ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 دي 1403
شنبه 29 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 9 بهمن 1389     |     کد : 14686

گام تازه دانشمندان در تحقق روياي نامرئي شدن!

پس از كشف راه‌ ساخت «فرامواد» عجيب در راستاي روياي نامرئي شدن انسا‌ن‌ها، اكنون يك تيم از محققان سيستمي نسبتا ساده و كم هزينه كشف كرده‌اند كه مي‌تواند چيزي در اندازه دانه فلفل را در نور مرئي عادي از چشم پنهان كند.

جام جم آنلاين: پس از كشف راه‌ ساخت «فرامواد» عجيب در راستاي روياي نامرئي شدن انسا‌ن‌ها، اكنون يك تيم از محققان سيستمي نسبتا ساده و كم هزينه كشف كرده‌اند كه مي‌تواند چيزي در اندازه دانه فلفل را در نور مرئي عادي از چشم پنهان كند.
به گزارش ايسنا، در سال‌هاي اخير دانشمندان راهي پيدا كرده بوند كه نسخه خام نامرئي شدن بود و يك شيء را با فركانس خاصي از تابش مانند مايكروويو از نظر پنهان مي‌كرد، اما اين روش فقط در سطح ميكروسكوپي قابل انجام بود.

برخلاف ساير تلاش‌ها براي نامرئي شدن از طريق ساخت مواد تركيبي لايه‌بندي‌شده، روش جديد از نوعي مواد معدني موسوم به «كلسيت» استفاده مي‌كند كه شكل بلوري كربنات كلسيم و ماده اصلي صدف‌هاي دريايي‌است.

تيم تحقيقاتي مركز اتحاد موسسه فناوري ماساچوست و سنگاپور براي تحقيقات و فناوري (SMART) كه اين راه را كشف كرده‌اند در گزارش خود اظهار كرده‌اند كه اين سيستم با تنظيمات كنترل شده دقيق كار مي‌كند. شي‌اي كه قرار است نامرئي شود (در اين تحقيقات از گُوِه فلزي استفاده شد) روي يك آينه صاف افقي قرار داده شده و يك لايه بلور كلسيت كه از دو قطعه با گرايش‌هاي بلوري متضاد به هم چسبيده ساخته شده روي آن قرار مي‌گيرد. هنگامي كه شيء با نور مرئي روشن شده و از جهتي معين به آن نگريسته مي‌شود، اين شيء كه زير لايه كلسيت قرار دارد نامرئي شده و ناظر با صحنه‌اي مواجه مي‌شود كه انگار از ابتدا چيزي روي آينه نبوده است.

كلسيت مدت‌هاست كه به داشتن خواص نوري منحصر به فرد از جمله توانايي انحراف يك اشعه نور در جهات مختلف بسته به پولاريزاسيون (قطبش) نور شناخته شده است. اين خواص مي‌تواند به پديده انكسار مضاعف يا دو ديدن با نور غير پولاريزه عادي در زمان نظاره از ميان كلسيت منجر شود.

به گفته محققان شيوه‌اي مشابه اين در اصل مي‌تواند در موقعيت‌هاي واقعي براي پوشاندن اشيا از نظر مورد استفاده قرار گيرد و تنها محدوديت اندازه شيء نامرئي شده، اندازه بلور كليست در دسترس است.

ابعاد بزرگترين كريستال طبيعي كلسيت شناخته شده هفت در هفت متر است.

در حال حاضر اين سيستم اساسا دو بعدي بوده و تاثير نامرئي شدن را به زاويه‌هايي خاص محدود مي‌كند و در خارج از اين زاويه‌ها جسم نامرئي شده كاملا قابل مشاهده است.

همچنين اين دستگاه در حال حاضر با استفاده از آب كار مي‌كند و دانشمندان در تلاش هستند تا بتوانند اين دستگاه را بدون آب به كار بيندازند.

اين شيوه نه تنها در سيستم دفاعي و قضايي بلكه مي‌تواند در طبيعت هم براي مطالعه رفتار حيوانات مورد استفاده قرار گيرد.


نوشته شده در   شنبه 9 بهمن 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode