شهر را در نزد وزير " ابوالقاسم سليمان بن حسن" گرد آورده و درباره خليفه بعدى به مشورت بپردازند.
پس از تشكيل جلسه و گفت و گوى حاضران، همگى به "ابراهيم بن مقتدر عباسى"، برادر راضى عباسى، رأى داده و وى را شايسته خلافت دانستند. سپس وى را حاضر ساخته و با وى بيعت نمودند و يكايك القاب حكومتى را بر وى عرضه داشتند و وى، لقب " المتّقى للّه" را براى خويش پسنديد.
گرچه راضى باللّه عباسى، پيش از مرگ خويش از بجكم خواسته بود، كه فرزند كوچك وى، به نام ابوالفضل را به جانشينى پدر برگزيند، ولى بجكم آن را نپذيرفت و رأى بزرگان در جلسه را تأييد نمود و با متقى للّه بيعت كرد.
آغاز خلافت متّقى للّه، بنا به روايت ابن اثير در 20 ربيع الاول و بنا به قول ابن خلدون در آخر ربيع الاول سال 329 قمرى واقع گرديد.

تولد «پروفسور دكتر محمود حسابي» در سال1281 هجري شمسي
«پروفسور دكتر محمود حسابي» رياضيدان و فيزيكدان برجسته ايراني » در سال1281 هجري شمسي در تفرش متولد شد. پنج ساله بود كه به اتفاق خانواده به بيروت رفت و با وجود تنگدستي به تحصيل پرداخت. دكتر حسابي در نوزده سالگي ليسانس بيولوژي يا زيست شناسي و سپس مهندسي راه و ساختمان را دريافت كرد. سپس مهندسي برق را از دانشگاه برق پاريس، مهندسي زمين شناسي و معدن؛ و دكتري فيزيك را از دانشگاه سوربن پاريس اخذ كرد. پروفسور حسابي تنها شاگرد ايراني انيشتين بود و به چهار زبان زنده دنيا تسلط كامل داشت. كتابها و مقالات ارزنده اي از دكتر حسابي باقيست كه از آن ميان الكتروديناميك، تئوري بي نهايت بودن ذرّات؛ قانون دانشگاه تهران، و نامهاي ايراني را مي توان برشمرد.

تعیین آيت الله شهيد دكتر سيد محمد حسيني بهشتي به مقام رياست ديوان عالي كشور توسط امام در سال 1358 هجري شمسي
حضرت امام خميني (ره) در حكمي آيت الله شهيد دكتر سيد محمد حسيني بهشتي را در سال 1358 هجري شمسي به مقام رياست ديوان عالي كشور تعيين كردند. اين انتصاب همزمان با استقرار پايه هاي حكومت جمهوري اسلامي؛ و به منظور تحكيم و ترويج قوانين و مقررات اسلامي صورت گرفت.

درگذشت يوهان گوتنبرگ مخترع دستگاه چاپ در سال 1468 ميلادي
يوهان گوتنبرگ مخترع دستگاه چاپ در سال 1468 ميلادي بدرود حيات گفت. گوتنبرگ ابتدا به زرگري و آئينه سازي اشتغال داشت اما بتدريج به فنون چاپ سنگي علاقه مند شد و سرانجام در امر چاپ تحولي عظيم پديد آورد . گوتنبرگ انجيلي چاپ كرد كه به انجيل چهل و دو سطري مشهور است. و هم چنين تقويم سال 1448 ميلادي را چاپ و منتشر كرد.

استقلال كشور ونزوئلا در آمريكاي جنوبي در سال 1839 ميلادي
كشور ونزوئلا در آمريكاي جنوبي در سال 1839 ميلادي مستقل شد و به سه قرن سلطه اسپانيا پايان داد. ونزوئلا در سال 1499 بدست آلفونسو دو جدا كشف شد و چون مردم اين سرزمين خانه هاي خود را بر روي آب بنا مي كردند به ونزوئلا يا ونيز كوچك مشهور شد جمهوري ونزوئلا از مناطق نفت خيز دنيا بشمار مي رود.

کشف آلومینیوم توسط مارتين هال شيميدان آمريكايي در سال 1886 ميلادي
مارتين هال شيميدان آمريكايي در سال 1886 ميلادي نخستين بار آلومينيوم را كشف كرد. مقداري كِريوليت را در كوره مخصوصي كه خود ساخته بود وارد و سپس ذوب كرد و دو الكترون مثبت و منفي متصل به يك باطري را داخل كوره قرار داد. حال پس از ذوب شدن ماده در كوره آن را سرد كرد و پس از آن ذرات آلومينيوم را كشف كرد.

درگذشت پل لويي چارلز كِلودِل قهرمان تئاتر مذهبي، نمايشنامه نويس و نظريه پرداز فرانسوي در سال 1955 ميلادي
پل لويي چارلز كِلودِل قهرمان تئاتر مذهبي، نمايشنامه نويس و نظريه پرداز فرانسوي در سال 1955 ميلادي درگذشت. اولين نمايشنامه او به نام «خواب» در سال 1883 ميلادي منتشر شد پس از آن، بشارت جبرئيل به مريم؛ و گروگان را منتشر كرد. كلودل در پايان سفرش به چين كتاب مشرق زمين را نوشت كه بسيار مورد توجه اروپاييان قرار گرفت. حاصل تلاش كلودل در ساليان عمرش قطعات اجتماعي - انتقادي متعدد؛ داستان و نمايشنامه هاي فراواني است كه جملگي با ذوقي عرفاني، آميخته با ذهنيّت يك مسيحي نوشته شده اند. 


نوشته شده در   چهارشنبه 4 اسفند 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode