ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 29 بهمن 1389     |     کد : 15646

بزرگترين پرتو خورشيدي

رصدخانه SDO ناسا به تازگي تصاويري از بزرگترين پرتو خورشيدي که طي چهار سال گذشته مشاهده شده را به زمين ارسال کرده است، اين پرتو غول پيکر از لکه اي خورشيدي سرچشمه مي گيرد که به سرعت در حال بزرگتر شدن است.

جام جم آنلاين: رصدخانه SDO ناسا به تازگي تصاويري از بزرگترين پرتو خورشيدي که طي چهار سال گذشته مشاهده شده را به زمين ارسال کرده است، اين پرتو غول پيکر از لکه اي خورشيدي سرچشمه مي گيرد که به سرعت در حال بزرگتر شدن است.
به گزارش مهر، تصاويري که توسط رصدخانه ديناميک خورشيدي ناسا و به مرور زمان از ستاره زمين به ثبت رسيده اند نشان مي دهند خورشيد قدرتمند ترين شعله هاي خود را طي چهار سال گذشته روانه زمين کرده است. اين فوران خورشيدي که به شعله هاي ايکس نيز شهرت دارند مي توانند بر شبکه هاي ارتباطاتي زميني تاثير بگذارند. رصدخانه SDO ناسا اين پرتو قدرتمند ماورا بنفش را از يک لکه بزرگ خورشيدي به ثبت رسانده است.
از سويي ديگر سازمان اکتشافات جغرافيايي بريتانيا پيام هشداري در رابطه با طوفاني ژئومغناطيسي ارائه کرده و گفته است احتمال ديده شدن شفقهاي شمالي در شمال بريتانيا امکان پذير است. انتظار مي رود اين پرتوهاي قدرتمند خورشيدي طي چند روز آينده با ميدان مغناطيسي زمين برخورد کرده و منجر به افزايش فعاليتهاي ژئومغناطيسي زمين شوند.
اطلاعات مربوط به اين شعله خورشيدي غول پيکر ساعت 1:56 به وقت گرينوويچ در 15 فوريه 2011 به ثبت رسيده و به زمين بازتابانده شد. بر اساس گزارش ناسا منبع اين شعله عظيم يعني لکه خورشيدي 1158 به سرعت در حال بزرگتر شدن است.
شعله هاي خورشيدي به واسطه آزادسازي ناگهاني انرژي مغناطيسي ذخيره شده درون اتمسفر خورشيد به وجود مي آيند. اطلاعات اوليه از فضاپيماي سوهو نشان مي دهند انفجار اخير خورشيدي منجر به ايجاد فوران کرونالي بسيار سريع اما نه چندان درخشان در سرتاسر خورشيد شده است، انفجاري از ذرات باردار که در فضا آزاد مي شوند.
به گزارش وب سايت ناسا فعاليت هاي غير منتظره و شديد بر روي خورشيد مي تواند تکنولوژي هاي مدرن بر روي زمين از قبيل شبکه هاي برق ، سيستم هاي ارتباطاتي و ماهواره اي را با اختلال مواجه کند. همانطور که در سال 1972، طوفاني ژئومغناطيسي که به واسطه شعله هاي خورشيدي به وجود آمده بود منجر به از کار افتادن ارتباطات راه دور تلفني در سرتاسر ايالت ايلينويز آمريکا شد و در سال 1989 نيز طوفاني ديگر در حدود 6 ميليون نفر از ساکنان کبک را براي مدتي طولاني از دسترسي به انرژي الکتريسيته محروم کرد.
بر اساس گزارش ناسا، در حال حاضر نمايش هاي آسماني ناشي از اين پرتو قدرتمند در بخش هايي از شمال ايرلند و بريتانيا آغاز شده است اما نقطه اوج اين شفق هاي شمالي را مي توان طي روزهاي آينده مشاهده کرد. محققان اين پرتو غول پيکر خورشيدي را ناشي از بيداري خورشيد پس از سپري شدن سال ها خاموشي و فعاليت محدود مي دانند. 


نوشته شده در   جمعه 29 بهمن 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode